Kangal verzekeren? Een verzekering voor uw hond vanaf €7 per maand

De Kangal staat voor een hoop toewijding. Misschien is het wel je beste vriend. Het is niet leuk om te bedenken: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of terechtkomen in een ongeval. In dat geval sta je liever niet voor de keuze tussen je hond en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jou Kangal biedt dan uitkomst. Voor een kleine premie ben je verzekerd tegen de meeste ziektekosten. Denk dan aan bijvoorbeeld vaccinaties en/of operatie met narcose. Polissen van bijvoorbeeld Inshared of andere aanbieders werken met max. vergoedingen variërend van €1.000 oplopend tot €5.300. Op deze webpagina tref je erkende Kangal verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Kangal is jou heel wat waard. Vanzelfsprekend wil je het beste voor jouw viervoeter. Dankzij een dierenverzekering verzeker jij jouw viervoeter van optimale zorg. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. In zo’n geval geld. Bij veel verzekeraars kan je gewoon naar een dierenarts in de buurt. De rekening gaat naar de verzekeraar. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €3.000 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Al verzekerd vanaf €9,1 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw hond erg oud, of is hij ernstig ziek? In dat geval is inslapen de beste optie. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (kosten: €85), maar soms is thuis ook een optie (plus minus €150). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door een verzekeringsmaatschappij. Wat het afscheid aangaat heb je enkele opties: begraven, cremeren of destructie.

Castreren of Steriliseren

Het casteren maakt dat een Kangal niet meer vruchtbaar is. Het positieve effect is: een rustiger dier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Sterilisatie kost al gauw €270. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij de meeste andere aanbieders is het castreren een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-kangal

Wat kost een Kangal verzekering?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de zorgverzekering zoals wij die kennen. In de overeengekomen polis worden medische kosten (deels) gedekt. Het verzekeren van een huisdier is vele malen voordeliger dan een polis voor mensen. De premie ligt tussen de €16,75 en €40,5 per maand. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Een aantal factoren zorgen voor de totstandkoming van de premie. Een belangrijke factor is het type ras of de kruising. Tevens kijken verzekeraars naar gewicht en leeftijd. Ook het basispakket dat je kiest en het gekozen eigen risico bepalen de premie. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €7 per maand. Moeiteloos ondervinden wat de verzekering voor de Kangal nu echt kost? Kies direct een maatschappij, beantwoord de vragen, en check de premie van mei 2024. Check ook: verzekering Witte Herder afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Zo’n Kangal verzekering afsluiten is kinderspel. Een aanbieder gespot die betaalbaar is, of met een dekking die bij jou past? Meestal ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Staat het ras er niet bij? Voer dan in het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Markeer de gewenste dekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en kies het eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Prijslijst dierenarts Kangal

Situatie Vergoeding
Consult €36
Consult weekend / avond €66
Chippen €49
Vaccinatie €57
Urine onderzoek €19
Bloedonderzoek €58
Röntgenfoto €75,5
CT-scan €159
MRI-Scan €800
Castratie Vanaf €175
Sterilisatie Vanaf €275
Tanden en kiezen trekken Vanaf €190
Reinigen gebit Vanaf €66

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Meer weten over een puppy verzekering voor jouw trouwe Kangal (reu of teef? Graag noemen we essentiële factoren die belangrijk zijn bij het vinden van de juiste polis. Advies: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Je vindt dan al snel een lage premie. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Hoogte van de premie
Het ras/kruising van de hond zijn grotendeels verantwoordelijk voor de hoogte van de premie. Echter, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Jouw startpunt is dus simpelweg prijzen vergelijken.

2. Type dekking?
Analyseer zorgvuldig wat er in de basisdekking zit. Niet alle operaties en medicijnen zitten in het basispakket. Analyseer altijd de inhoud van het pakket. Wordt bestraling ook gedekt? En welke garanties zijn er met huidallergie behandeling?

3. Maximum uitkering per jaar
De max. vergoeding p/jaar schommelt tussen de €2.000 en 4.800. Kies je een hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij sommige polissen werkt men met een eigen risico als een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Enkele andere partijen eisen een percentage voor elke declaratie. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €75, en het percentage is vaak 15% per declaratie. Mogelijk ook relevant: Basset verzekering.

Dierenverzekering Kangal vergelijken mei 2024

Jij wilt jouw hond verzekeren. Sinds een aantal jaren is het aanbod enorm. Bij welke aanbieder vind ik een gewoon goede verzekering? Geholpen door onze vergelijker kun je snel en gemakkelijk een hondenverzekering voor de Kangal vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Reaal dier & zorg. Aspecten die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn zaken als leeftijd, postcode, gewicht, het ras, medisch verleden. Verderop vind je enkele populaire dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Snelle ingangsdatum
De enige echte specialist
Snelle uitkering

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Aanvullende dekkingen
Dier & Zorg label
Online afsluiten

ohra-verzekering

Ohra

Kies je eigen dekking
Direct geregeld
Alle rassen welkom

inshared-verzekering

Inshared

Heupen verzekerd
Advertentie bij vermissing
Maximale zekerheid

hema-verzekering

Hema

Vaccinaties
Beste zorg bij ziekte
Snelle uitkering

aegon-verzekering

Aegon

Heupen verzekerd
Looptijd: 1 jaar
Gemoedsrust

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. De erkende maatschappijen hanteert een basisverzekering. Hiermee zijn de normale behandelingen inbegrepen. Vanzelfsprekend een regulier consult, eenvoudige foto’s, een ingreep of medische hulpmiddelen. Doorgaans wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van de rekening. In sommige gevallen kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Bovendien kan je een premium pakket kiezen. Dit een volledig pakket qua dekking, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Lees meer over: verzekering Inshared afsluiten.

Aanvullende huisdierenverzekering
De Nederlandse partijen kunnen je voorzien van aanvullende verzekeringen. De polis zelf zal wellicht toenemen, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Sterilisatie en castratie
 • Cremeren
 • Europa dekking
 • Fysio-dekking
 • Gebit-module
 • Ct-scans

Verzekering Kangal afsluiten? Gegarandeerd een scherpe verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!