Ijslandse hond verzekeren? Een huisdierenverzekering voor je hond vanaf €8,75 per maand

Jouw Ijslandse hond betekent geweldig veel liefde. Een onderdeel van de familie. Je hoort het eigenlijk liever niet: ook jouw hond kan ziek worden, of er kan iets anders gebeuren. In dat geval wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jullie hond en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jouw Ijslandse hond biedt dan uitkomst. Vanaf €5,00 ben je verzekerd tegen veel behandelingen en medicaties. Bijvoorbeeld consult en Rabiës vaccinatie. Verzekeraars als Ohra of andere aanbieders keren bedragen uit tussen de €1.200 oplopend tot €3.600. Aan de hand van deze pagina vergelijk je nationale Ijslandse hond verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Ijslandse hond is jouw trouwe kameraad. Logischerwijs wil je de beste zorg voor je dog. Door het afsluiten van een dierenverzekering garandeer jij jouw maatje van optimale zorg. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft niet na te denken over geld. Steeds vaker maak je zelf een keuze voor een dierenarts naar keuze. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €3.700 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Vanaf €8,1 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw hond erg oud, of heeft hij een erge aandoening? Hier is inslapen een mogelijkheid. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (om en nabij €95), maar is ook op locatie mogelijk (vaak €110). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt door de verzekeraar. Inzake het afscheid heb je ’n aantal mogelijkheden: cremeren, begraven of destructie.

Castratie en Sterilisatie

Het castreren zorgt ervoor dat de Ijslandse hond zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Het grote voordeel hiervan is: een minder onrustig dier. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Houdt wel rekening met zo’n €260. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel van de andere verzekeraars is een castratie een premium dekking.

dierenverzekering-ijslandse-hond

Wat kost een Ijslandse hond verzekeren?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Tegen een maandelijkse premie, worden medische kosten (deels) gedekt. Een huisdierenverzekering is aanzienlijk goedkoper dan een normale zorgverzekering. In de basis ligt de prijs tussen €15,75 – €40 per 30 dagen. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Velerlei aspecten zorgen voor de totstandkoming van de premie. Het meest belangrijke is het ras of de kruising van het dier. Ook wordt er gekeken naar de leeftijd en het gewicht. Ook het gekozen pakket en jouw eigen risico bepalen de premie. Jouw hond is verzekerd vanaf €7,3 per maand. Vandaag nog uitvinden wat de verzekering voor jouw Ijslandse hond nu echt kost? Selecteer een van de partijen, voer de details over jouw huisdier in, en ontdek de actuele premie van mei 2024. Interessant: verzekering Havanezer afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Zo’n Ijslandse hond verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een verzekeraar tegengekomen die niet al te duur is, of juist met de beste voorwaarden? In de regel werkt het als volgt:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Betreft het een kruising? Kies dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Vul je postcode in.
 6. Selecteer de gewenste dekking plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en de hoogte van het eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Prijzen dierenarts Ijslandse hond

Behandeling Tarieven
Consult €33
Consult weekend / avond €64
Chippen €42
Vaccinatie €53
Urine onderzoek €15
Bloedonderzoek €51,5
Röntgenfoto €70
CT-scan €157
MRI-Scan €850
Castratie Vanaf €180
Sterilisatie Vanaf €305
Tanden en kiezen trekken Vanaf €185
Reinigen gebit Vanaf €65,5

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering kiezen voor jouw Ijslandse hond (reu of teef? Graag noemen we nuttige dingen waar je rekening mee dient te houden bij het vinden van de juiste polis. Advies: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een puppy is. Er is dan meestal wel een voordelige polis. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Maandelijkse premie
Het ras, gewicht en leeftijd bepalen grotendeels de premie per maand Vergeet niet, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. Begin steevast met premies vergelijken.

2. Type dekking?
Bekijk grondig wat er in de basisdekking zit. Niet alle therapieën en medische hulpmiddelen worden vergoed bij elk ras. Bekijk zorgvuldig de inhoud van het pakket. Is bloedonderzoek ook gedekt? Of hoe zit het met gedragstherapie?

3. Maximum uitkering per jaar
De maximale vergoeding op jaarbasis bedraagt tussen de €1.400 – 5.200. Kies je een hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij sommige partijen betaal je het eigen risico als een vast bedrag per declaratie. Sommige assuradeurs vragen een percentage per behandeling. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €125, het procentuele eigen risico ligt rond de 20%. Misschien ook interessant: Ibicenco verzekering.

Dierenverzekering Ijslandse hond vergelijken mei 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Tegenwoordig zijn er veel aanbieders. Waar vind ik nu een kwalitatieve verzekering? Aan de hand van onze vergelijker kan ook jij probleemloos hondenverzekering voor de Ijslandse hond vergelijken. Hier tref je aanbieders als Aegon. Variabelen die de hoogte van de polis bepalen zijn o.a. geslacht, medisch verleden, postcode, gewicht, leeftijd. Onderstaand bekijk je een aantal erkende dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Aantrekkelijk geprijsd
4 pakketten
Snelle uitkering

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Vandaag nog verzekerd
Alternatieve therapieën
Alle honden welkom

ohra-verzekering

Ohra

14 dagen bedenktijd
Ook andere verzekeringen
Hoge klanttevredenheid

inshared-verzekering

Inshared

Heupen verzekerd
50% of 100% gedekt
Online account

hema-verzekering

Hema

Uitgebreide basisdekking
Eenvoudig verzekerd
Snelle uitkering

aegon-verzekering

Aegon

Tandzorg
Looptijd: 1 jaar
Eenvoudig

Wat betaalt mijn hondenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. Het merendeel van de maatschappijen gaat uit van een basisverzekering. Zodoende ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. O.a. een consult bij de dierenarts, eenvoudige foto’s, een noodzakelijke operatie of medicijnen. Normaliter kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van de gemaakte kosten. Niet zelden kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Meestal kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Klik verder naar: Petplan huisdier polis.

Aanvullende dierenverzekering
Het merendeel van de verzekeraars kunnen voorzien in speciale extra aanvullende verzekeringen. De premie zal wellicht toenemen, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Castratie
 • Crematie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-dekking
 • Tandartsdekking
 • Bloedonderzoek

Verzekering Ijslandse hond afsluiten? Zeker een voordelige verzekeringspremie van een dierenverzekering!