Grote Zwitserse Sennenhond verzekeren? Een verzekeringspakket voor jouw hond al vanaf €9 per maand

Jouw eigen Grote Zwitserse Sennenhond staat voor ontzettend veel gehechtheid. Een onderdeel van de familie. Het is niet leuk om te bedenken: ook jouw hond kan ziek worden, of een aanrijding krijgen. Dan wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw viervoeter en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jouw Grote Zwitserse Sennenhond biedt dan uitkomst. Voor een kleine premie verzeker je jouw hond veel voorkomende ingrepen. Denk hierbij aan lasertherapie of bloeddrukmeting. Maatschappijen als Petplan en andere partijen vergoeden tussen de €1.800 en €4.200. Op deze webpagina vergelijk je betrouwbare Grote Zwitserse Sennenhond verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Grote Zwitserse Sennenhond is jou heel wat waard. Logischerwijs streef je naar het allerbeste voor hem of haar. Met een dierenverzekering waarborg jij het diertje van de juiste zorg mocht het zover komen. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hoeft dan niet in te zitten over hoge rekeningen. Steeds vaker kan je terecht bij een dierenarts naar keuze. De rekening gaat naar de verzekeraar. De maximale vergoeding kan oplopen tot €4.000 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Al vanaf €5,55 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw hond op leeftijd, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Hier is inslapen een mogelijkheid. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (ongeveer €70), maar mogelijk ook thuis (ongeveer €155). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt in de polis. Aangaande afscheid nemen zijn er diverse opties: cremeren, destructie of begraven.

Sterilisatie en Castratie

Het castreren zorgt ervoor dat de Grote Zwitserse Sennenhond zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Het positieve effect is: een aangenamer gezinslid. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Denk hierbij al wel snel aan €225. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij veel van de andere polissen is de castratie een extra dekking.

dierenverzekering-grote-zwitserse-sennenhond

Wat kost een Grote Zwitserse Sennenhond verzekeren?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. In de overeengekomen polis vallen een groot aantal medische behandelingen. Het verzekeren van een huisdier is natuurlijk veel goedkoper dan een normale zorgverzekering. De prijzen variëren enorm, tussen €17,5 en €38,5 per 30 dagen. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Meerdere aspecten hebben invloed op de prijs. Wat als eerste telt is het type ras of de kruising. Tevens tellen ook het gewicht in KG en leeftijd. Ook het basispakket dat je kiest en het (vrijwillig) eigen risico bepalen de premie. Een verzekering is er al vanaf €9 per maand. Direct ondervinden wat de verzekering voor de Grote Zwitserse Sennenhond nu echt kost? Klik op een verzekeraar, vul de vragen over jou en je dier in, en ontdek de actuele premie van juli 2024. Check ook: verzekering Goldendoodle afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Zo’n Grote Zwitserse Sennenhond verzekering afsluiten is kinderspel. Een dekking gezien met een aantrekkelijke polis, of een waar jij goede verhalen over hoort? Normaal gesproken werkt het als volgt:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Voer dan in het volgroeide gewicht.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Kies jouw basisdekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Kosten dierenarts Grote Zwitserse Sennenhond

Ingreep Kosten
Consult €39
Consult weekend / avond €72
Chippen €46
Vaccinatie €52
Urine onderzoek €19
Bloedonderzoek €57,5
Röntgenfoto €70
CT-scan €144
MRI-Scan €725
Castratie Vanaf €210
Sterilisatie Vanaf €320
Tanden en kiezen trekken Vanaf €165
Reinigen gebit Vanaf €74

Welke hondenverzekering is voor mij geschikt?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering afsluiten voor de Grote Zwitserse Sennenhond (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken belangrijke zaken die je in het achterhoofd moet houden bij het vinden van de juiste polis. Wist je dat: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je hebt dan te maken met een laag tarief. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Hoogte van de premie
Het type hond, en z’n leeftijd bepalen grotendeels de premie Vergeet niet, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Stap 1 is dus een prijsvergelijking.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Bekijk grondig wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle aandoeningen en pillen betaalt de verzekeraar. Check goed de inhoud van het pakket. Wordt castratie ook gedekt? En welke garanties zijn er met isotopenonderzoek?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De maximale vergoeding per jaar is vaak een bedrag tussen de €1.000 t/m 4.600. Bij een hoge maximale vergoeding, dan ga je meer betalen. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij een aantal aanbieders giet met het eigen risico in een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Maar andere aanbieders vragen een percentage per behandeling. Vaste vergoedingen liggen rond de €125, en het percentage is vaak 15 – 25%. We hebben ook info over: Griffon Korthals verzekering.

Dierenverzekering Grote Zwitserse Sennenhond vergelijken juli 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw hond. Vandaag de dag is er nogal wat te kiezen. Hoe vind ik nu snel een gewoon goede verzekering? Via onze vergelijker kan ook jij probleemloos hondenverzekering voor de Grote Zwitserse Sennenhond vergelijken. Hier tref je aanbieders als Hema. Onderdelen die invloed hebben op de premie zijn bijvoorbeeld postcode, medisch verleden, gewicht, geslacht, het ras. Verderop vind je enkele populaire dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Geneesmiddelen
Diergeneeskunde Utrecht
Vrije dierenarts keuze

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Snelle klantenservice
Ook heupen en ellebogen
Veel keuzevrijheid

ohra-verzekering

Ohra

Reisverzekering
Basis, Plus en Top
Online account

inshared-verzekering

Inshared

Snelle ingangsdatum
50% vergoeding mogelijk
Veel keuzevrijheid

hema-verzekering

Hema

Radio Therapie
Eenvoudig verzekerd
Online account

aegon-verzekering

Aegon

Ellebogen verzekerd
Looptijd: 1 jaar
Maximale zekerheid

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering lopen uiteen. De genoemde partijen gaat uit van een basisverzekering. Zodoende zijn de normale behandelingen inbegrepen. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, foto’s maken bij de dierenarts, een uitgebreide behandeling of hulpmiddelen. Vaak kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van de gemaakte kosten. Bij een aantal aanbieders kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Bovendien er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Dit is een meer complete verzekering, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Bekijk alles over: Petplan verzekering.

Aanvullende verzekering
De erkende verzekeringsbedrijven geven jou de optie voor aanvullende verzekeringen. Het kostenplaatje valt iets hoger uit, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Castratie / Sterilisatie
 • Cremeren
 • Buitenland-modules
 • Fysio-begeleiding
 • Gebit-dekking
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Grote Zwitserse Sennenhond afsluiten? Zeker een lage verzekeringspremie van jouw dierenverzekering!