Irish Glen verzekeren? Een verzekeringspolis voor een hond al vanaf €9 per maand

Herkenbaar? Jouw Irish Glen geeft jou ontzettend veel gezelligheid. Een onderdeel van de familie. Het is geen populair onderwerp: ook jouw hond kan ziek worden, of terechtkomen in een ongeval. In zo’n scenario wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jullie hond en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor de Irish Glen is een oplossing. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw hond veel behandelingen en medicaties. Bijvoorbeeld bloedonderzoek en bloedtransfusies. Aanbieders als Hema en nog een aantal assuradeurs hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.400 tot wel €5.200. Via deze pagina ontdek je populaire Irish Glen verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Irish Glen is jou heel wat waard. Logischerwijs verlang je naar de best mogelijke zorg voor jouw hond. Via een dierenverzekering waarborg je jouw viervoeter van optimale zorg. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft niet na te denken over geld. Bij veel verzekeraars kan je gewoon naar jouw eigen dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €3.300 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Vrije keuze dierenarts
 • Premie vanaf €6,1 per maand

Inslapen & euthanasie

Begint je hond op leeftijd te raken, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Mogelijk is inslapen een mogelijkheid. Euthanasie regel je bij de dierenarts (om en nabij €95), maar is ook op locatie mogelijk (ongeveer €110). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt binnen je polis. Inzake het afscheid onderscheiden we een aantal keuzes: cremeren, begraven of destructie.

Steriliseren en Castreren

Castratie zorgt ervoor dat de Irish Glen zich niet meer kan voortplanten. Het positieve effect is: een minder onrustig dier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Houdt wel rekening met zo’n €330. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij een groot aantal andere verzekeraars is castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-irish-glen

Wat kost een Irish Glen verzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Voor een vast bedrag per maand, worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Jouw hond verzekeren is aanzienlijk voordeliger dan een normale zorgverzekering. De prijzen variëren enorm, tussen €13 – €26,5 per 30 dagen. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Allerlei aspecten zijn bepalend voor de kosten. Het meest belangrijke is het ras. Daarnaast houden verzekeraars rekening met geboortejaar en het gewicht. Ook het verzekeringspakket en jouw eigen risico zijn van belang. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €7,8 per maand. Binnen een paar minuten achterhalen wat de verzekering voor de Irish Glen tot op de komma kost? Kies een maatschappij, vul de vragen over jou en je dier in, en check de premie van juni 2024. Interessant: verzekering Hollandse herder afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Zo’n Irish Glen verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een dekking tegengekomen die goedkoop is, of met een dekking die bij jou past? bij de meeste verzekeraars doorloop je de volgende stappen:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Voer dan in het volgroeide gewicht.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Selecteer de gewenste dekking plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Dierenarts Tarieven Irish Glen

Consult Prijzen
Consult €35
Consult weekend / avond €72
Chippen €41
Vaccinatie €54
Urine onderzoek €18,5
Bloedonderzoek €51
Röntgenfoto €72,5
CT-scan €156
MRI-Scan €825
Castratie Vanaf €190
Sterilisatie Vanaf €275
Tanden en kiezen trekken Vanaf €190
Reinigen gebit Vanaf €67,5

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Meer weten over een puppy verzekering voor de Irish Glen (reu of teef? Graag noemen we nuttige onderdelen die van belang zijn bij het afsluiten van de verzekering. Goed om te weten: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een puppy is. Je vindt dan al snel een aantrekkelijke premie. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Hoogte van de premie
De te verzekeren hond (gewicht, ras) bepalen de de premie per maand Goed om te weten, de ene polis is de ander niet. Het vertrekpunt moet zijn een gedegen prijsvergelijking.

2. Type dekking?
Achterhaal zorgvuldig hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle geneesmethodes en medische hulpmiddelen betaalt de verzekeraar. Analyseer grondig de kleine lettertjes. Wordt acupuncturist behandeling wel vergoed voor mijn hond? En in welke mate krijg ik een vergoeding voor echo?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De max. vergoeding p/jaar bedraagt tussen de €1.800 en 4.200. Ga je voor een hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de aanbieders giet met het eigen risico in een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Een aantal andere aanbieders vragen een percentage per behandeling. Het vaste bedrag ligt rond de €50, het procentuele eigen risico ligt rond de 10% of meer. Mogelijk ook relevant: Ierse waterspaniel verzekering.

Dierenverzekering Irish Glen vergelijken juni 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw hond. Tegenwoordig zijn er veel aanbieders. Waar vind ik nu een verzekering zonder poespas? Op basis van de vergelijkingstool kan jij binnen een paar minuten hondenverzekering voor de Irish Glen vergelijken. Hier tref je aanbieders als Aegon. Variabelen die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn bijvoorbeeld postcode, geslacht, leeftijd, medisch verleden, gewicht. Verderop lees je meer over de meest gekozen dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

14 dagen bedenktijd
4 pakketten
Hoge klanttevredenheid

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Verblijf in kliniek
Betrouwbaar Reaal
Vele tevreden klanten

ohra-verzekering

Ohra

Tandzorg
Basis, Plus en Top
Veel rassen te verzekeren

inshared-verzekering

Inshared

Snelle klantenservice
Health check
Veel keuzevrijheid

hema-verzekering

Hema

Snelle ingangsdatum
Scherpe premie rasdieren
Verantwoord verzekeren

aegon-verzekering

Aegon

Rontgenonderzoek
Identificatiechip
Hoge klanttevredenheid

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. Het merendeel van de verzekeraars hanteert een basisverzekering. Hiermee ben je al vrij goed verzekerd. Voorbeelden hiervan zijn consults, CT-scans, specifieke operaties of pillen. In de regel vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van de gemaakte kosten. Handig: steeds vaker kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Meestal er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Check ook: AEGON huisdier polis.

Aanvullende huisdierenverzekering
Het gros van de partijen kunnen voorzien in speciale aanvullende verzekeringen. Het maandbedrag gaat omhoog, maar het biedt meer zekerheid. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie
 • Crematie
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-begeleiding
 • Gebit
 • MRI-scan

Verzekering Irish Glen afsluiten? Gegarandeerd een lage verzekeringspremie van je dierenverzekering!