Hollandse Herdershond Korthaar verzekeren? Een verzekeringspakket voor uw hond vanaf €8 per maand

Jouw eigen Hollandse Herdershond Korthaar betekent ontzettend veel liefde. Het hoort bij jouw gezin. Je denkt er liever niet over na: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of een ongeluk krijgen. Dan wil je geen keuze hoeven maken tussen jouw viervoeter en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jouw Hollandse Herdershond Korthaar is een oplossing. Tegen een klein bedrag per maand verzeker je jouw hond veel voorkomende ingrepen. Denk dan aan bijvoorbeeld fotodynamische therapie of dwang- en sondevoeding. Assuradeurs als Aegon of lokale verzekeraars staan garant voor bedragen tussen de €1.200 tot en met € 3.800. Via deze pagina ontdek je favoriete Hollandse Herdershond Korthaar verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Hollandse Herdershond Korthaar is jouw maatje. Vanzelf ga je voor het allerbeste voor jouw huisdier. Met een dierenverzekering garandeer je het diertje van de juiste zorg mocht het zover komen. Denk aan een bepaalde operatie. Je hebt zo geen stress over financiële zaken. Steeds vaker kies je zelf een dierenarts in de buurt. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €4.100 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Beginnend bij €7,2 per maand

Euthanasie en inslapen

Begint je hond op leeftijd te raken, of heeft hij een erge aandoening? Mogelijk is inslapen de beste optie. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (ongeveer €80), echter kan dit ook lokaal (circa €180). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door een verzekeringsmaatschappij. Wat betreft afscheid onderscheiden we een aantal varianten: cremeren, destructie of begraven.

Steriliseren of Castreren

Castratie zorgt ervoor dat de Hollandse Herdershond Korthaar geen pups meer voort kan brengen. Het grote voordeel hiervan is: een vrolijke viervoeter. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Kijk niet vreemd op van bedragen als €255. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij de meeste andere verzekeraars is castreren gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-hollandse-herdershond-korthaar

Wat kost een Hollandse Herdershond Korthaar verzekeren?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de zorgverzekering zoals wij die kennen. In ruil voor een terugkerende premie ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Een huisdierenverzekering is flink voordeliger dan een normale zorgverzekering. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €16,25 – €34 per maand. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Velerlei variabelen liggen ten grondslag aan de premie. Het meest belangrijke is het type ras of de kruising. Vanzelfsprekend houden verzekeraars rekening met geboortejaar en het gewicht. Ook het basispakket dat je kiest en jouw eigen risico worden meegenomen. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €6,95 per maand. Gemakkelijk achterhalen wat de verzekering voor de Hollandse Herdershond Korthaar precies kost? Kies direct een van de partijen, voer jouw gegevens in, en ontdek de actuele premie van mei 2024. Je kunt ook direct een verzekering Griffon Blue de Gascogne afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Zo’n Hollandse Herdershond Korthaar verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een verzekeraar aangetroffen die niet al te duur is, of die jij betrouwbaar acht? Gewoonlijk ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Staat het ras er niet bij? Klik dan op het volgroeide gewicht.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Kies een dekkingspakket en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en selecteer het eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Tarieven dierenarts Hollandse Herdershond Korthaar

Situatie Tarieven
Consult €32
Consult weekend / avond €62
Chippen €41
Vaccinatie €56
Urine onderzoek €19,5
Bloedonderzoek €56
Röntgenfoto €74
CT-scan €158
MRI-Scan €750
Castratie Vanaf €180
Sterilisatie Vanaf €300
Tanden en kiezen trekken Vanaf €220
Reinigen gebit Vanaf €75

Welke hondenverzekering past bij mij?

Vandaag nog een puppy verzekering afsluiten voor de Hollandse Herdershond Korthaar (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken belangrijke variabelen waar je op moet letten bij het vinden van de juiste polis. Wist je dat: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je hebt dan altijd een laag tarief. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Maandelijkse premie
Het ras, gewicht en leeftijd liggen ten grondslag aan de maandelijkse premie Maar, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Start altijd met premies naast elkaar zetten.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Bekijk altijd wat er vergoed wordt. Niet alle behandelingen en pillen zitten in het basispakket. Achterhaal goed de inhoud van het pakket. Is homeopaat behandeling wel of niet vergoed? En hoe zit het met acupuncturist behandeling?

3. De maximale vergoeding
De maximale vergoeding op jaarbasis ligt tussen de €1.100 en 4.200. Selecteer je €3.500 of meer, dan gaat de premie omhoog. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij meerdere partijen giet met het eigen risico in een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Maar andere verzekeraars doen dit met een percentage per behandeling. Het vaste bedrag ligt rond de €150, percentages zijn rond de 8 tot 50%. Misschien ook interessant: Harrier verzekering.

Dierenverzekering Hollandse Herdershond Korthaar vergelijken mei 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Op dit moment zijn er veel aanbieders. Bij wie moet ik zijn voor de best geteste verzekering? Aan de hand van de dierenverzekeringvergelijker kan je in een paar minuten hondenverzekering voor de Hollandse Herdershond Korthaar vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Reaal. Factoren die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn o.a. geslacht, leeftijd, medisch verleden, gewicht, postcode. Nu lees je meer over de meest gekozen dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Vandaag nog verzekerd
De enige echte specialist
Alle rassen welkom

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Fysiotherapie
Dekking op maat
Ook voor puppy’s

ohra-verzekering

Ohra

Snelle ingangsdatum
Direct geregeld
Ongeacht welk ras/afkomst

inshared-verzekering

Inshared

Aantrekkelijk geprijsd
Staat 24/7 voor jou klaar
Verantwoord verzekeren

hema-verzekering

Hema

Dekking op maat
Prima basisdekking
Maximale zekerheid

aegon-verzekering

Aegon

Uitgebreide basisdekking
Geen erfelijke ziektes
Voor de allerkleinsten

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. De genoemde maatschappijen gaat uit van een basisverzekering. Daarmee ben je al vrij goed verzekerd. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, eenvoudige foto’s, een ingreep of geneesmiddelen. Doorgaans is de minimale dekking tot 80% van een declaratie. Tip: soms kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Daarnaast er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Je krijgt dan nog meer dekking, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Lees meer over: Inshared dierenverzekering.

Aanvullende verzekering
Het gros van de maatschappijen bieden daarnaast uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het kostenplaatje zal wellicht toenemen, maar het biedt meer zekerheid. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie van de hond
 • Cremeren
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-dekking
 • Tand-module
 • Ct-scans

Verzekering Hollandse Herdershond Korthaar afsluiten? Gewaarborgde goedkope verzekeringspremie voor een dierenverzekering!