Italiaans windhondje verzekeren? Een verzekeringspolis voor honden vanaf €9,75 per maand

Jouw Italiaans windhondje staat voor volop toewijding. Het is onderdeel van jouw leven. Het is niet leuk om te bedenken: jouw viervoeter kan ziek worden, of een tegenslag krijgen. In zo’n scenario sta je liever niet voor de keuze tussen jouw viervoeter en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor de Italiaans windhondje biedt dan uitkomst. Tegen een klein bedrag per maand verzeker je jouw hond de meeste medische kosten. Onder andere castratie en gebit schoonmaken. Polissen van bijvoorbeeld Ohra en nog een aantal assuradeurs keren bedragen uit tussen de €1.400 tot wel €2.500. Op deze webpagina vind je meer info over nationale Italiaans windhondje verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Italiaans windhondje is jou heel wat waard. Vanzelf verlang je naar de best mogelijke zorg voor je dog. Door het afsluiten van een dierenverzekering waarborg je het dier van de juiste zorg als het nodig is. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft dan niet in te zitten over hoge rekeningen. Vaak kan je gewoon naar een lokale dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. De maximale vergoeding kan oplopen tot €3.200 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Naar je eigen dierenarts
 • Al verzekerd vanaf €8,4 per maand

Euthanasie & inslapen

Begint je hond op leeftijd te raken, of is hij ongeneeslijk ziek? In een dergelijke situatie is laten inslapen soms het beste. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (om en nabij €85), maar kan ook bij jou thuis (circa €170). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de assuranten. Omtrent het afscheid heb je enkele mogelijkheden: begraven, destructie of cremeren.

Castratie of Sterilisatie

Castratie zorgt ervoor dat de Italiaans windhondje niet meer vruchtbaar is. Het positieve effect is: een aangenamer dier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Houdt wel rekening met zo’n €310. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij een groot aantal andere assuranten is een castratie als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-italiaans-windhondje

Wat kost een Italiaans windhondje verzekering?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de standaard zorgverzekering bij mensen. In de overeengekomen polis ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Een verzekering voor dieren is natuurlijk veel betaalbaarder dan een normale zorgverzekering. De prijzen variëren enorm, tussen €15,25 – €34 per 4 weken. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Meerdere factoren bepalen de premie. Wat als eerste telt is het ras van jouw viervoeter. Daarnaast tellen ook gewicht en leeftijd. Ook het basispakket dat je kiest en jouw eigen risico hebben invloed. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €8,1 per maand. Direct ondervinden wat de verzekering voor de Italiaans windhondje concreet kost? Kies een verzekeraar, vul de gevraagde gegevens in, en ontdek de actuele premie van mei 2024. Check ook: verzekering Hollandse Herdershond Langhaar afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Een goede Italiaans windhondje verzekering afsluiten is zo gepiept. Een verzekeraar gevonden die betaalbaar is, of een waar jij goede verhalen over hoort? Normaal gesproken werkt het als volgt:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Markeer dan het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Kies jouw basisdekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en kies een eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Kosten dierenarts Italiaans windhondje

Consult Prijzen
Consult €39
Consult weekend / avond €72
Chippen €40
Vaccinatie €56
Urine onderzoek €18
Bloedonderzoek €56
Röntgenfoto €70
CT-scan €150
MRI-Scan €775
Castratie Vanaf €175
Sterilisatie Vanaf €330
Tanden en kiezen trekken Vanaf €185
Reinigen gebit Vanaf €71

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Meer weten over een puppy verzekering voor de Italiaans windhondje (reu of teef? Graag noemen we verschillende variabelen die van belang zijn bij het afsluiten van de verzekering. Advies: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Er is dan meestal wel een laag tarief. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Kosten per maand (premie)
Het ras, gewicht en leeftijd beïnvloeden de premie Echter, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Start altijd met een gedegen prijsvergelijking.

2. Dekkingsgebied van de polis
Analyseer zorgvuldig wat er vergoed wordt. Niet alle soorten ziektes en medische hulpmiddelen zijn inbegrepen. Check nauwkeurig de voorwaarden van de polis. Is puppie vaccinatie wel afgedekt? En in welke mate krijg ik een vergoeding voor lepto en/of DHP vaccinatie?

3. Maximum uitkering per jaar
De max. vergoeding p/jaar is vaak een bedrag tussen de €2.000 t/m 3.200. Ga je voor een hoog bedrag, dan stijgt de premie. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de verzekeraars betekent het eigen risico een vast bedrag per declaratie. Enkele andere assuradeurs vragen een percentage per behandeling. Het vaste bedrag ligt rond de €175, percentages zijn rond de 8 tot 50%. Misschien ook interessant: Ijslandse hond verzekering.

Dierenverzekering Italiaans windhondje vergelijken mei 2024

Jij wilt de zorg voor jouw hond goed regelen. Tegenwoordig is het aanbod enorm. Bij welke aanbieder vind ik de best geteste verzekering? Op basis van de dierenverzekeringvergelijker kan ook jij probleemloos hondenverzekering voor de Italiaans windhondje vergelijken. Wij vergelijken onder andere Ohra. Variabelen die invloed hebben op de premie zijn onder andere gewicht, geslacht, het ras, leeftijd, postcode. Onderstaand achterhaal je een aantal erkende dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Geneesmiddelen
Diergeneeskunde Utrecht
Veel keuzevrijheid

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Radio Therapie
Tot €5000 dekking
Declaren via internet

ohra-verzekering

Ohra

Snelle klantenservice
Tel: 126-4004040
Veel keuzevrijheid

inshared-verzekering

Inshared

Scherpe premie
De eerlijke verzekering
Alle rassen welkom

hema-verzekering

Hema

Snelle klantenservice
Binnen 5 minuten geregeld
Ook voor puppy’s

aegon-verzekering

Aegon

Buitenlanddekking
Bij ziekte en ongeval
Goede adviseur

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. De erkende verzekeraars werken met een basisverzekering. Hiermee zijn de normale behandelingen inbegrepen. Voorbeelden hiervan zijn consults, röntgenfoto’s, een noodzakelijke operatie of medicijnen. Normaliter is de minimale dekking tot 80% van te declareren rekeningen. In sommige gevallen selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Bij het gros van de aanbieders is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Check ook: Reaal huisdier dekking.

Aanvullende huisdierenverzekering
Het gros van de verzekeringsmaatschappijen hebben de beschikking over unieke aanvullende verzekering (pakketten). Het maandbedrag zal wellicht toenemen, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie
 • Uitvaart
 • Dekking in het buitenland
 • Fysiotherapie
 • Gebit-module
 • Bloedonderzoek

Verzekering Italiaans windhondje afsluiten? Altijd een lage verzekeringspremie van jouw dierenverzekering!