Hovawart verzekeren? Een verzekeringspakket voor uw hond vanaf €9,25 per maand

Jouw Hovawart betekent ontzettend veel gehechtheid. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Het is geen populair onderwerp: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of terechtkomen in een ongeval. In dat geval sta je liever niet voor de keuze tussen jouw huisdier en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor de Hovawart biedt dan uitkomst. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw huisdier tegen veel behandelingen en medicaties. Denk hierbij aan operatie met narcose en transponder plaatsen. Maatschappijen als Aegon en lokale verzekeraars hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.200 en €4.800. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl ontdek je bekende Hovawart verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Hovawart is jouw trouwe viervoeter. Uiteraard streef je naar het allerbeste voor jouw huisdier. Met een dierenverzekering verzeker jij jouw huisdier van de beste zorg. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hebt zo geen stress over financiële zaken. Bij veel verzekeraars kies je zelf een dierenarts naar keuze. De factuur declareer je eenvoudig online. De maximale vergoedingen zijn soms wel €3.300 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Premie vanaf €6,6 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw hond op leeftijd, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Hier is het laten inslapen van dieren een keuze. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (circa €80), maar soms is thuis ook een optie (vaak €160). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt binnen je polis. Omtrent het afscheid onderscheiden we een aantal keuzemogelijkheden: destructie, begraven of cremeren.

Castratie en Sterilisatie

Castratie zorgt ervoor dat de Hovawart geen puppies meer kan verwekken. Dit zorgt vaak ook voor een minder dominant dier. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Denk hierbij al wel snel aan €310. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij de meeste andere partijen is een castratie een extra dekking.

dierenverzekering-hovawart

Wat kost een Hovawart verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Tegen een maandelijkse premie, worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Een verzekering voor dieren is veel goedkoper dan een polis voor mensen. De prijzen variëren enorm, tussen €14,25 en €36 (maandelijks). Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Allerlei factoren hebben invloed op de prijs. De voornaamste variabele is het ras. Tevens tellen ook de leeftijd en het gewicht. Ook de dekking die je kiest en het eigen risico hebben invloed. Jouw hond is verzekerd vanaf €8,75 per maand. Moeiteloos ondervinden wat de verzekering voor de Hovawart nu echt kost? Klik op een van de partijen, vul de gevraagde gegevens in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van juni 2024 bedraagt. Check ook: verzekering Groenlandse Hond afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Zo’n Hovawart verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een polis gezien die goedkoop is, of juist met de beste voorwaarden? Grofweg doorloop je de volgende stappen:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Staat het ras er niet bij? Klik dan op het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Markeer de gewenste dekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en selecteer het eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Prijzen dierenarts Hovawart

Ingreep Onkosten
Consult €43
Consult weekend / avond €64
Chippen €44
Vaccinatie €56
Urine onderzoek €15,5
Bloedonderzoek €50
Röntgenfoto €74
CT-scan €143
MRI-Scan €725
Castratie Vanaf €210
Sterilisatie Vanaf €305
Tanden en kiezen trekken Vanaf €210
Reinigen gebit Vanaf €73

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Bezig met een puppy verzekering voor jouw Hovawart (reu of teef? We behandelen verschillende onderdelen die belangrijk zijn bij het kiezen van een aanbieder. Advies: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Je profiteert dan van minimale kosten. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Maandelijkse premie
Het soort hond en z’n leeftijd bepalen de de premie Echter, verzekeraars hanteren uiteenlopende tarieven. De basis is simpelweg prijzen vergelijken.

2. Dekkingsgebied van de polis
Analyseer nauwkeurig wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle ingrepen en pillen worden standaard betaald. Achterhaal zorgvuldig de kleine lettertjes. Wordt nest enting voor fokkers vergoed of niet? En wat kan ik verwachten omtrent radiotherapie?

3. Maximum uitkering per jaar
De maximale vergoeding per jaar vinden we meestal tussen de €1.500 en 4.700. Kies je een hoog bedrag, dan stijgt de premie. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij meerdere partijen is het eigen risico een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Enkele andere assuradeurs werken met een percentage van bijv. 20%. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €150, kies je een percentage dan moet je denken aan max. 40%. Bekijk ook de opties voor een Hollandse Herdershond Korthaar verzekering.

Dierenverzekering Hovawart vergelijken juni 2024

Jij wilt jouw hond verzekeren. Op dit moment kan je kiezen uit veel pakketten. Bij wie moet ik zijn voor de beste of goedkoopste verzekering? Aan de hand van de dierenverzekeringvergelijker kan je in een paar minuten hondenverzekering voor de Hovawart vergelijken. Hier tref je aanbieders als Inshared. Variabelen die invloed hebben op de premie zijn o.a. het ras, geslacht, leeftijd, postcode, gewicht. Verderop tref je de meest bekende dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Uitgebreide vergoeding
De nr. 1 dierenverzekering
Uitstekend beoordeeld

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Geneesmiddelen
€65 preventieve zorg
Online account

ohra-verzekering

Ohra

Aanvullende dekkingen
Eenvoudig opzeggen
Eenvoudig

inshared-verzekering

Inshared

Fysiotherapie
50% vergoeding mogelijk
Online afsluiten

hema-verzekering

Hema

Dekking op maat
No-nonsense
Begrijpelijk

aegon-verzekering

Aegon

Verblijf in kliniek
Identificatiechip
Ongeacht welk ras/afkomst

Wat betaalt mijn hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De nationale partijen gaat uit van een basisverzekering. Met deze polis worden algemene kosten gedekt. Vanzelfsprekend een regulier consult, eenvoudige foto’s, opname in een kliniekof geneesmiddelen. Gewoonlijk is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van de rekening. Tip: soms kies je dit percentage zelf. Ook kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Dit is een meer complete verzekering, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Klik verder naar: Petplan huisdierenverzekering.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
Steeds meer verzekeraars kunnen voorzien in speciale aanvullende verzekeringen op maat. Het kostenplaatje zal wat stijgen, maar je kunt met een gerust hart slapen. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Sterilisatie van de hond
 • Euthanasie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-dekking
 • Gebit-dekking
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Hovawart afsluiten? Betrouwbare en voordelige verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!