Witte Herder verzekeren? Een verzekeringspolis voor je hond vanaf €9,25 per maand

Jouw trouwe Witte Herder staat voor geweldig veel gehechtheid. Het hoort bij jouw gezin. Je staat er misschien niet altijd bij stil: ook jouw hond kan ziek worden, of een erge verwonding krijgen. In zo’n scenario is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jullie hond en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor de Witte Herder kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw huisdier tegen veel voorkomende ingrepen. Denk hierbij aan huidallergie behandeling en/of medische hulpmiddelen. Polissen van bijvoorbeeld Aegon en andere aanbieders keren bedragen uit tussen de €2.000 tot en met € 2.900. Op deze webpagina vind je meer info over erkende Witte Herder verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Witte Herder is jouw trouwe kameraad. Uiteraard ga je voor de best mogelijke zorg voor je dog. Door het afsluiten van een dierenverzekering verzeker jij het dier van de juiste zorg mocht het zover komen. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. In zo’n geval een flinke rekening van de arts. Meestal maak je zelf een keuze voor een dierenarts naar keuze. De onkosten dekt de verzekeraar online. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €4.500 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Al vanaf €9 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw hond op leeftijd, of is hij ernstig ziek? Wellicht is laten inslapen soms het beste. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (kost ongeveer €95), maar mogelijk ook thuis (ongeveer €140). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt door een verzekeringsmaatschappij. Omtrent het afscheid heb je ’n aantal mogelijkheden: destructie, cremeren of begraven.

Steriliseren of Castreren

Het effect van castratie is dat jouw Witte Herder niet meer vruchtbaar is. Vaak resulteert het ook in een minder dominant dier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Sterilisatie kost al gauw €330. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel andere assuranten is castratie als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-witte-herder

Wat kost een Witte Herder verzekeren?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als de standaard zorgverzekering bij mensen. In de overeengekomen polis worden medische kosten (deels) gedekt. Jouw hond verzekeren is aanmerkelijk goedkoper dan een polis voor mensen. De prijzen variëren enorm, tussen €17,5 en €42 (maandelijks). Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Verschillende aspecten hebben invloed op de prijs. Een belangrijke factor is het ras. Bovendien tellen ook het gewicht in KG en leeftijd. Ook het verzekeringspakket en het (vrijwillig) eigen risico werken mee in de premie. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €8,05 per maand. Nu ondervinden wat de verzekering voor de Witte Herder tot op de komma kost? Kies direct een verzekeraar, voer de details over jouw huisdier in, en achterhaal de actuele premie van april 2024. Alternatief: verzekering Vlinderhondje afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Een geschikte Witte Herder verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een aanbieder gespot met een aantrekkelijke polis, of met een dekking die bij jou past? Normaal gesproken werkt het als volgt:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Heb je te maken met een kruising? Voer dan in het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Kies een dekkingspakket en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en de hoogte van het eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Kosten dierenarts Witte Herder

Consult Kosten
Consult €33
Consult weekend / avond €74
Chippen €42
Vaccinatie €51
Urine onderzoek €15,5
Bloedonderzoek €58
Röntgenfoto €76
CT-scan €145
MRI-Scan €750
Castratie Vanaf €210
Sterilisatie Vanaf €295
Tanden en kiezen trekken Vanaf €160
Reinigen gebit Vanaf €73

Welke hondenverzekering is voor mij geschikt?

Meer weten over een puppy verzekering afsluiten voor de Witte Herder (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken nuttige zaken die je niet moet vergeten bij het afsluiten van een polis. Tip: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Er is dan meestal wel een aantrekkelijke premie. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Hoogte van de premie
Het ras, gewicht en leeftijd hebben invloed op de hoogte van de premie. Maar, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. Het vertrekpunt moet zijn een prijsvergelijking.

2. Type dekking?
Bekijk grondig wat er in de basisdekking zit. Niet alle aandoeningen en geneesmiddelen zitten in het basispakket. Achterhaal altijd de inhoud van het pakket. Wordt tumor medicatie ook inbegrepen? En hoe gaat het met acupuncturist behandeling?

3. Max. vergoeding p/jaar
De max. vergoeding p/jaar is vaak een bedrag tussen de €1.700 en 3.500. Wil je een lekker hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de partijen betaal je het eigen risico als een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Sommige verzekeraars werken met een percentage van bijv. 20%. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €150, het procentuele eigen risico ligt rond de ongeveer 30%. We hebben ook info over: Westfalen Terrier verzekering.

Dierenverzekering Witte Herder vergelijken april 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw hond verzekeren. Vandaag de dag vinden we talloze verzekeraars. Wat is nu een verzekering op maat? Op basis van onze vergelijker kun je snel en gemakkelijk een hondenverzekering voor de Witte Herder vergelijken. Hier tref je aanbieders als Reaal dier & zorg. Variabelen die invloed hebben op de premie zijn zaken als medisch verleden, leeftijd, het ras, postcode, geslacht. Hieronder vind je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Vandaag nog verzekerd
De enige echte specialist
Ook voor puppy’s

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Tandzorg
Tel: 072-5180280
Goede adviseur

ohra-verzekering

Ohra

Vandaag nog verzekerd
Direct geregeld
Uitstekend beoordeeld

inshared-verzekering

Inshared

Kies je eigen dekking
3 pakketten
Alle kruisingen welkom

hema-verzekering

Hema

Tandzorg
Thuiswinkel waarborg
Alle honden welkom

aegon-verzekering

Aegon

Crematie
Keurmerk
Hoge klanttevredenheid

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering wisselen enorm. De grote partijen gaat uit van een basisverzekering. Met deze polis worden algemene kosten gedekt. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, röntgenfoto’s, opname + verblijf in kliniek of geneesmiddelen. Normaliter is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van de gemaakte kosten. Bij een aantal aanbieders selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Daarnaast is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Dit is een meer complete verzekering, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Klik verder naar: OHRA huisdierdekking.

Aanvullende huisdierenverzekering
Het gros van de verzekeringsbedrijven hebben de mogelijkheid voor uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het kostenplaatje wordt wat duurder, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw hond steriliseren
 • Crematie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-module
 • Tandheelkunde
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Witte Herder afsluiten? Zeker een aantrekkelijke verzekeringspremie van de dierenverzekering!