Ierse wolfshond verzekeren? Een huisdierenverzekering voor honden vanaf €8,25 per maand

De Ierse wolfshond biedt jou ontzettend veel gehechtheid. Het hoort bij jouw gezin. Je denkt er liever niet over na: jouw hond kan een aandoening krijgen, of een aanrijding krijgen. In zo’n scenario wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jullie hond en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor de Ierse wolfshond kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Tegen een klein bedrag per maand is jouw hond verzekerd tegen veel behandelingen en medicaties. Denk dan aan bijvoorbeeld elleboogbehandeling en gedragstherapie. Verzekeraars als Reaal en andere partijen staan garant voor bedragen tussen de €1.700 oplopend tot €3.500. Op deze website tref je gangbare Ierse wolfshond verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Ierse wolfshond is jou heel wat waard. Logischerwijs verlang je naar optimale zorg voor je dog. Door het afsluiten van een dierenverzekering waarborg je het dier van de juiste zorg als het nodig is. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. In zo’n geval een forse nota. Bij veel verzekeraars ben je gewoon welkom bij een dierenarts in de buurt. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. De maximale vergoedingen zijn soms wel €4.200 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Vanaf €7,55 per maand

Inslapen & euthanasie

Is de tijd voor je hond gekomen, of is hij ernstig ziek? Mogelijk is het laten inslapen van dieren een keuze. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (om en nabij €85), echter kan dit ook lokaal (plus minus €145). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed in de polis. Wat betreft afscheid zijn er verschillende varianten: cremeren, destructie of begraven.

Sterilisatie en Castratie

Het castreren zorgt ervoor dat de Ierse wolfshond geen puppies meer kan verwekken. Het grote voordeel hiervan is: een aangenamer dier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Kijk niet vreemd op van bedragen als €250. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij een groot aantal andere assuranten is de castratie een premium dekking.

dierenverzekering-ierse-wolfshond

Wat kost een Ierse wolfshond verzekeren?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de standaard zorgverzekering bij mensen. Voor een vast bedrag per maand, zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Jouw viervoeter verzekeren is vele malen betaalbaarder dan een zorgverzekering voor jou en mij. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €8,75 en €26,5 per maand. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Veel factoren zorgen voor de totstandkoming van de premie. De voornaamste variabele is het type ras of de kruising. Daarnaast spelen er ook zaken als het gewicht in KG en leeftijd. Ook het basispakket dat je kiest en jouw eigen risico zijn belangrijke factoren. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €5,6 per maand. Snel uitvinden wat de verzekering voor jouw Ierse wolfshond nu echt kost? Kies direct een assuradeur, beantwoord de vragen, en achterhaal de actuele premie van juli 2024. Alternatief: verzekering Harrier afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een Ierse wolfshond verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een aanbieder gespot met een aantrekkelijke polis, of waar je een goed gevoel bij hebt? Normaliter ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Is jouw hond een kruising? Selecteer dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Selecteer de gewenste dekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en selecteer het eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Dierenarts Tarieven Ierse wolfshond

Situatie Vergoeding
Consult €45
Consult weekend / avond €59
Chippen €40
Vaccinatie €48
Urine onderzoek €14,5
Bloedonderzoek €53,5
Röntgenfoto €76,5
CT-scan €148
MRI-Scan €875
Castratie Vanaf €205
Sterilisatie Vanaf €285
Tanden en kiezen trekken Vanaf €190
Reinigen gebit Vanaf €75

Welke hondenverzekering is voor mij geschikt?

Overweeg jij een puppy verzekering afsluiten voor de Ierse wolfshond (reu of teef? Hieronder vind je belangrijke variabelen waar je rekening mee dient te houden bij het vinden van de juiste polis. Tip: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Er is dan meestal wel een lage premie. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Hoogte van de premie
Het ras/kruising van de hond bepalen de de hoogte van de premie. Vergeet niet, de tarieven liggen zeer uiteen. De basis is een prijsvergelijking.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Analyseer nauwkeurig wat er in de basisdekking zit. Niet alle behandelingen en medicaties betaalt de verzekeraar. Analyseer altijd de kleine lettertjes. Is homeopaat behandeling wel of niet vergoed? En hoe zit het met chippen?

3. De maximale vergoeding
De maximale vergoeding per jaar bedraagt tussen de €1.900 t/m 2.900. Selecteer je €3.500 of meer, dan ga je meer betalen. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij enkele partijen giet met het eigen risico in een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Maar andere partijen hanteren een percentage van circa 15%. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €50, kies je een percentage dan moet je denken aan circa 35%. Check ook alles over een Hovawart verzekering.

Dierenverzekering Ierse wolfshond vergelijken juli 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw hond. Vandaag de dag is het aanbod enorm. Bij wie moet ik zijn voor een verzekering op maat? Op basis van de vergelijkingstool kan jij binnen een paar minuten hondenverzekering voor de Ierse wolfshond vergelijken. Je leest alles over bijv. Hema. Onderdelen die de premie bepalen zijn o.a. geslacht, het ras, medisch verleden, leeftijd, gewicht. Hierna lees je meer over de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Castratie
De nr. 1 dierenverzekering
Vrije dierenarts keuze

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Aanvullende dekkingen
Betrouwbaar Reaal
Gemoedsrust

ohra-verzekering

Ohra

Scherpe premie
Eenvoudig opzeggen
Online account

inshared-verzekering

Inshared

Opname kliniek
Aanvullende opties
Alle honden welkom

hema-verzekering

Hema

Kies je eigen dekking
Wat je van Hema verwacht
Snelle uitkering

aegon-verzekering

Aegon

Aantrekkelijk geprijsd
Looptijd: 1 jaar
Alle rassen welkom

Wat betaalt mijn hondenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering wisselen enorm. De Nederlandse assuradeurs hanteert een basisverzekering. Daarmee ben je al vrij goed verzekerd. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, foto’s maken bij de dierenarts, een ingreep of medische hulpmiddelen. Doorgaans is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van te declareren rekeningen. Tip: soms kies je zelf het eigen risico. Bovendien zijn er duurdere “top” pakketten. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Bezoek ook: Reaal dier en zorg huisdier polis.

Aanvullende dierenverzekering
Steeds meer verzekeringsbedrijven kunnen voorzien in speciale unieke aanvullende verzekering (pakketten). Het kostenplaatje valt iets hoger uit, maar je kunt met een gerust hart slapen. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Castratie
 • Cremeren
 • Europa dekking
 • Fysio-module
 • Gebit-dekking
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Ierse wolfshond afsluiten? Gewaarborgde lage verzekeringspremie van een dierenverzekering!