Jura laufhund verzekeren? Een verzekeringspakket voor honden vanaf €8,5 per maand

Jouw Jura laufhund geeft jou onmetelijk veel gezelligheid. Het is onderdeel van jouw leven. Je staat er misschien niet altijd bij stil: hij kan iets onder de leden krijgen of er kan iets anders gebeuren. In zo’n scenario wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen je hond en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor jou Jura laufhund kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Voor slechts een paar euro ben je verzekerd tegen verwondingen of aandoeningen. Denk dan aan bijvoorbeeld shockwave therapie en bloedtransfusies. Assuradeurs als Ohra en lokale verzekeraars werken met max. vergoedingen variërend van €1.700 tot en met € 3.200. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl vind je betrouwbare Jura laufhund verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Jura laufhund is misschien wel je beste vriend. Natuurlijk wens je het beste voor jouw huisdier. Geholpen door een dierenverzekering waarborg je jouw huisdier van optimale zorg. Denk aan een bepaalde operatie. In zo’n geval financiële zaken. In veel gevallen kan je gewoon naar een lokale dierenarts. De rekening gaat naar de verzekeraar. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €4.800 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Vanaf €8,95 per maand

Euthanasie & inslapen

Is de tijd voor je hond gekomen, of is hij ernstig ziek? Hier is het laten inslapen van je dier mogelijk. Euthanasie regel je bij de dierenarts (om en nabij €95), maar is ook op locatie mogelijk (vaak €120). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door de assuranten. Wat het afscheid aangaat heb je enkele mogelijkheden: begraven, destructie of cremeren.

Steriliseren of Castreren

Het castreren heeft als effect dat je Jura laufhund zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Het positieve effect is: een minder dominant dier. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Denk hierbij al wel snel aan €335. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij het gros van de andere verzekeraars is castratie een premium dekking.

dierenverzekering-jura-laufhund

Wat kost een Jura laufhund verzekering?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de zorgverzekering zoals wij die kennen. In ruil voor een terugkerende premie ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Een huisdierenverzekering is veel goedkoper dan een polis voor mensen. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €11 tot €35,5 (maandelijks). Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Velerlei variabelen zijn bepalend voor de kosten. De verzekeraars kijkt primair naar het type ras of de kruising. Evenzeer houden verzekeraars rekening met geboortejaar en het gewicht. Ook de gekozen dekking en jouw eigen risico werken mee in de premie. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €9,8 per maand. Gelijk achterhalen wat de verzekering voor de Jura laufhund concreet kost? Klik op een aanbieder, vul de vragen over jou en je dier in, en achterhaal de actuele premie van april 2024. Check ook: verzekering Ibicenco afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Zo’n Jura laufhund verzekering afsluiten is kinderspel. Een verzekeraar gespot die betaalbaar is, of juist met de beste voorwaarden? bij de meeste verzekeraars doorloop je de volgende stappen:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Selecteer dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Selecteer de gewenste dekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en kies het eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Kosten dierenarts Jura laufhund

Behandeling Kosten
Consult €35
Consult weekend / avond €60
Chippen €45
Vaccinatie €56
Urine onderzoek €18,5
Bloedonderzoek €55,5
Röntgenfoto €69
CT-scan €140
MRI-Scan €850
Castratie Vanaf €210
Sterilisatie Vanaf €270
Tanden en kiezen trekken Vanaf €190
Reinigen gebit Vanaf €70

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Vandaag nog een puppy verzekering voor jouw trouwe Jura laufhund (reu of teef? Hieronder vind je essentiële dingen waar je rekening mee dient te houden bij het afsluiten van de verzekering. Advies: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Je hebt dan altijd een aantrekkelijke premie. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Hoogte van de premie
De te verzekeren hond (gewicht, ras) hebben invloed op de premie per maand Goed om te weten, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Start altijd met een gedegen prijsvergelijking.

2. Dekkingsgebied van de polis
Controleer goed wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle behandelingen en medicaties zijn inbegrepen. Bekijk grondig de kleine lettertjes. Is sterilisatie wel of niet vergoed? En in hoeverre zijn zaken gedekt als medische hulpmiddelen?

3. Maximum vergoeding
De max. vergoeding p/jaar bedraagt tussen de €1.400 t/m 5.900. Ga je voor een hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de verzekeraars is het eigen risico een vast bedrag per declaratie. Een aantal andere assuradeurs doen dit met een percentage per behandeling. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €50, percentages zijn rond de 20%, afhankelijk van het pakket. Mogelijk ook relevant: Italiaans windhondje verzekering.

Dierenverzekering Jura laufhund vergelijken april 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw hond. Deze tijd kan je kiezen uit veel pakketten. Bij wie moet ik zijn voor de beste of goedkoopste verzekering? Aan de hand van de huisdierenverzekering vergelijken kan je in een paar minuten hondenverzekering voor de Jura laufhund vergelijken. Hier tref je aanbieders als Hema. Factoren die de premie bepalen zijn factoren als postcode, het ras, leeftijd, geslacht, gewicht. Verderop ontdek je enkele populaire dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Opname kliniek
4 pakketten
Uitstekend beoordeeld

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Crematie
Diervriendelijk
Online account

ohra-verzekering

Ohra

Tandzorg
€2500 – €5000
Uitstekend beoordeeld

inshared-verzekering

Inshared

Verblijf in kliniek
Jaarbeloning
Verantwoord verzekeren

hema-verzekering

Hema

Aanvullende dekkingen
Binnen 5 minuten geregeld
Geen kleine lettertjes

aegon-verzekering

Aegon

Vaccinaties
Ook narcose
Veel rassen te verzekeren

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering lopen uiteen. De Nederlandse partijen biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Met deze polis zijn de standaard ingrepen afgedekt. O.a. een consult bij de dierenarts, een röntgenfoto laten maken, een intensieve opname of pillen. Standaard kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van gedeclareerde bedragen. Handig: steeds vaker kies je dit percentage zelf. Bij veel partijen kan je een premium pakket kiezen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Lees meer over: OHRA huisdierpakket.

Aanvullende verzekering
De grote organisaties hebben de beschikking over uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het maandbedrag gaat omhoog, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Sterilisatie van de hond
 • Euthanasie + crematie
 • Buitenland-modules
 • Fysio-trajecten
 • Tandarts module
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Jura laufhund afsluiten? Betrouwbare en voordelige verzekeringspremie voor de dierenverzekering!