Karabash verzekeren? Een huisdierenverzekering voor honden vanaf €9,25 per maand

Jouw trouwe Karabash geeft jou geweldig veel liefde. Een onderdeel van de familie. Het is geen populair onderwerp: hij kan iets onder de leden krijgen of een aanrijding krijgen. In dat geval sta je liever niet voor de keuze tussen jullie hond en een rekening. Een huisdierenverzekering voor de Karabash is een oplossing. Al vanaf een paar euro per maand ben je verzekerd tegen verwondingen of aandoeningen. Onder andere chippen en MRI-scan. Polissen van bijvoorbeeld Hema of lokale verzekeraars werken met max. vergoedingen variërend van €1.900 tot wel €4.400. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl ontdek je favoriete Karabash verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
petplan-verzekering v.a. €5,57 v.a. €4,41 €0 - €250 €5000 Meer over Petplan
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
hema-verzekering v.a. €13,00 v.a. €10,26 €45 €3000 Meer over Hema
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Karabash is jouw trouwe viervoeter. Vanzelf wens je de beste zorg voor jouw huisdier. Met een dierenverzekering garandeer jij jouw maatje van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft je dan niet druk te maken over geld. Bij veel verzekeraars ben je gewoon welkom bij een dierenarts in de buurt. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Vergoedingen lopen op tot €4.500 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Vanaf €9,35 per maand

Inslapen & euthanasie

Begint je hond op leeftijd te raken, of is hij ernstig ziek? In dat geval is het laten inslapen van dieren een keuze. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (kosten: €85), maar soms is thuis ook een optie (circa €155). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed binnen je polis. Inzake het afscheid zijn er diverse keuzes: cremeren, destructie of begraven.

Castreren en Steriliseren

Het castreren zorgt ervoor dat de Karabash geen puppies meer kan verwekken. Het gedrag verandert vaak in een huisdier dat minder wegloopt. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Kosten van sterilisatie zijn al snel €235. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij het gros van de andere partijen is castreren als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-karabash

Wat kost een Karabash verzekeren?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Voor een vast bedrag per maand, ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Jouw hond verzekeren is aanzienlijk goedkoper dan een polis voor mensen. De kosten variëren tussen €13,75 tot €41,5 per 4 weken. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Meerdere elementen zorgen voor de totstandkoming van de premie. Het meest belangrijke is het type ras of de kruising. Uiteraard wordt er gekeken naar de leeftijd en het gewicht. Ook het basispakket dat je kiest en het gekozen eigen risico hebben invloed. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €9,8 per maand. Ogenblikkelijk uitvinden wat de verzekering voor jouw Karabash concreet kost? Selecteer een aanbieder, beantwoord de vragen, en vind meteen uit hoe hoog de premie van april 2024 is. Check ook: verzekering Ierse waterspaniel afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Zo’n Karabash verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een dekking tegengekomen die goedkoop is, of die jij betrouwbaar acht? Gewoonlijk krijg je de volgende vragen:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Staat het ras er niet bij? Kies dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Markeer de gewenste dekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en kies een eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Prijzen dierenarts Karabash

Situatie Tarieven
Consult €34
Consult weekend / avond €74
Chippen €43
Vaccinatie €50
Urine onderzoek €14,5
Bloedonderzoek €58
Röntgenfoto €69
CT-scan €152
MRI-Scan €750
Castratie Vanaf €225
Sterilisatie Vanaf €295
Tanden en kiezen trekken Vanaf €205
Reinigen gebit Vanaf €69,5

Welke hondenverzekering is voor mij geschikt?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering kiezen voor jouw Karabash (reu of teef? Graag noemen we essentiële zaken die je niet moet vergeten bij de keuze voor een maatschappij. Advies: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Je vindt dan al snel een voordelige polis. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Premie per maand
Het type hond, en z’n leeftijd bepalen de de hoogte van de premie. Goed om te weten, de ene polis is de ander niet. Start altijd met premies naast elkaar zetten.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Achterhaal goed wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle soorten ziektes en medicijnen zijn inbegrepen. Controleer grondig de voorwaarden van de verzekeraar. Is acupuncturist behandeling wel vergoed voor mijn hond? Of hoe zit het met cocktail vaccinatie?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De maximum uitkering per jaar vinden we meestal tussen de €1.700 en 5.600. Selecteer je €3.500 of meer, dan ga je meer betalen. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij enkele assuradeurs werkt men met een eigen risico als een vaststaand bedrag per behandeling. Sommige polissen hanteren een percentage van circa 15%. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €100, percentages zijn rond de max. 40%. Bekijk ook de opties voor een Japanse spaniel verzekering.

Dierenverzekering Karabash vergelijken april 2024

Jij wilt jouw hond verzekeren. Vandaag de dag is het aanbod enorm. Hoe vind ik nu snel een gewoon goede verzekering? Geholpen door de dierenverzekeringvergelijker kan jij zonder gedoe hondenverzekering voor de Karabash vergelijken. Wij vergelijken onder andere Hema. Variabelen die de hoogte van de polis bepalen zijn factoren als gewicht, postcode, het ras, leeftijd, geslacht. Nu ontdek je enkele populaire dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Aantrekkelijk geprijsd
Ruim aanbod pakketten
Geen kleine lettertjes

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Snelle ingangsdatum
Tel: 072-5180280
Alle honden welkom

ohra-verzekering

Ohra

Aantrekkelijk geprijsd
€2500 – €5000
Account via internet

inshared-verzekering

Inshared

Castratie
Advertentie bij vermissing
Eenvoudig

hema-verzekering

Hema

Snelle klantenservice
Eenvoudig verzekerd
Eenvoudig

aegon-verzekering

Aegon

Reisverzekering
Leeftijdsafhankelijk
Online account

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering lopen uiteen. De erkende verzekeraars werken met een basisverzekering. Hiermee zijn de standaard ingrepen afgedekt. O.a. een consult bij de dierenarts, eenvoudige foto’s, opname in een kliniekof pillen. Vaak kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van een declaratie. In sommige gevallen kies je dit percentage zelf. Bij veel partijen kan je een premium pakket kiezen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Check ook: Inshared huisdierpakket.

Aanvullende huisdierenverzekering
De grote maatschappijen hebben de beschikking over uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). De premie wordt wat duurder, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie van de hond
 • Euthanasie + crematie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysiotherapie
 • Gebit-dekking
 • Ct-scans

Verzekering Karabash afsluiten? Altijd een aantrekkelijke verzekeringspremie van de dierenverzekering!