Hollandse Herdershond Langhaar verzekeren? Een huisdierenverzekering voor je hond vanaf €8 per maand

Jouw Hollandse Herdershond Langhaar staat voor volop liefde. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je hoort het eigenlijk liever niet: ook jouw hond kan ziek worden, of er kan iets anders gebeuren. Dan wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw huisdier en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor de Hollandse Herdershond Langhaar kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Vanaf €5,00 verzeker je jouw huisdier tegen veel behandelingen en medicaties. Je moet dan denken aan acupuncturist behandeling of Europese medische zorg. Verzekeraars als Inshared of verschillende andere partijen vergoeden tussen de €1.300 en €3.100. Via deze pagina ontdek je erkende Hollandse Herdershond Langhaar verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Hollandse Herdershond Langhaar is jouw trouwe viervoeter. Natuurlijk verlang je naar het allerbeste voor jouw huisdier. Geholpen door een dierenverzekering verzeker je jouw huisdier van de juiste zorg als het nodig is. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hoeft dan niet in te zitten over een forse nota. Steeds vaker kies je zelf jouw eigen dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. De maximale vergoedingen zijn soms wel €3.400 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Ook voor kruisingen
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Beginnend bij €9,95 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw hond oud aan het worden, of is hij ernstig ziek? Dan is het laten inslapen van dieren een keuze. Euthanasie regel je bij de dierenarts (ongeveer €95), maar mogelijk ook thuis (zo’n €115). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de assuranten. Wat het afscheid aangaat heb je ’n aantal opties: destructie, cremeren of begraven.

Steriliseren of Castreren

Het effect van castratie is dat jouw Hollandse Herdershond Langhaar geen puppies meer kan verwekken. Het grote voordeel hiervan is: een minder onrustig dier. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Kijk niet vreemd op van bedragen als €300. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel andere partijen is castreren een extra dekking.

dierenverzekering-hollandse-herdershond-langhaar

Wat kost een Hollandse Herdershond Langhaar verzekeren?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als de zorgverzekering zoals wij die kennen. In de overeengekomen polis ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Het verzekeren van een huisdier is aanmerkelijk goedkoper dan een zorgverzekering voor jou en mij. De prijzen variëren enorm, tussen €10,25 – €43 per 30 dagen. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Verschillende variabelen liggen ten grondslag aan de premie. Het meest belangrijke is het ras van jouw viervoeter. Tevens tellen ook geboortejaar en het gewicht. Ook het verzekeringspakket en het gekozen eigen risico zijn van belang. Een verzekering is er al vanaf €6,8 per maand. Onmiddellijk ontdekken wat de verzekering voor jouw Hollandse Herdershond Langhaar concreet kost? Kies direct een verzekeraar, vul de gevraagde gegevens in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van juli 2024 bedraagt. Je kunt ook direct een verzekering Griffon bruxellois afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een goede Hollandse Herdershond Langhaar verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een pakket gespot met een aantrekkelijke polis, of die jij betrouwbaar acht? bij de meeste verzekeraars doorloop je de volgende stappen:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Heb je te maken met een kruising? Kies dan het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Kies jouw basisdekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en kies het eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Prijslijst dierenarts Hollandse Herdershond Langhaar

Behandeling Tarieven
Consult €36
Consult weekend / avond €70
Chippen €43
Vaccinatie €52
Urine onderzoek €16
Bloedonderzoek €59,5
Röntgenfoto €68
CT-scan €144
MRI-Scan €800
Castratie Vanaf €230
Sterilisatie Vanaf €270
Tanden en kiezen trekken Vanaf €200
Reinigen gebit Vanaf €65,5

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering voor de Hollandse Herdershond Langhaar (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken nuttige variabelen die van belang zijn bij het afsluiten van een polis. Wist je dat: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een puppy is. Er is dan meestal wel minimale kosten. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Hoogte van de premie
De te verzekeren hond (gewicht, ras) bepalen grotendeels de premie Vergeet niet, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Begin steevast met simpelweg prijzen vergelijken.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Controleer altijd wat er in de basisdekking zit. Niet alle aandoeningen en pillen betaalt de verzekeraar. Bekijk goed de voorwaarden van de polis. Is isotopenonderzoek ook gedekt? En welke garanties zijn er met bloeddrukmeting?

3. Maximum uitkering per jaar
De maximale vergoeding per jaar is vaak een bedrag tussen de €1.300 t/m 5.900. Bij een hoge maximale vergoeding, dan gaat de premie omhoog. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij enkele verzekeraars is het eigen risico een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Sommige partijen hanteren een percentage van circa 15%. Het vaste bedrag ligt rond de €150, kies je een percentage dan moet je denken aan max. 40%. Mogelijk ook relevant: Havanezer verzekering.

Dierenverzekering Hollandse Herdershond Langhaar vergelijken juli 2024

Jij wilt de zorg voor jouw hond goed regelen. Tegenwoordig vinden we talloze verzekeraars. Bij welke aanbieder vind ik een verzekering op maat? Geholpen door de dierenverzekeringvergelijker kun je snel en gemakkelijk een hondenverzekering voor de Hollandse Herdershond Langhaar vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Hema. Variabelen die de hoogte van de polis bepalen zijn factoren als geslacht, leeftijd, medisch verleden, het ras, postcode. Onderstaand lees je meer over een aantal erkende dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Snelle klantenservice
De enige echte specialist
Alle honden welkom

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Castratie
Tot €5000 dekking
Veel keuzevrijheid

ohra-verzekering

Ohra

Vandaag nog verzekerd
WhatsApp service
Alle rassen welkom

inshared-verzekering

Inshared

Operaties
Staat 24/7 voor jou klaar
Voor de allerkleinsten

hema-verzekering

Hema

Uitgebreide basisdekking
No-nonsense
Declaren via internet

aegon-verzekering

Aegon

Kies je eigen dekking
Geen erfelijke ziektes
Hoge klanttevredenheid

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering lopen uiteen. De Nederlandse assuradeurs gaat uit van een basisverzekering. Zo ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, foto’s maken bij de dierenarts, opname + verblijf in kliniek of pillen. In de regel vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van de rekening. Niet zelden selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Meestal zijn er duurdere “top” pakketten. De dekking is hierbij veel uitgebreider, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Lees meer over: HEMA dierenverzekering.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
Veel van de organisaties kunnen voorzien in speciale extra aanvullende verzekeringen. De polis zelf wordt wat duurder, maar het biedt meer zekerheid. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie en castratie
 • Crematie
 • Buitenland-modules
 • Fysio-module
 • Gebit
 • Bloedonderzoek

Verzekering Hollandse Herdershond Langhaar afsluiten? Gewaarborgde aantrekkelijke verzekeringspremie voor jouw dierenverzekering!