Ierse setter verzekeren? Een verzekeringspolis voor je hond vanaf €7 per maand

Herkenbaar? Jouw Ierse setter staat voor een hoop liefde. Misschien is het wel je beste vriend. Je denkt er liever niet over na: hij kan iets onder de leden krijgen of een erge verwonding krijgen. In zo’n scenario wil je niet kiezen tussen je hond en een rekening. Een huisdierenverzekering voor de Ierse setter biedt dan uitkomst. Al vanaf een paar euro per maand is jouw hond verzekerd tegen verwondingen of aandoeningen. Denk hierbij aan medische hulpmiddelen of kennelhoest vaccinatie. Aanbieders als Petplan en lokale verzekeraars werken met max. vergoedingen variërend van €1.200 en €3.000. Via deze pagina vergelijk je nationale Ierse setter verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Ierse setter is jou heel wat waard. Uiteraard wil je uitmuntende zorg voor hem of haar. Door het afsluiten van een dierenverzekering garandeer je jouw viervoeter van de beste zorg. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hebt zo geen stress over een flinke rekening van de arts. In veel gevallen kan je gewoon naar een dierenarts in de buurt. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Vergoedingen lopen op tot €3.300 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Al verzekerd vanaf €6,5 per maand

Inslapen en euthanasie

Begint je hond op leeftijd te raken, of is hij ongeneeslijk ziek? Mogelijk is het laten inslapen van je dier mogelijk. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (circa €100), echter kan dit ook lokaal (plus minus €130). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door de assuranten. Inzake het afscheid heb je ’n aantal varianten: destructie, begraven of cremeren.

Steriliseren of Castreren

Het casteren maakt dat een Ierse setter zich niet meer kan voortplanten. Vaak resulteert het ook in een minder onrustig dier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Sterilisatie kost al gauw €340. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij een groot aantal andere verzekeraars is de castratie een extra dekking.

dierenverzekering-ierse-setter

Wat kost een Ierse setter verzekering?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als de standaard zorgverzekering bij mensen. In de overeengekomen polis ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Jouw viervoeter verzekeren is flink goedkoper dan een polis voor mensen. De premie ligt tussen de €14,5 tot €45 (maandelijks). Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Veel variabelen hebben invloed op de prijs. Een belangrijke factor is het ras van jouw hond. Uiteraard houden verzekeraars rekening met het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook de dekking die je kiest en jouw eigen risico hebben invloed. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €9,1 per maand. Vandaag nog ontdekken wat de verzekering voor jouw Ierse setter exact kost? Selecteer een aanbieder, beantwoord de vragen, en check de premie van april 2024. Interessant: verzekering Grote munsterlander afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Zo’n Ierse setter verzekering afsluiten is kinderspel. Een dekking gespot die betaalbaar is, of met een dekking die bij jou past? Gewoonlijk werkt het als volgt:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Is jouw hond een kruising? Selecteer dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Markeer de gewenste dekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en kies het eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Kosten dierenarts Ierse setter

Behandeling Vergoeding
Consult €41
Consult weekend / avond €60
Chippen €41
Vaccinatie €53
Urine onderzoek €19,5
Bloedonderzoek €59,5
Röntgenfoto €78
CT-scan €144
MRI-Scan €700
Castratie Vanaf €205
Sterilisatie Vanaf €285
Tanden en kiezen trekken Vanaf €170
Reinigen gebit Vanaf €78

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Overweeg jij een puppy verzekering voor jouw Ierse setter (reu of teef? We behandelen essentiële zaken die je in het achterhoofd moet houden bij het afsluiten van de verzekering. Handig: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Je vindt dan al snel een aantrekkelijke premie. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Jouw premie
De te verzekeren hond (gewicht, ras) liggen ten grondslag aan de maandelijkse kosten. Echter, premies zijn per maatschappij erg wisselend. De basis is simpelweg prijzen vergelijken.

2. Dekkingsgebied van de polis
Analyseer altijd wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle operaties en geneesmiddelen zitten in het basispakket. Check grondig de voorwaarden van de polis. Wordt bloedonderzoek wel vergoed voor mijn hond? En welke garanties zijn er met gedragstherapie?

3. Maximum vergoeding
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt schommelt tussen de €1.300 t/m 4.900. Wil je een lekker hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de assuradeurs werkt men met een eigen risico als een vaststaand bedrag per behandeling. Maar andere assuradeurs vragen een percentage per behandeling. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €150, en het percentage is vaak 20%, afhankelijk van het pakket. Bekijk ook de opties voor een Hollandse Herdershond Ruwhaar verzekering.

Dierenverzekering Ierse setter vergelijken april 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw hond. Sinds een aantal jaren vinden we talloze verzekeraars. Wat is nu een gewoon goede verzekering? Door gebruik te maken van onze vergelijker kan je moeiteloos hondenverzekering voor de Ierse setter vergelijken. Je leest alles over bijv. Hema. Aspecten die de premie bepalen zijn o.a. het ras, geslacht, medisch verleden, gewicht, postcode. Onderstaand bekijk je de meest bekende dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Aanvullende dekkingen
De nr. 1 dierenverzekering
Uitstekend beoordeeld

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Verblijf in kliniek
Alternatieve therapieën
Online account

ohra-verzekering

Ohra

Reisverzekering
Basis, Plus en Top
Alle rassen welkom

inshared-verzekering

Inshared

Aantrekkelijk geprijsd
Geldt ook op vakantie
Uitstekend beoordeeld

hema-verzekering

Hema

Operaties
Thuiswinkel waarborg
Geen kleine lettertjes

aegon-verzekering

Aegon

Tandzorg
Korte wachttermijn
Gebruiksvriendelijk

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. Het gros van de maatschappijen gaat uit van een basisverzekering. Met deze polis worden algemene kosten gedekt. Voorbeelden hiervan zijn consults, eenvoudige foto’s, een uitgebreide behandeling of pillen. In de regel wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van te declareren rekeningen. Niet zelden kies je zelf het eigen risico. Ook kan je een premium pakket kiezen. Dit is een meer complete verzekering, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Check ook: HEMA huisdierenverzekering.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
De nationale partijen hebben de beschikking over aanvullende verzekeringen op maat. Het verzekeringstarief zal wellicht toenemen, maar je kunt met een gerust hart slapen. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Uw hond castreren
 • Euthanasie
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-trajecten
 • Tand-module
 • Radio- en chemotherapie

Verzekering Ierse setter afsluiten? Altijd een voordelige verzekeringspremie voor de dierenverzekering!