Ibicenco verzekeren? Een huisdierverzekering voor uw hond vanaf €8,25 per maand

Herkenbaar? Jouw Ibicenco staat synoniem voor een hoop gezelligheid. Een onderdeel van de familie. Het is niet leuk om te bedenken: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of een ongeluk krijgen. In dat geval wil je geen keuze hoeven maken tussen jouw viervoeter en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor jou Ibicenco biedt dan uitkomst. Al vanaf een paar euro per maand ben je verzekerd tegen de meeste medische kosten. Bijvoorbeeld CT-scan of puppie vaccinatie. Aanbieders als Hema of nog een aantal assuradeurs vergoeden tussen de €1.900 oplopend tot €5.400. Op deze website vergelijk je betrouwbare Ibicenco verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Ibicenco is misschien wel je beste vriend. Uiteraard ga je voor optimale zorg voor hem of haar. Dankzij een dierenverzekering waarborg je jouw viervoeter van de beste zorg. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hebt zo geen stress over geld. Bij veel aanbieders ben je gewoon welkom bij een regionale dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €3.300 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Premie vanaf €8,45 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw hond erg oud, of is hij ongeneeslijk ziek? In een dergelijke situatie is inslapen de beste optie. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (kost ongeveer €75), echter kan dit ook lokaal (ongeveer €155). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door de assuranten. Wat het afscheid aangaat heb je enkele mogelijkheden: destructie, cremeren of begraven.

Sterilisatie en Castratie

Het castreren zorgt ervoor dat de Ibicenco zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Dit zorgt vaak ook voor een minder onrustig dier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Kosten van sterilisatie zijn al snel €215. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij het gros van de andere verzekeraars is de castratie een extra dekking.

dierenverzekering-ibicenco

Wat kost een Ibicenco verzekeren?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de zorgverzekering zoals wij die kennen. In ruil voor een terugkerende premie zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Het verzekeren van een huisdier is vele malen voordeliger dan een polis voor mensen. In de basis ligt de prijs tussen €11,75 tot €34 (maandelijks). Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Meerdere variabelen hebben invloed op de prijs. De verzekeraars kijkt primair naar het ras van jouw viervoeter. Natuurlijk spelen er ook zaken als geboortejaar en het gewicht. Ook het basispakket dat je kiest en jouw eigen risico worden meegenomen. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €6,55 per maand. Eenvoudig ontdekken wat de verzekering voor jouw Ibicenco concreet kost? Kies een maatschappij, voer jouw gegevens in, en check de premie van juni 2024. Suggestie: verzekering Grote keeshond afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Zo’n Ibicenco verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een aanbieder gevonden die niet al te duur is, of een waar jij goede verhalen over hoort? In veel gevallen doorloop je de volgende stappen:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Gaat het om een kruising? Klik dan op het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Markeer de gewenste dekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en de hoogte van het eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Dierenarts Tarieven Ibicenco

Ingreep Tarieven
Consult €40
Consult weekend / avond €60
Chippen €41
Vaccinatie €55
Urine onderzoek €15,5
Bloedonderzoek €52
Röntgenfoto €78
CT-scan €152
MRI-Scan €775
Castratie Vanaf €170
Sterilisatie Vanaf €305
Tanden en kiezen trekken Vanaf €165
Reinigen gebit Vanaf €66

Welke hondenverzekering is voor mij geschikt?

Meer weten over een puppy verzekering voor jouw trouwe Ibicenco (reu of teef? Hieronder vind je belangrijke dingen die je in het achterhoofd moet houden bij het vinden van de juiste polis. Goed om te weten: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Je hebt dan altijd minimale kosten. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Maandelijkse premie
Het ras/kruising van de hond beïnvloeden de maandelijkse premie Echter, de premies per maand lopen enorm uiteen. Stap 1 is dus een prijsvergelijking.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Controleer goed wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle operaties en pillen betaalt de verzekeraar. Controleer nauwkeurig de inhoud van het pakket. Wordt Europese medische zorg wel afgedekt? Of hoe zit het met castratie?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De maximale vergoeding per jaar bedraagt tussen de €1.400 – 5.200. Bij een hoge maximale vergoeding, dan ga je meer betalen. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de verzekeraars werkt men met een eigen risico als een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Een aantal andere assuradeurs werken met een percentage van bijv. 20%. Het vaste bedrag ligt rond de €175, en het percentage is vaak 30%. Check ook alles over een Hollandse Herdershond Langhaar verzekering.

Dierenverzekering Ibicenco vergelijken juni 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw viervoeter. Sinds een aantal jaren zijn er veel aanbieders. Waar vind ik nu een verzekering zonder poespas? Door gebruik te maken van onze vergelijker kan je razendsnel hondenverzekering voor de Ibicenco vergelijken. Je leest alles over bijv. Ohra. Onderdelen die ten grondslag liggen aan de premie zijn onder andere leeftijd, medisch verleden, het ras, geslacht, gewicht. Onderstaand lees je meer over de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Snelle ingangsdatum
Basis, Plus, Totaal en Ongevallen
Voor de allerkleinsten

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Rontgenonderzoek
Betrouwbaar Reaal
Goede adviseur

ohra-verzekering

Ohra

Verblijf in kliniek
Ook andere verzekeringen
Veel rassen te verzekeren

inshared-verzekering

Inshared

Dekking op maat
Staat 24/7 voor jou klaar
Online declareren

hema-verzekering

Hema

Vandaag nog verzekerd
No-nonsense
Maximale zekerheid

aegon-verzekering

Aegon

Vaccinaties
Ook narcose
Maximale zekerheid

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering lopen uiteen. Het gros van de aanbieders werken met een basisverzekering. Zo zijn de normale behandelingen inbegrepen. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, eenvoudige foto’s, opname in een kliniekof hulpmiddelen. Vaak wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van gedeclareerde bedragen. Soms bepaal je zelf het eigen risico. Bij het gros van de aanbieders kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Lees meer over: Inshared huisdierenverzekering.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
Het gros van de maatschappijen kunnen voorzien in speciale extra aanvullende verzekeringen. Het maandbedrag zal wat stijgen, maar het biedt meer zekerheid. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw hond steriliseren
 • Euthanasie + crematie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-begeleiding
 • Tandarts module
 • MRI-scan

Verzekering Ibicenco afsluiten? Zeker een goedkope verzekeringspremie voor een dierenverzekering!