Jamthund verzekeren? Een dierenverzekering voor je hond vanaf €6,25 per maand

De Jamthund staat synoniem voor geweldig veel toewijding. Het is onderdeel van jouw leven. Je staat er misschien niet altijd bij stil: hij kan iets onder de leden krijgen of er kan iets anders gebeuren. In dat geval is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jullie hond en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jou Jamthund is dan erg welkom. Vanaf €5,00 verzeker je jouw huisdier tegen de meeste medische kosten. Denk hierbij aan consult en/of isotopenonderzoek. Maatschappijen als Aegon en andere aanbieders staan garant voor bedragen tussen de €1.000 tot en met € 4.300. Op deze website tref je erkende Jamthund verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Jamthund is jouw trouwe viervoeter. Vanzelfsprekend wens je de best mogelijke zorg voor jouw huisdier. Door het afsluiten van een dierenverzekering waarborg jij jouw maatje van de juiste zorg mocht het zover komen. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft je dan niet druk te maken over geld. Bij veel verzekeraars kies je zelf jouw eigen dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. De maximale vergoeding kan oplopen tot €4.200 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Vrije keuze dierenarts
 • Al verzekerd vanaf €7,85 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw hond erg oud, of heeft hij een erge aandoening? Mogelijk is inslapen de beste optie. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (ongeveer €80), echter kan dit ook lokaal (zo’n €180). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de assuranten. Aangaande afscheid nemen heb je ’n aantal keuzes: begraven, cremeren of destructie.

Steriliseren en Castreren

Het casteren maakt dat een Jamthund geen pups meer voort kan brengen. Het gedrag verandert vaak in een rustiger dier. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Houdt wel rekening met zo’n €225. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij veel van de andere partijen is castratie een premium dekking.

dierenverzekering-jamthund

Wat kost een Jamthund verzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als de standaard zorgverzekering bij mensen. Binnen een vooraf afgesloten pakket vallen een groot aantal medische behandelingen. Jouw viervoeter verzekeren is vele malen voordeliger dan een zorgverzekering voor jou en mij. De kosten variëren tussen €13,5 – €28,5 per 30 dagen. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Allerlei elementen zorgen voor de totstandkoming van de premie. Wat als eerste telt is het ras. Vanzelfsprekend houden verzekeraars rekening met het gewicht in KG en leeftijd. Ook het basispakket dat je kiest en het (vrijwillig) eigen risico bepalen de premie. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €8,2 per maand. Binnen een paar minuten ontdekken wat de verzekering voor jouw Jamthund exact kost? Kies een maatschappij, voer de details over jouw huisdier in, en ontdek de actuele premie van juli 2024. Interessant: verzekering Hollandse smoushond afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een goede Jamthund verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een pakket tegengekomen die goedkoop is, of waar jij veel vertrouwen in hebt? bij de meeste verzekeraars werkt het als volgt:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Gaat het om een kruising? Markeer dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Kies jouw basisdekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en selecteer het eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Dierenarts Tarieven Jamthund

Behandeling Kosten
Consult €41
Consult weekend / avond €70
Chippen €49
Vaccinatie €50
Urine onderzoek €17
Bloedonderzoek €50,5
Röntgenfoto €76,5
CT-scan €145
MRI-Scan €850
Castratie Vanaf €210
Sterilisatie Vanaf €330
Tanden en kiezen trekken Vanaf €185
Reinigen gebit Vanaf €70

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Vandaag nog een puppy verzekering voor de Jamthund (reu of teef? Hieronder vind je een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden bij het afsluiten van de verzekering. Tip: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je hebt dan altijd een laag tarief. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Maandelijkse premie
Het soort hond en z’n leeftijd bepalen de de maandelijkse kosten. Maar, de tarieven liggen zeer uiteen. Het vertrekpunt moet zijn het vergelijken van de prijzen.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Check zorgvuldig wat er in de basisdekking zit. Niet alle soorten ziektes en medicijnen zijn inbegrepen. Analyseer goed de voorwaarden van de polis. Wordt chippen wel of niet vergoed? En hoe zit het met gebitsbehandeling?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De max. vergoeding p/jaar ligt tussen de €1.000 – 6.100. Ga je voor een hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij meerdere assuradeurs betaal je het eigen risico als een vast bedrag per declaratie. Maar andere partijen doen dit met een percentage per behandeling. Het vaste bedrag ligt rond de €100, kies je een percentage dan moet je denken aan 25%. Mogelijk ook relevant: Indian Dog verzekering.

Dierenverzekering Jamthund vergelijken juli 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Op dit moment vinden we talloze verzekeraars. Waar vind ik nu de beste of goedkoopste verzekering? Via de dierenverzekeringvergelijker kan je erg eenvoudig hondenverzekering voor de Jamthund vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Reaal dier & zorg. Variabelen die de premie bepalen zijn zaken als het ras, gewicht, leeftijd, medisch verleden, geslacht. Nu ontdek je de meest gekozen dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Aantrekkelijk geprijsd
De enige echte specialist
Online account

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

14 dagen bedenktijd
Alternatieve therapieën
Goede adviseur

ohra-verzekering

Ohra

Tandzorg
Ook andere verzekeringen
Veel keuzevrijheid

inshared-verzekering

Inshared

Operaties
Health check
Vrije dierenarts keuze

hema-verzekering

Hema

14 dagen bedenktijd
No-nonsense
Alle rassen welkom

aegon-verzekering

Aegon

Snelle klantenservice
Leeftijdsafhankelijk
Goed beoordeeld

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De nationale verzekeraars hanteert een basisverzekering. Daarmee zijn de normale behandelingen inbegrepen. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, CT-scans, een intensieve opname of pillen. In de regel is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van de gemaakte kosten. Handig: steeds vaker kies je zelf het eigen risico. Daarnaast kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Dit een volledig pakket qua dekking, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Bekijk alles over: Inshared huisdier dekking.

Aanvullende huisdierenverzekering
Steeds meer maatschappijen kunnen je voorzien van aanvullende verzekeringen. Het maandbedrag zal wat stijgen, maar het biedt meer zekerheid. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie
 • Cremeren
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-dekking
 • Tand-module
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Jamthund afsluiten? Zeker een voordelige verzekeringspremie voor jouw dierenverzekering!