Japanse spaniel verzekeren? Een huisdierverzekering voor honden al vanaf €8 per maand

Jouw Japanse spaniel staat synoniem voor geweldig veel gehechtheid. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw hond kan een aandoening krijgen, of een erge verwonding krijgen. Dan wil je geen keuze hoeven maken tussen jouw huisdier en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jou Japanse spaniel biedt dan uitkomst. Tegen een klein bedrag per maand verzeker je jouw hond veel voorkomende ingrepen. Denk dan aan bijvoorbeeld gebit schoonmaken of medische hulpmiddelen. Aanbieders als Reaal en lokale verzekeraars hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.500 oplopend tot €5.100. Via deze pagina bekijk je erkende Japanse spaniel verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Japanse spaniel is jouw maatje. Natuurlijk ga je voor de best mogelijke zorg voor jouw viervoeter. Met een dierenverzekering waarborg je het diertje van de juiste zorg mocht het zover komen. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft niet na te denken over geld. Bij veel aanbieders ben je gewoon welkom bij een dierenarts naar keuze. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €3.800 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Ook voor kruisingen
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Al vanaf €6,65 per maand

Inslapen en euthanasie

Begint je hond op leeftijd te raken, of heeft hij een erge aandoening? Mogelijk is het laten inslapen van je dier mogelijk. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (om en nabij €85), maar soms is thuis ook een optie (zo’n €110). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de verzekeraar. Ten aanzien van het afscheid onderscheiden we een aantal varianten: destructie, cremeren of begraven.

Steriliseren en Castreren

Het casteren maakt dat een Japanse spaniel niet meer vruchtbaar is. Vaak resulteert het ook in een huisdier dat minder wegloopt. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Kijk niet vreemd op van bedragen als €300. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij de meeste andere assuranten is castratie een extra dekking.

dierenverzekering-japanse-spaniel

Wat kost een Japanse spaniel verzekeren?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als de standaard zorgverzekering bij mensen. Binnen een vooraf afgesloten pakket worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Een huisdierenverzekering is vele malen voordeliger dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €14,25 – €31 per 4 weken. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Meerdere variabelen liggen ten grondslag aan de premie. De voornaamste variabele is het ras. Natuurlijk tellen ook gewicht en leeftijd. Ook het basispakket dat je kiest en het (vrijwillig) eigen risico worden meegenomen. Een verzekering is er al vanaf €5,4 per maand. Vandaag nog uitvinden wat de verzekering voor jouw Japanse spaniel concreet kost? Kies direct een assuradeur, beantwoord de vragen, en ontdek de actuele premie van mei 2024. Check ook: verzekering Hongaarse herder afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een Japanse spaniel verzekering afsluiten is zo gepiept. Een dekking gezien die goedkoop is, of juist met de beste voorwaarden? Normaliter gaat het zo:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Is jouw hond een kruising? Kies dan het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en kies het eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Tarieven dierenarts Japanse spaniel

Ingreep Kosten
Consult €34
Consult weekend / avond €59
Chippen €43
Vaccinatie €50
Urine onderzoek €15
Bloedonderzoek €59
Röntgenfoto €68
CT-scan €145
MRI-Scan €750
Castratie Vanaf €205
Sterilisatie Vanaf €320
Tanden en kiezen trekken Vanaf €185
Reinigen gebit Vanaf €65

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Overweeg jij een puppy verzekering voor jouw Japanse spaniel (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken belangrijke factoren die je in het achterhoofd moet houden bij het afsluiten van de verzekering. Advies: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Je profiteert dan van een lage premie. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Premie per maand
Het soort hond en z’n leeftijd bepalen de de premie per maand Maar, de tarieven liggen zeer uiteen. De basis is premies vergelijken.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Controleer zorgvuldig hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle geneesmethodes en pillen zitten in het basispakket. Controleer grondig de polisvoorwaarden. Is gedragstherapie vergoed of niet? Of hoe zit het met operatie met narcose?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De maximum uitkering per jaar bedraagt tussen de €1.300 t/m 5.000. Selecteer je €3.500 of meer, dan betaal je meer premie. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij meerdere verzekeraars betaal je het eigen risico als een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Een aantal andere verzekeraars hanteren een percentage van circa 15%. Vaste vergoedingen liggen rond de €100, percentages zijn rond de circa 35%. Check ook alles over een Irish Glen verzekering.

Dierenverzekering Japanse spaniel vergelijken mei 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw hond. Tegenwoordig kan je kiezen uit veel pakketten. Hoe vind ik nu snel een verzekering op maat? Geholpen door de dierenverzekeringvergelijker kan je in een paar minuten hondenverzekering voor de Japanse spaniel vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Petplan. Variabelen die de premie bepalen zijn o.a. geslacht, medisch verleden, postcode, het ras, gewicht. Onderstaand vind je enkele populaire dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Operaties
Interessante dierenblog
Veel keuzevrijheid

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Aantrekkelijk geprijsd
280.000+ klanten
Verantwoord verzekeren

ohra-verzekering

Ohra

Heupen verzekerd
WhatsApp service
Vrije dierenarts keuze

inshared-verzekering

Inshared

Radio Therapie
Jaarbeloning
Ook je pup verzekeren

hema-verzekering

Hema

14 dagen bedenktijd
Doorlopende reisverzekering
Vrije dierenarts keuze

aegon-verzekering

Aegon

Aanvullende dekkingen
Ook narcose
Declaren via internet

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering zijn wisselend. Het merendeel van de assuradeurs gaat uit van een basisverzekering. Met deze polis zijn de normale behandelingen inbegrepen. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, röntgenfoto’s, een intensieve opname of pillen. Standaard vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van de rekening. Tip: soms kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Bij het gros van de aanbieders is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Je krijgt dan nog meer dekking, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Bezoek ook: HEMA huisdier dekking.

Aanvullende dierenverzekering
De Nederlandse assuradeurs kunnen je voorzien van aanvullende verzekeringen op maat. Het verzekeringstarief zal wat stijgen, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie van de hond
 • Euthanasie + crematie
 • Europa dekking
 • Fysio-module
 • Tandartsdekking
 • Radio- en chemotherapie

Verzekering Japanse spaniel afsluiten? Altijd een scherpe verzekeringspremie voor de dierenverzekering!