Hollandse smoushond verzekeren? Een dierenverzekering voor je hond vanaf €9 per maand

Herkenbaar? Jouw Hollandse smoushond staat voor een hoop toewijding. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of een tegenslag krijgen. In dat geval wil je niet kiezen tussen jouw huisdier en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor jouw Hollandse smoushond biedt dan uitkomst. Voor slechts een paar euro verzeker je jouw viervoeter tegen de meeste medische kosten. Denk hierbij aan scintigrafie en/of gebitsbehandeling. Assuradeurs als Inshared en nog een aantal assuradeurs werken met max. vergoedingen variërend van €1.500 en €2.800. Via deze pagina bekijk je betrouwbare Hollandse smoushond verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Hollandse smoushond is misschien wel je beste vriend. Natuurlijk wens je optimale zorg voor jouw huisdier. Geholpen door een dierenverzekering waarborg je jouw maatje van de juiste zorg mocht het zover komen. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft je dan niet druk te maken over geld. Doorgaans kan je gewoon naar een lokale dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €3.300 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Voor jonge en oude honden
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Vanaf €6,9 per maand

Inslapen & euthanasie

Begint je hond op leeftijd te raken, of gewoon te ziek? In dat geval is laten inslapen soms het beste. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (om en nabij €90), maar is ook op locatie mogelijk (ongeveer €140). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door de verzekeraars. Omtrent het afscheid zijn er diverse mogelijkheden: begraven, destructie of cremeren.

Castreren en Steriliseren

Het castreren zorgt ervoor dat de Hollandse smoushond geen pups meer voort kan brengen. Het gedrag verandert vaak in een aangenamer gezinslid. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Sterilisatie kost al gauw €270. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel van de andere assuranten is de castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-hollandse-smoushond

Wat kost een Hollandse smoushond verzekeren?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de zorgverzekering zoals wij die kennen. Tegen een maandelijkse premie, worden medische kosten (deels) gedekt. Jouw hond verzekeren is aanzienlijk voordeliger dan een zorgverzekering voor jou en mij. De kosten variëren tussen €13,25 en €26 per 30 dagen. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Velerlei aspecten bepalen de premie. De voornaamste variabele is het ras van jouw hond. Daarnaast kijken verzekeraars naar gewicht en leeftijd. Ook de gekozen dekking en het eigen risico zijn belangrijke factoren. Een verzekering is er al vanaf €8,2 per maand. Direct ondervinden wat de verzekering voor de Hollandse smoushond exact kost? Kies een maatschappij, vul de gevraagde gegevens in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van juni 2024 bedraagt. Je kunt ook direct een verzekering Griffon Korthals afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een goede Hollandse smoushond verzekering afsluiten is kinderspel. Een verzekeraar tegengekomen die niet al te duur is, of waar jij veel vertrouwen in hebt? Normaliter ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Is jouw hond een kruising? Markeer dan het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Markeer de gewenste dekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en selecteer het eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Prijzen dierenarts Hollandse smoushond

Consult Prijzen
Consult €33
Consult weekend / avond €65
Chippen €46
Vaccinatie €58
Urine onderzoek €16
Bloedonderzoek €58,5
Röntgenfoto €71
CT-scan €159
MRI-Scan €825
Castratie Vanaf €200
Sterilisatie Vanaf €310
Tanden en kiezen trekken Vanaf €175
Reinigen gebit Vanaf €72

Welke hondenverzekering past bij mij?

Meer weten over een puppy verzekering voor de Hollandse smoushond (reu of teef? We behandelen verschillende factoren die je in het achterhoofd moet houden bij het vinden van de juiste polis. Goed om te weten: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je vindt dan al snel een aantrekkelijke premie. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Hoogte van de premie
Het soort hond en z’n leeftijd hebben invloed op de premie Let op, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Jouw startpunt is dus premies vergelijken.

2. Type dekking?
Achterhaal nauwkeurig wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle behandelingen en pillen worden standaard betaald. Achterhaal nauwkeurig de voorwaarden van de polis. Wordt KC of Pneumo vaccinatie vergoed of niet? En in hoeverre zijn zaken gedekt als bloeddrukmeting?

3. Maximum uitkering per jaar
De maximale vergoeding per jaar ligt tussen de €1.400 en 3.900. Kies je een hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij meerdere partijen is het eigen risico een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Sommige aanbieders doen dit met een percentage per behandeling. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €175, bij een percentage ga je vaak richting de circa 35%. Misschien ook interessant: Heidewachtel verzekering.

Dierenverzekering Hollandse smoushond vergelijken juni 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw hond verzekeren. Deze tijd zijn er veel aanbieders. Bij welke aanbieder vind ik een verzekering op maat? Op basis van de dierenverzekeringvergelijker kan ook jij probleemloos hondenverzekering voor de Hollandse smoushond vergelijken. Je leest alles over bijv. Reaal. Aspecten die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn factoren als postcode, leeftijd, geslacht, gewicht, medisch verleden. Onderstaand tref je de meest gekozen dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Scherpe premie
Interessante dierenblog
Vrije dierenarts keuze

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Buitenlanddekking
Ook heupen en ellebogen
Alle honden welkom

ohra-verzekering

Ohra

Geneesmiddelen
Zelf dierenarts kiezen
Ook je pup verzekeren

inshared-verzekering

Inshared

Vandaag nog verzekerd
Staat 24/7 voor jou klaar
Account via internet

hema-verzekering

Hema

Scherpe premie
Eenvoudig verzekerd
Uitstekend beoordeeld

aegon-verzekering

Aegon

Aantrekkelijk geprijsd
Leeftijdsafhankelijk
Online declareren

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering zijn wisselend. De grote assuradeurs biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Zodoende zijn de meest standaard kosten gedekt. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, een röntgenfoto laten maken, een noodzakelijke operatie of geneesmiddelen. Vaak wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van een declaratie. Soms kies je zelf het eigen risico. Ook kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Dit een volledig pakket qua dekking, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Bezoek ook: OHRA huisdierenverzekering.

Aanvullende huisdierenverzekering
De erkende partijen hebben de beschikking over aanvullende verzekeringen op maat. Het maandbedrag zal wellicht toenemen, maar het biedt meer zekerheid. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Castratie
 • Euthanasie
 • Europa dekking
 • Fysio-module
 • Gebit-dekking
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Hollandse smoushond afsluiten? Altijd een goedkope verzekeringspremie voor jullie dierenverzekering!