Karelische Berenhond verzekeren? Een verzekeringspakket voor je hond vanaf €9,75 per maand

Herkenbaar? Jouw Karelische Berenhond staat synoniem voor geweldig veel liefde. Een onderdeel van de familie. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw viervoeter kan ziek worden, of een aanrijding krijgen. In dat geval sta je liever niet voor de keuze tussen jouw huisdier en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor de Karelische Berenhond is een oplossing. Voor slechts een paar euro is jouw hond verzekerd tegen de meeste ziektekosten. Onder andere sterilisatie of acupuncturist behandeling. Assuradeurs als Aegon en nog een aantal assuradeurs hanteren vergoedingen schommelend tussen de €2.000 oplopend tot €2.500. Aan de hand van deze pagina vind je bekende Karelische Berenhond verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Karelische Berenhond is jouw maatje. Vanzelfsprekend wens je de best mogelijke zorg voor je dog. Dankzij een dierenverzekering garandeer jij jouw maatje van de juiste zorg als het nodig is. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hebt zo geen stress over hoge rekeningen. Bij veel verzekeraars kan je terecht bij een lokale dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. De maximale vergoedingen zijn soms wel €3.400 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Ook voor kruisingen
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Beginnend bij €6,8 per maand

Euthanasie en inslapen

Is jouw hond erg oud, of gewoon te ziek? In zo’n geval is inslapen de beste optie. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (ongeveer €85), maar mogelijk ook thuis (ongeveer €135). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt in de polis. Wat het afscheid aangaat heb je ’n aantal keuzemogelijkheden: destructie, cremeren of begraven.

Sterilisatie en Castratie

Het castreren zorgt ervoor dat de Karelische Berenhond niet meer vruchtbaar is. Dit zorgt vaak ook voor een aangenamer dier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Houdt wel rekening met zo’n €195. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij de meeste andere verzekeraars is de castratie een premium dekking.

dierenverzekering-karelische-berenhond

Wat kost een Karelische Berenhond verzekeren?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Tegen een maandelijkse premie, ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Jouw viervoeter verzekeren is vele malen goedkoper dan een verzekering voor mensen. De kosten variëren tussen €17 – €29 (maandelijks). Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Verschillende variabelen zorgen voor de totstandkoming van de premie. Een belangrijke factor is het ras van jouw viervoeter. Tevens houden verzekeraars rekening met gewicht en leeftijd. Ook het basispakket dat je kiest en het (vrijwillig) eigen risico hebben invloed. Een dierenverzekering is er vanaf €7,55 per maand. Razendsnel weten wat de verzekering voor jouw Karelische Berenhond concreet kost? Selecteer een aanbieder, voer de details over jouw huisdier in, en ontdek de actuele premie van juni 2024. Check ook: verzekering Ierse wolfshond afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een goede Karelische Berenhond verzekering afsluiten is kinderspel. Een dekking aangetroffen die betaalbaar is, of een waar jij goede verhalen over hoort? In de regel werkt het als volgt:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Gaat het om een kruising? Markeer dan het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en kies het eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Kosten dierenarts Karelische Berenhond

Situatie Kosten
Consult €44
Consult weekend / avond €69
Chippen €49
Vaccinatie €49
Urine onderzoek €15,5
Bloedonderzoek €59
Röntgenfoto €73,5
CT-scan €140
MRI-Scan €850
Castratie Vanaf €180
Sterilisatie Vanaf €320
Tanden en kiezen trekken Vanaf €170
Reinigen gebit Vanaf €71,5

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Overweeg jij een puppy verzekering voor de Karelische Berenhond (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken nuttige variabelen waar je rekening mee dient te houden bij het afsluiten van de verzekering. Tip: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je hebt dan altijd minimale kosten. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Hoogte van de premie
De te verzekeren hond (gewicht, ras) liggen ten grondslag aan de maandelijkse kosten. Echter, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Jouw startpunt is dus premies naast elkaar zetten.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Check grondig hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle geneesmethodes en medische hulpmiddelen worden standaard betaald. Analyseer zorgvuldig de voorwaarden van de verzekeraar. Wordt Europese medische zorg wel vergoed voor mijn hond? En hoe zit het met radiotherapie?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De max. vergoeding p/jaar bedraagt tussen de €1.800 en 3.100. Bij een hoge maximale vergoeding, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij een aantal aanbieders giet met het eigen risico in een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Maar andere partijen doen dit met een percentage per behandeling. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €50, het procentuele eigen risico ligt rond de 20%. We hebben ook info over: Japanse spits verzekering.

Dierenverzekering Karelische Berenhond vergelijken juni 2024

Jij wilt jouw hond verzekeren. Op dit moment vinden we talloze verzekeraars. Bij welke aanbieder vind ik de beste of goedkoopste verzekering? Geholpen door de vergelijkingstool kan je razendsnel hondenverzekering voor de Karelische Berenhond vergelijken. Wij vergelijken onder andere Ohra. Aspecten die ten grondslag liggen aan de premie zijn bijvoorbeeld geslacht, gewicht, leeftijd, medisch verleden, het ras. Hieronder lees je meer over de meest bekende dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Crematie
Met tips & weetjes
Veel keuzevrijheid

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Scherpe premie
Bewust of Comfort
Ook je pup verzekeren

ohra-verzekering

Ohra

Eigen risico kiezen
Ook andere verzekeringen
Begrijpelijk

inshared-verzekering

Inshared

Chemo
170.000 + verzekerden
Ongeacht welk ras/afkomst

hema-verzekering

Hema

Chemo
Eenvoudig verzekerd
Gemoedsrust

aegon-verzekering

Aegon

Eigen risico kiezen
Korte wachttermijn
Alle honden welkom

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering wisselen enorm. Het gros van de assuradeurs hanteert een basisverzekering. Met deze polis zijn de normale behandelingen inbegrepen. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, foto’s maken bij de dierenarts, een noodzakelijke operatie of andere hulpmiddelen. Normaliter is de minimale dekking tot 80% van een declaratie. Handig: steeds vaker selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Bij het gros van de aanbieders kan je een premium pakket kiezen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Check ook: HEMA huisdierpakket.

Aanvullende dierenverzekering
Het merendeel van de partijen bieden daarnaast aanvullende verzekeringen op maat. Het verzekeringstarief zal wellicht toenemen, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw hond steriliseren
 • Euthanasie
 • Buitenland-modules
 • Fysio-module
 • Tandarts module
 • Radio- en chemotherapie

Verzekering Karelische Berenhond afsluiten? Altijd een lage verzekeringspremie voor jouw dierenverzekering!