Havanezer verzekeren? Een huisdierenverzekering voor honden vanaf €8,25 per maand

Herkenbaar? Jouw Havanezer staat synoniem voor een hoop liefde. Het is onderdeel van jouw leven. Je hoort het eigenlijk liever niet: hij kan iets onder de leden krijgen of een tegenslag krijgen. In dat geval wil je geen keuze hoeven maken tussen jouw maatje en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor de Havanezer biedt dan uitkomst. Vanaf €5,00 verzeker je jouw viervoeter tegen veel behandelingen en medicaties. Je moet dan denken aan scintigrafie en medische hulpmiddelen. Aanbieders als Inshared en verschillende andere partijen werken met max. vergoedingen variërend van €1.600 tot wel €3.400. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl bekijk je erkende Havanezer verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Havanezer is jou heel wat waard. Uiteraard streef je naar het allerbeste voor jouw viervoeter. Dankzij een dierenverzekering verzeker jij het dier van de beste zorg. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft niet na te denken over geld. Meestal kies je zelf de dichtsbijzijndste dierenarts. De rekening gaat naar de verzekeraar. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €3.300 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Ook voor kruisingen
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Beginnend bij €7,85 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw hond op leeftijd, of gewoon te ziek? Hier is het laten inslapen van dieren een keuze. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (circa €100), maar kan ook bij jou thuis (vaak €115). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt binnen je polis. Omtrent het afscheid onderscheiden we een aantal keuzes: begraven, cremeren of destructie.

Castreren en Steriliseren

Het effect van castratie is dat jouw Havanezer zich niet meer kan voortplanten. Het grote voordeel hiervan is: een huisdier dat minder wegloopt. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Kosten van sterilisatie zijn al snel €225. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij het gros van de andere aanbieders is de castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-havanezer

Wat kost een Havanezer verzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. In de overeengekomen polis worden medische kosten (deels) gedekt. Het verzekeren van een huisdier is beduidend goedkoper dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De prijzen variëren enorm, tussen €14,25 en €27 (maandelijks). Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Meerdere elementen liggen ten grondslag aan de premie. Een belangrijke factor is het ras of de kruising van het dier. Tevens spelen er ook zaken als het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het gekozen pakket en het gekozen eigen risico bepalen de premie. Een dierenverzekering is er vanaf €9,95 per maand. Eenvoudig achterhalen wat de verzekering voor de Havanezer nu echt kost? Kies direct een aanbieder, vul de vragen over jou en je dier in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van mei 2024 is. Je kunt ook direct een verzekering Grand basset griffon vendeen afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Een Havanezer verzekering afsluiten is kinderspel. Een pakket gezien die niet al te duur is, of een waar jij goede verhalen over hoort? bij de meeste verzekeraars gaat het zo:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Staat het ras er niet bij? Voer dan in het volgroeide gewicht.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Dierenarts Tarieven Havanezer

Behandeling Kosten
Consult €36
Consult weekend / avond €67
Chippen €47
Vaccinatie €54
Urine onderzoek €17,5
Bloedonderzoek €54,5
Röntgenfoto €71
CT-scan €157
MRI-Scan €700
Castratie Vanaf €220
Sterilisatie Vanaf €275
Tanden en kiezen trekken Vanaf €215
Reinigen gebit Vanaf €74,5

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering kiezen voor jouw Havanezer (reu of teef? Hieronder vind je belangrijke variabelen die van belang zijn bij het vinden van de juiste polis. Advies: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Je hebt dan altijd een lage premie. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Jouw premie
Het type hond, en z’n leeftijd zijn grotendeels verantwoordelijk voor de hoogte van de premie. Echter, de maatschappijen verschillen onderling nogal. De basis is premies vergelijken.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Achterhaal zorgvuldig wat er vergoed wordt. Niet alle soorten ziektes en medische hulpmiddelen worden standaard betaald. Controleer nauwkeurig de voorwaarden van de polis. Is behandeling tegen knie-aandoeningen wel of niet vergoed? En hoe zit het met MRI-scan?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De maximale vergoeding per jaar bedraagt tussen de €1.200 en 3.900. Bij een hoge maximale vergoeding, dan stijgt de premie. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij meerdere verzekeraars is het eigen risico een vast bedrag per declaratie. Echter, weer andere verzekeraars doen dit met een percentage per behandeling. Het vaste bedrag ligt rond de €125, percentages zijn rond de 15% per declaratie. We hebben ook info over: Grote keeshond verzekering.

Dierenverzekering Havanezer vergelijken mei 2024

Jij wilt jouw hond verzekeren. Op dit moment kan je kiezen uit veel pakketten. Bij welke aanbieder vind ik een verzekering zonder poespas? Aan de hand van deze website kan je in een paar minuten hondenverzekering voor de Havanezer vergelijken. Wij vergelijken onder andere Reaal. Onderdelen die de premie bepalen zijn zaken als leeftijd, postcode, het ras, geslacht, gewicht. Nu lees je meer over een aantal erkende dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Castratie
Diergeneeskunde Utrecht
Goed beoordeeld

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Aantrekkelijk geprijsd
Bewust of Comfort
Maximale zekerheid

ohra-verzekering

Ohra

Uitgebreide vergoeding
WhatsApp service
Online declareren

inshared-verzekering

Inshared

14 dagen bedenktijd
Aanvullende opties
Vrije dierenarts keuze

hema-verzekering

Hema

Fysiotherapie
Scherpe premie rasdieren
Goede adviseur

aegon-verzekering

Aegon

Operaties
Korte wachttermijn
Hulp en advies online

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering wisselen enorm. De Nederlandse verzekeraars biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Daarmee zijn de meest standaard kosten gedekt. Voorbeelden hiervan zijn consults, een röntgenfoto laten maken, een uitgebreide behandeling of medische hulpmiddelen. In het algemeen wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van de rekening. Niet zelden selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Bovendien kan je een premium pakket kiezen. Dit een volledig pakket qua dekking, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Bekijk alles over: AEGON verzekering.

Aanvullende dierenverzekering
Het gros van de verzekeringsmaatschappijen bieden daarnaast aanvullende verzekeringen op maat. Het maandbedrag valt iets hoger uit, maar je kunt met een gerust hart slapen. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie en castratie
 • Uitvaart
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-dekking
 • Tand-module
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Havanezer afsluiten? Gewaarborgde aantrekkelijke verzekeringspremie voor een dierenverzekering!