Irish softcoated wheaten terrier verzekeren? Een verzekeringspakket voor uw hond vanaf €9 per maand

Jouw Irish softcoated wheaten terrier biedt jou onmetelijk veel vriendschap. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Het is niet leuk om te bedenken: jouw hond kan een aandoening krijgen, of een ongeluk krijgen. In dat geval wil je niet kiezen tussen jouw maatje en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor de Irish softcoated wheaten terrier is dan erg welkom. Vanaf €5,00 ben je verzekerd tegen verwondingen of aandoeningen. Denk dan aan bijvoorbeeld shockwave therapie en bestraling. Aanbieders als Aegon of lokale verzekeraars werken met max. vergoedingen variërend van €1.200 tot wel €5.300. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl ontdek je erkende Irish softcoated wheaten terrier verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Irish softcoated wheaten terrier is misschien wel je beste vriend. Natuurlijk ga je voor de beste zorg voor jouw huisdier. Via een dierenverzekering waarborg je jouw huisdier van optimale zorg. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft je dan niet druk te maken over een flinke rekening van de arts. Doorgaans kies je zelf een regionale dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €4.500 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Ook voor kruisingen
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Al verzekerd vanaf €9,35 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw hond op leeftijd, of is hij ernstig ziek? In een dergelijke situatie is laten inslapen soms het beste. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (ongeveer €95), maar is ook op locatie mogelijk (zo’n €115). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt binnen je polis. Inzake het afscheid heb je ’n aantal mogelijkheden: destructie, begraven of cremeren.

Castratie en Sterilisatie

Het castreren heeft als effect dat je Irish softcoated wheaten terrier geen puppies meer kan verwekken. Het gedrag verandert vaak in een aangenamer dier. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Kijk niet vreemd op van bedragen als €295. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij de meeste andere verzekeraars is de castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-irish-softcoated-wheaten-terrier

Wat kost een Irish softcoated wheaten terrier verzekering?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. In ruil voor een terugkerende premie vallen een groot aantal medische behandelingen. Het verzekeren van een huisdier is veel betaalbaarder dan een polis voor mensen. De premie ligt tussen de €17,25 en €45 per maand. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Allerlei aspecten zijn bepalend voor de kosten. Wat als eerste telt is het type ras of de kruising. Ook spelen er ook zaken als het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het gekozen pakket en de hoogte van het eigen risico zijn belangrijke factoren. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €9,55 per maand. Eenvoudig ontdekken wat de verzekering voor jouw Irish softcoated wheaten terrier precies kost? Klik op een maatschappij, voer jouw gegevens in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van juli 2024 bedraagt. Suggestie: verzekering Hollandse Herdershond Korthaar afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Zo’n Irish softcoated wheaten terrier verzekering afsluiten is zo gepiept. Een dekking gevonden met een aantrekkelijke polis, of juist met de beste voorwaarden? bij de meeste verzekeraars doorloop je de volgende stappen:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Klik dan op het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en een eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Prijzen dierenarts Irish softcoated wheaten terrier

Situatie Kosten
Consult €33
Consult weekend / avond €62
Chippen €48
Vaccinatie €56
Urine onderzoek €16,5
Bloedonderzoek €54,5
Röntgenfoto €75
CT-scan €156
MRI-Scan €800
Castratie Vanaf €170
Sterilisatie Vanaf €300
Tanden en kiezen trekken Vanaf €185
Reinigen gebit Vanaf €74,5

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Bezig met een puppy verzekering kiezen voor jouw Irish softcoated wheaten terrier (reu of teef? We behandelen verschillende factoren waar je op moet letten bij de keuze voor een maatschappij. Tip: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Er is dan meestal wel een voordelige polis. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Jouw premie
De te verzekeren hond (gewicht, ras) beïnvloeden de maandelijkse premie Maar, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Begin steevast met een prijsvergelijking.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Bekijk goed wat er vergoed wordt. Niet alle aandoeningen en medicaties zijn inbegrepen. Controleer nauwkeurig de inhoud van het pakket. Wordt gebitsbehandeling vergoed of niet? Of hoe zit het met gebitsbehandeling?

3. Maximum vergoeding
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt vinden we meestal tussen de €1.000 – 6.100. Selecteer je €3.500 of meer, dan ga je meer betalen. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij een aantal polissen betaal je het eigen risico als een vaststaand bedrag per behandeling. Sommige polissen werken met een percentage van bijv. 20%. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €100, kies je een percentage dan moet je denken aan ongeveer 30%. Misschien ook interessant: Ierse wolfshond verzekering.

Dierenverzekering Irish softcoated wheaten terrier vergelijken juli 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw hond. Deze tijd zijn er veel aanbieders. Waar vind ik nu de beste of goedkoopste verzekering? Via onze vergelijker kan je erg eenvoudig hondenverzekering voor de Irish softcoated wheaten terrier vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Ohra. Elementen die invloed hebben op de premie zijn o.a. leeftijd, postcode, geslacht, het ras, medisch verleden. Nu vind je enkele populaire dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Kies je eigen dekking
Hond, kat, papegaai en konijn
Begrijpelijk

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Aantrekkelijk geprijsd
Diervriendelijk
Ook je pup verzekeren

ohra-verzekering

Ohra

Vandaag nog verzekerd
Zelf dierenarts kiezen
Goed beoordeeld

inshared-verzekering

Inshared

Reisverzekering
Advertentie bij vermissing
Goede adviseur

hema-verzekering

Hema

Steralisatie
Eenvoudig verzekerd
Maximale zekerheid

aegon-verzekering

Aegon

Uitgebreide basisdekking
Lage poliskosten
Ongeacht welk ras/afkomst

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. De erkende aanbieders hanteert een basisverzekering. Met deze polis zijn de normale behandelingen inbegrepen. Voorbeelden hiervan zijn consults, een röntgenfoto laten maken, een ingreep of medicijnen. Gewoonlijk is de minimale dekking tot 80% van gedeclareerde bedragen. In sommige gevallen selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Bij het gros van de aanbieders is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Dit is een meer complete verzekering, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Check ook: OHRA huisdier dekking.

Aanvullende dierenverzekering
Veel van de verzekeringsmaatschappijen hebben de beschikking over unieke aanvullende verzekering (pakketten). De premie valt iets hoger uit, maar het biedt meer zekerheid. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Castratie / Sterilisatie
 • Euthanasie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-module
 • Tandartsdekking
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Irish softcoated wheaten terrier afsluiten? Betrouwbare en voordelige verzekeringspremie voor uw dierenverzekering!