Ierse terrier verzekeren? Een verzekeringspakket voor een hond al vanaf €6,5 per maand

Jouw trouwe Ierse terrier staat synoniem voor volop toewijding. Een onderdeel van de familie. Je denkt er liever niet over na: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of een aanrijding krijgen. In zo’n scenario is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jouw viervoeter en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jouw Ierse terrier biedt dan uitkomst. Vanaf €5,00 verzeker je jouw hond veel voorkomende ingrepen. Denk hierbij aan fysiotherapie en ontwormen. Polissen van bijvoorbeeld Aegon en andere aanbieders vergoeden tussen de €1.900 en €2.600. Aan de hand van deze pagina vind je meer info over erkende Ierse terrier verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Ierse terrier is jouw trouwe viervoeter. Vanzelf wens je uitmuntende zorg voor jouw hond. Geholpen door een dierenverzekering garandeer jij jouw hond van optimale zorg. Een ongeluk zit in een klein hoekje. In zo’n geval een forse nota. Vaak maak je zelf een keuze voor een lokale dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €3.800 per jaar.

  • Geen zorgen meer over geld
  • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
  • Voor jonge en oude honden
  • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
  • Premie vanaf €9,05 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw hond erg oud, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Mogelijk is laten inslapen soms het beste. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (kost ongeveer €95), maar soms is thuis ook een optie (vaak €115). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de assuranten. Wat betreft afscheid onderscheiden we een aantal opties: cremeren, begraven of destructie.

Steriliseren en Castreren

Het castreren heeft als effect dat je Ierse terrier zich niet meer kan voortplanten. Dit zorgt vaak ook voor een minder dominant dier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Sterilisatie kost al gauw €220. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij een groot aantal andere polissen is het castreren een premium dekking.

dierenverzekering-ierse-terrier

Wat kost een Ierse terrier verzekering?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als de standaard zorgverzekering bij mensen. In de overeengekomen polis vallen een groot aantal medische behandelingen. Jouw viervoeter verzekeren is flink goedkoper dan een polis voor mensen. De kosten variëren tussen €12 en €39 per 4 weken. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Een aantal factoren zijn bepalend voor de kosten. De voornaamste variabele is het type ras of de kruising. Bovendien wordt er gekeken naar de leeftijd en het gewicht. Ook het verzekeringspakket en het eigen risico hebben invloed. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €8,55 per maand. Vandaag nog uitvinden wat de verzekering voor jouw Ierse terrier precies kost? Navigeer naar een verzekeraar, vul de vragen over jou en je dier in, en check de premie van juni 2024. Check ook: verzekering Grote Zwitserse Sennenhond afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Een geschikte Ierse terrier verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een polis gevonden die niet al te duur is, of met een dekking die bij jou past? In veel gevallen krijg je de volgende vragen:

  1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
  2. Voer het ras van jouw hond in.
  3. Heb je te maken met een kruising? Selecteer dan het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
  4. Wanneer is jouw hond geboren?
  5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
  6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
  7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en de hoogte van het eigen risico.
  8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Kosten dierenarts Ierse terrier

Behandeling Tarieven
Consult €39
Consult weekend / avond €59
Chippen €47
Vaccinatie €48
Urine onderzoek €17
Bloedonderzoek €53
Röntgenfoto €79
CT-scan €151
MRI-Scan €825
Castratie Vanaf €220
Sterilisatie Vanaf €275
Tanden en kiezen trekken Vanaf €195
Reinigen gebit Vanaf €70,5

Welke hondenverzekering past bij mij?

Bezig met een puppy verzekering afsluiten voor de Ierse terrier (reu of teef)? We onderscheiden eeneen aantal onderdelen waar je rekening mee dient te houden bij het afsluiten van een polis. Tip: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Je vindt dan al snel een voordelige polis. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Kosten per maand (premie)
De te verzekeren hond (gewicht, ras) bepalen de de hoogte van de premie. Goed om te weten, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Start altijd met het vergelijken van de prijzen.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Bekijk goed hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle behandelingen en medicaties zijn inbegrepen. Controleer altijd de voorwaarden van de polis. Is radiotherapie ook gedekt? En hoe gaat het met nest enting voor fokkers?

3. Max. vergoeding p/jaar
De maximale vergoeding op jaarbasis is vaak een bedrag tussen de €1.700 t/m 4.600. Wil je een lekker hoog bedrag, dan stijgt de premie. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij enkele polissen betekent het eigen risico een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Een aantal andere partijen vragen een percentage per behandeling. Vaste vergoedingen liggen rond de €175, percentages zijn rond de 15 – 25%. Bekijk ook de opties voor een Hollandse smoushond verzekering.

Dierenverzekering Ierse terrier vergelijken juni 2024

Jij wilt de zorg voor jouw hond goed regelen. Op dit moment vinden we talloze verzekeraars. Bij wie moet ik zijn voor een kwalitatieve verzekering? Geholpen door huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan jij zonder gedoe hondenverzekering voor de Ierse terrier vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Reaal. Variabelen die invloed hebben op de premie zijn o.a. medisch verleden, gewicht, leeftijd, geslacht, postcode. Verderop achterhaal je enkele populaire dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Dekking op maat
Interessante dierenblog
Maximale zekerheid

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Aantrekkelijk geprijsd
Dier & Zorg label
Online afsluiten

ohra-verzekering

Ohra

Snelle klantenservice
Eenvoudig opzeggen
Uitstekend beoordeeld

inshared-verzekering

Inshared

Steralisatie
Aanvullende opties
Online account

hema-verzekering

Hema

Geneesmiddelen
Prima basisdekking
Verantwoord verzekeren

aegon-verzekering

Aegon

Reisverzekering
Keurmerk
Ongeacht welk ras/afkomst

Wat betaalt mijn hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De grote verzekeraars gaat uit van een basisverzekering. Zodoende zijn de meest standaard kosten gedekt. Voorbeelden hiervan zijn consults, foto’s maken bij de dierenarts, opname in een kliniekof andere hulpmiddelen. Standaard kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van een declaratie. Handig: steeds vaker bepaal je zelf het eigen risico. Daarnaast kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Je krijgt dan nog meer dekking, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Klik verder naar: AEGON huisdierenverzekering.

Aanvullende dierenverzekering
De Nederlandse verzekeringsmaatschappijen bieden daarnaast uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). De polis zelf gaat omhoog, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

  • Sterilisatie en castratie
  • Euthanasie
  • Verzekerd in het buitenland
  • Fysio-dekking
  • Gebit-module
  • Radio- en chemotherapie

Verzekering Ierse terrier afsluiten? Zeker een goedkope verzekeringspremie van een dierenverzekering!