Imaal Terrier verzekeren? Een verzekeringspakket voor een hond al vanaf €9,25 per maand

Herkenbaar? Jouw Imaal Terrier geeft jou volop gehechtheid. Een onderdeel van de familie. Het is niet leuk om te bedenken: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of terechtkomen in een ongeval. In zo’n scenario sta je liever niet voor de keuze tussen jullie hond en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor de Imaal Terrier biedt dan uitkomst. Voor slechts een paar euro verzeker je jouw huisdier tegen veel behandelingen en medicaties. Denk dan aan bijvoorbeeld lasertherapie of consult. Assuradeurs als Inshared of andere partijen werken met max. vergoedingen variërend van €1.800 en €4.700. Aan de hand van deze pagina vind je meer info over populaire Imaal Terrier verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Imaal Terrier is jouw trouwe kameraad. Uiteraard verlang je naar optimale zorg voor je dog. Via een dierenverzekering garandeer je jouw hond van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. In zo’n geval financiële zaken. Doorgaans ben je gewoon welkom bij een dierenarts in de buurt. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €3.700 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Vanaf €7,7 per maand

Inslapen en euthanasie

Begint je hond op leeftijd te raken, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? In zo’n geval is laten inslapen soms het beste. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (kost ongeveer €100), maar kan ook bij jou thuis (zo’n €120). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de verzekeraar. Aangaande afscheid nemen heb je ’n aantal varianten: begraven, cremeren of destructie.

Castratie of Sterilisatie

Het casteren maakt dat een Imaal Terrier geen puppies meer kan verwekken. Het grote voordeel hiervan is: een leuker huisdier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Houdt wel rekening met zo’n €225. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij een groot aantal andere aanbieders is een castratie als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-imaal-terrier

Wat kost een Imaal Terrier verzekering?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Tegen een maandelijkse premie, worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Het verzekeren van een huisdier is aanzienlijk betaalbaarder dan een normale zorgverzekering. In de basis ligt de prijs tussen €12,25 en €39 per 4 weken. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Velerlei aspecten bepalen de premie. Een belangrijke factor is het ras. Natuurlijk tellen ook de leeftijd en het gewicht. Ook het basispakket dat je kiest en het (vrijwillig) eigen risico werken mee in de premie. Jouw hond is verzekerd vanaf €7,35 per maand. Gelijk weten wat de verzekering voor jouw Imaal Terrier tot op de komma kost? Selecteer een assuradeur, vul de gevraagde gegevens in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van april 2024 is. Interessant: verzekering Hazewind afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een geschikte Imaal Terrier verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een pakket gevonden die niet al te duur is, of juist met de beste voorwaarden? Normaal gesproken krijg je de volgende vragen:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Betreft het een kruising? Kies dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Markeer de gewenste dekking plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en een eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Kosten dierenarts Imaal Terrier

Ingreep Onkosten
Consult €37
Consult weekend / avond €72
Chippen €39
Vaccinatie €56
Urine onderzoek €18
Bloedonderzoek €57
Röntgenfoto €75,5
CT-scan €141
MRI-Scan €800
Castratie Vanaf €225
Sterilisatie Vanaf €325
Tanden en kiezen trekken Vanaf €180
Reinigen gebit Vanaf €66

Welke hondenverzekering past bij mij?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering voor jouw Imaal Terrier (reu of teef? Graag noemen we belangrijke onderdelen die je in het achterhoofd moet houden bij het afsluiten van een polis. Goed om te weten: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Je hebt dan altijd minimale kosten. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Premie per maand
Het soort hond en z’n leeftijd hebben invloed op de premie Maar, prijzen verschillen nogal per aanbieder. Stap 1 is dus het vergelijken van de prijzen.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Controleer nauwkeurig wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle therapieën en geneesmiddelen zijn inbegrepen. Bekijk altijd de inhoud van het pakket. Wordt kennelhoest vaccinatie wel vergoed voor mijn hond? En welke garanties zijn er met ontwormen?

3. Maximum uitkering per jaar
De max. vergoeding p/jaar vinden we meestal tussen de €1.000 – 3.800. Ga je voor een hoog bedrag, dan stijgt de premie. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij meerdere assuradeurs giet met het eigen risico in een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Echter, weer andere partijen hanteren een percentage van circa 15%. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €150, kies je een percentage dan moet je denken aan 25%. Check ook alles over een Ierse setter verzekering.

Dierenverzekering Imaal Terrier vergelijken april 2024

Jij wilt jouw hond verzekeren. Tegenwoordig kan je kiezen uit veel pakketten. Hoe vind ik nu snel de beste of goedkoopste verzekering? Door gebruik te maken van onze vergelijker kan jij zonder gedoe hondenverzekering voor de Imaal Terrier vergelijken. Hier tref je aanbieders als Reaal. Aspecten die de hoogte van de polis bepalen zijn bijvoorbeeld leeftijd, geslacht, het ras, postcode, medisch verleden. Hieronder tref je een aantal erkende dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Snelle klantenservice
Interessante dierenblog
Begrijpelijk

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Steralisatie
Diervriendelijk
Eenvoudig

ohra-verzekering

Ohra

Fysiotherapie
€2500 – €5000
Verantwoord verzekeren

inshared-verzekering

Inshared

Operaties
Aanvullende opties
Alle honden welkom

hema-verzekering

Hema

Fysiotherapie
Wat je van Hema verwacht
Declaren via internet

aegon-verzekering

Aegon

14 dagen bedenktijd
€3.500 euro per jaar
Online afsluiten

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering lopen uiteen. De nationale assuradeurs werken met een basisverzekering. Daarmee zijn de meest standaard kosten gedekt. Vanzelfsprekend een regulier consult, CT-scans, een ingreep of hulpmiddelen. Gewoonlijk is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van gedeclareerde bedragen. Handig: steeds vaker kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Bovendien kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Lees meer over: Inshared huisdier polis.

Aanvullende hondenverzekering
De nationale assuradeurs geven jou de optie voor extra aanvullende verzekeringen. De premie wordt wat duurder, maar het biedt meer zekerheid. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie / Sterilisatie
 • Uitvaart
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-module
 • Tandartsdekking
 • Bloedonderzoek

Verzekering Imaal Terrier afsluiten? Gewaarborgde goedkope verzekeringspremie voor jouw dierenverzekering!