Ierse waterspaniel verzekeren? Een huisdierverzekering voor uw hond vanaf €6,75 per maand

Herkenbaar? Jouw Ierse waterspaniel betekent ontzettend veel vriendschap. Het hoort bij jouw gezin. Je denkt er liever niet over na: ook jouw hond kan ziek worden, of een tegenslag krijgen. In zo’n scenario wil je niet kiezen tussen jouw maatje en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor de Ierse waterspaniel biedt dan uitkomst. Al vanaf een paar euro per maand is jouw hond verzekerd tegen veel behandelingen en medicaties. Denk dan aan bijvoorbeeld KC of Pneumo vaccinatie en consult. Polissen van bijvoorbeeld Reaal en verschillende andere partijen hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.400 en €4.700. Aan de hand van deze pagina vind je Nederlandse Ierse waterspaniel verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Ierse waterspaniel is misschien wel je beste vriend. Vanzelfsprekend verlang je naar het beste voor je dog. Door het afsluiten van een dierenverzekering verzeker jij het dier van de juiste zorg mocht het zover komen. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft je dan niet druk te maken over financiële zaken. Bij veel verzekeraars kies je zelf de dichtsbijzijndste dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €4.300 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Beginnend bij €5,9 per maand

Inslapen & euthanasie

Wordt jouw hond een dag je ouder, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Mogelijk is inslapen een mogelijkheid. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (om en nabij €70), maar kan ook bij jou thuis (circa €140). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt door de verzekeraars. Omtrent het afscheid zijn er verschillende mogelijkheden: cremeren, begraven of destructie.

Castreren en Steriliseren

Het castreren heeft als effect dat je Ierse waterspaniel geen pups meer voort kan brengen. Dit zorgt vaak ook voor een rustiger dier. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Houdt wel rekening met zo’n €340. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij veel van de andere aanbieders is het castreren een extra dekking.

dierenverzekering-ierse-waterspaniel

Wat kost een Ierse waterspaniel verzekeren?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Binnen een vooraf afgesloten pakket vallen een groot aantal medische behandelingen. Een huisdierenverzekering is natuurlijk veel goedkoper dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De premie ligt tussen de €15 tot €31,5 per maand. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Meerdere elementen liggen ten grondslag aan de premie. De voornaamste variabele is het ras. Bovendien kijken verzekeraars naar de leeftijd en het gewicht. Ook het basispakket dat je kiest en het eigen risico werken mee in de premie. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €8,65 per maand. Direct te weten komen wat de verzekering voor de Ierse waterspaniel tot op de komma kost? Selecteer een van de partijen, vul de gevraagde gegevens in, en achterhaal de actuele premie van juni 2024. Alternatief: verzekering Hamiltonstovare afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Zo’n Ierse waterspaniel verzekering afsluiten is kinderspel. Een aanbieder gezien met een lage premie, of een waar jij goede verhalen over hoort? In de regel werkt het als volgt:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Staat het ras er niet bij? Kies dan het volgroeide gewicht.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Kies jouw basisdekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en een eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Tarieven dierenarts Ierse waterspaniel

Ingreep Kosten
Consult €35
Consult weekend / avond €62
Chippen €49
Vaccinatie €52
Urine onderzoek €15
Bloedonderzoek €51,5
Röntgenfoto €75
CT-scan €149
MRI-Scan €725
Castratie Vanaf €170
Sterilisatie Vanaf €295
Tanden en kiezen trekken Vanaf €205
Reinigen gebit Vanaf €67,5

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Vandaag nog een puppy verzekering voor jouw Ierse waterspaniel (reu of teef? Graag noemen we een aantal factoren die van belang zijn bij het afsluiten van een polis. Advies: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Er is dan meestal wel een aantrekkelijke premie. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Maandelijkse premie
Het ras, gewicht en leeftijd hebben invloed op de maandelijkse premie Let op, de tarieven liggen zeer uiteen. Start altijd met premies vergelijken.

2. Dekkingsgebied van de polis
Bekijk zorgvuldig wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle operaties en medicaties worden vergoed bij elk ras. Achterhaal grondig de polisvoorwaarden. Is gebitsbehandeling vergoed of niet? En in hoeverre zijn zaken gedekt als bloeddrukmeting?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De maximale vergoeding op jaarbasis vinden we meestal tussen de €1.900 en 5.800. Wil je een lekker hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij meerdere polissen betekent het eigen risico een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Maar andere verzekeraars vragen een percentage per behandeling. Vaste vergoedingen liggen rond de €150, percentages zijn rond de 15% per declaratie. Check ook alles over een Hongaarse herder verzekering.

Dierenverzekering Ierse waterspaniel vergelijken juni 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Op dit moment vinden we talloze verzekeraars. Waar vind ik nu een verzekering zonder poespas? Door gebruik te maken van de dierenverzekeringvergelijker kan jij binnen een paar minuten hondenverzekering voor de Ierse waterspaniel vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Aegon. Aspecten die de premie bepalen zijn o.a. medisch verleden, gewicht, het ras, leeftijd, geslacht. Verderop vind je een aantal erkende dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Scherpe premie
De enige echte specialist
Online declareren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Scherpe premie
Tel: 072-5180280
Alle rassen welkom

ohra-verzekering

Ohra

Buitenlanddekking
Direct geregeld
Alle rassen welkom

inshared-verzekering

Inshared

Snelle klantenservice
Jaarbeloning
Ongeacht welk ras/afkomst

hema-verzekering

Hema

Aantrekkelijk geprijsd
Thuiswinkel waarborg
Gemoedsrust

aegon-verzekering

Aegon

Uitgebreide vergoeding
Bij ziekte en ongeval
Goede adviseur

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. Het merendeel van de verzekeraars hanteert een basisverzekering. Daarmee ben je al vrij goed verzekerd. O.a. een consult bij de dierenarts, een röntgenfoto laten maken, opname + verblijf in kliniek of medische hulpmiddelen. Doorgaans wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van gedeclareerde bedragen. In sommige gevallen kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Ook kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Je krijgt dan nog meer dekking, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Lees meer over: OHRA huisdier polis.

Aanvullende hondenverzekering
De grote verzekeraars kunnen je voorzien van unieke aanvullende verzekering (pakketten). De polis zelf zal wellicht toenemen, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Sterilisatie en castratie
 • Euthanasie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-module
 • Gebit-module
 • Bloedonderzoek

Verzekering Ierse waterspaniel afsluiten? Betrouwbare en aantrekkelijke verzekeringspremie voor de dierenverzekering!