Indian Dog verzekeren? Een dierenverzekering voor honden vanaf €6 per maand

Jouw Indian Dog biedt jou ontzettend veel gezelligheid. Misschien is het wel je beste vriend. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of terechtkomen in een ongeval. Dan sta je liever niet voor de keuze tussen jullie hond en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor jouw Indian Dog kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw viervoeter tegen veel voorkomende ingrepen. Denk hierbij aan scintigrafie en ontvlooien. Maatschappijen als Ohra en andere aanbieders vergoeden tussen de €1.100 en €4.600. Via deze pagina vind je populaire Indian Dog verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Indian Dog is jouw maatje. Natuurlijk verlang je naar het allerbeste voor jouw hond. Dankzij een dierenverzekering verzeker jij jouw viervoeter van optimale zorg. Denk aan een bepaalde operatie. In zo’n geval financiële zaken. Meestal maak je zelf een keuze voor een lokale dierenarts. De rekening gaat naar de verzekeraar. Vergoedingen lopen op tot €4.800 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor jonge en oude honden
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Premie vanaf €7,25 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw hond erg oud, of is hij ongeneeslijk ziek? Hier is laten inslapen soms het beste. Euthanasie regel je bij de dierenarts (kost ongeveer €70), maar mogelijk ook thuis (vaak €155). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door de verzekeraars. Inzake het afscheid zijn er diverse keuzes: destructie, cremeren of begraven.

Castratie en Sterilisatie

Het casteren maakt dat een Indian Dog zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Het grote voordeel hiervan is: een aangenamer dier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Denk hierbij al wel snel aan €260. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij de meeste andere verzekeraars is een castratie als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-indian-dog

Wat kost een Indian Dog verzekeren?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met een zorgverzekering voor mensen. Tegen een maandelijkse premie, zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Een huisdierenverzekering is veel goedkoper dan een polis voor mensen. De kosten variëren tussen €15,25 – €36,5 per maand. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Verschillende variabelen bepalen de premie. De voornaamste variabele is het ras van jouw hond. Natuurlijk kijken verzekeraars naar het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het basispakket dat je kiest en het gekozen eigen risico werken mee in de premie. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €6,6 per maand. Vandaag nog uitvinden wat de verzekering voor jouw Indian Dog precies kost? Selecteer een van de partijen, vul de gevraagde gegevens in, en check de premie van juli 2024. Interessant: verzekering Heidewachtel afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een geschikte Indian Dog verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een aanbieder gevonden die goedkoop is, of waar jij veel vertrouwen in hebt? Meestal werkt het als volgt:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Markeer dan het volgroeide gewicht.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en het vrijwillig eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Prijzen dierenarts Indian Dog

Behandeling Kosten
Consult €43
Consult weekend / avond €66
Chippen €47
Vaccinatie €58
Urine onderzoek €15
Bloedonderzoek €59
Röntgenfoto €74
CT-scan €142
MRI-Scan €800
Castratie Vanaf €195
Sterilisatie Vanaf €285
Tanden en kiezen trekken Vanaf €175
Reinigen gebit Vanaf €73,5

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Overweeg jij een puppy verzekering voor de Indian Dog (reu of teef? Graag noemen we een aantal zaken die van belang zijn bij het afsluiten van een polis. Tip: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Je hebt dan altijd minimale kosten. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Maandelijkse premie
Het type hond, en z’n leeftijd hebben invloed op de hoogte van de premie. Let op, de premies per maand lopen enorm uiteen. Stap 1 is dus een gedegen prijsvergelijking.

2. Dekkingsgebied van de polis
Controleer goed wat er vergoed wordt. Niet alle geneesmethodes en medische hulpmiddelen zitten in het basispakket. Bekijk goed de voorwaarden van de polis. Wordt isotopenonderzoek ook inbegrepen? En hoe gaat het met isotopenonderzoek?

3. De maximale vergoeding
De maximale vergoeding per jaar bedraagt tussen de €1.300 – 4.900. Ga je voor een hoog bedrag, dan stijgt de premie. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij meerdere partijen is het eigen risico een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Maar andere partijen werken met een percentage van bijv. 20%. Vaste vergoedingen liggen rond de €175, bij een percentage ga je vaak richting de 20%. Mogelijk ook relevant: Ierse terrier verzekering.

Dierenverzekering Indian Dog vergelijken juli 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw hond verzekeren. Sinds een aantal jaren zijn er veel aanbieders. Hoe vind ik nu snel een verzekering zonder poespas? Geholpen door de huisdierenverzekering vergelijken kan jij binnen een paar minuten hondenverzekering voor de Indian Dog vergelijken. Je leest alles over bijv. Aegon. Variabelen die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn factoren als medisch verleden, postcode, gewicht, leeftijd, geslacht. Nu achterhaal je de meest bekende dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Dekking op maat
Hond, kat, papegaai en konijn
Ook je pup verzekeren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Aantrekkelijk geprijsd
Alternatieve therapieën
Alle honden welkom

ohra-verzekering

Ohra

Scherpe premie
Ook andere verzekeringen
Gebruiksvriendelijk

inshared-verzekering

Inshared

Crematie
Geldt ook op vakantie
Uitstekend beoordeeld

hema-verzekering

Hema

Kies je eigen dekking
Wat je van Hema verwacht
Hoge klanttevredenheid

aegon-verzekering

Aegon

Vaccinaties
Lage poliskosten
Maximale zekerheid

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering lopen uiteen. De grote verzekeraars hanteert een basisverzekering. Hiermee zijn de normale behandelingen inbegrepen. Voorbeelden hiervan zijn consults, röntgenfoto’s, een uitgebreide behandeling of medische hulpmiddelen. In het algemeen is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van de rekening. In sommige gevallen selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Ook is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Dit is een meer complete verzekering, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Bekijk alles over: HEMA huisdier polis.

Aanvullende huisdierenverzekering
Het merendeel van de maatschappijen bieden daarnaast uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het kostenplaatje zal wat stijgen, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie en castratie
 • Uitvaart
 • Buitenland-modules
 • Fysio-trajecten
 • Tandartsdekking
 • Bloedonderzoek

Verzekering Indian Dog afsluiten? Betrouwbare en voordelige verzekeringspremie voor jouw dierenverzekering!