Japanse spits verzekeren? Een verzekering voor een hond al vanaf €7 per maand

Jouw eigen Japanse spits staat voor volop toewijding. Het hoort bij jouw gezin. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw viervoeter kan ziek worden, of terechtkomen in een ongeval. In zo’n scenario wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw huisdier en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jou Japanse spits is dan erg welkom. Voor slechts een paar euro ben je verzekerd tegen verwondingen of aandoeningen. Bijvoorbeeld puppie vaccinatie en medische hulpmiddelen. Assuradeurs als Hema en nog een aantal assuradeurs werken met max. vergoedingen variërend van €1.100 oplopend tot €5.000. Aan de hand van deze pagina vind je meer info over bekende Japanse spits verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Japanse spits is jouw maatje. Logischerwijs wens je het beste voor jouw viervoeter. Dankzij een dierenverzekering verzeker je jouw maatje van de juiste zorg als het nodig is. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. In zo’n geval financiële zaken. Meestal kan je gewoon naar een dierenarts in de buurt. De factuur declareer je eenvoudig online. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €4.000 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Vanaf €7,2 per maand

Euthanasie en inslapen

Is jouw hond op leeftijd, of is hij ernstig ziek? In zo’n geval is inslapen de beste optie. Euthanasie regel je bij de dierenarts (kost ongeveer €80), maar kan ook bij jou thuis (vaak €160). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald binnen je polis. Aangaande afscheid nemen heb je enkele opties: cremeren, destructie of begraven.

Castratie of Sterilisatie

Het castreren zorgt ervoor dat de Japanse spits niet meer vruchtbaar is. Vaak resulteert het ook in een rustiger dier. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Kosten van sterilisatie zijn al snel €310. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel andere polissen is de castratie een extra dekking.

dierenverzekering-japanse-spits

Wat kost een Japanse spits verzekeren?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de standaard zorgverzekering bij mensen. In ruil voor een terugkerende premie worden medische kosten (deels) gedekt. Jouw hond verzekeren is vele malen goedkoper dan een verzekering voor mensen. De premie ligt tussen de €8,25 en €42 per 4 weken. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Verschillende variabelen zorgen voor de totstandkoming van de premie. Het meest belangrijke is het ras of de kruising van het dier. Tevens tellen ook gewicht en leeftijd. Ook het gekozen pakket en het (vrijwillig) eigen risico zijn belangrijke factoren. Jouw hond is verzekerd vanaf €6,85 per maand. Vandaag nog uitvinden wat de verzekering voor jouw Japanse spits exact kost? Kies direct een maatschappij, vul de gevraagde gegevens in, en achterhaal de actuele premie van juni 2024. Check ook: verzekering Hovawart afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een goede Japanse spits verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een verzekeraar gezien die goedkoop is, of een waar jij goede verhalen over hoort? bij de meeste verzekeraars werkt het als volgt:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Heb je te maken met een kruising? Kies dan het volgroeide gewicht.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Vul je postcode in.
 6. Kies een dekkingspakket en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en het vrijwillig eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Tarieven dierenarts Japanse spits

Situatie Prijzen
Consult €39
Consult weekend / avond €60
Chippen €48
Vaccinatie €57
Urine onderzoek €19
Bloedonderzoek €59
Röntgenfoto €74,5
CT-scan €149
MRI-Scan €800
Castratie Vanaf €190
Sterilisatie Vanaf €295
Tanden en kiezen trekken Vanaf €165
Reinigen gebit Vanaf €75,5

Welke hondenverzekering past bij mij?

Overweeg jij een puppy verzekering afsluiten voor de Japanse spits (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken essentiële variabelen waar je rekening mee dient te houden bij het afsluiten van een polis. Handig: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Je profiteert dan van een laag tarief. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Hoogte van de premie
Het soort hond en z’n leeftijd liggen ten grondslag aan de premie per maand Echter, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. Stap 1 is dus simpelweg prijzen vergelijken.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Analyseer grondig wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle aandoeningen en pillen zitten in het basispakket. Check zorgvuldig de inhoud van het pakket. Is transponder plaatsen wel vergoed voor mijn hond? En welke garanties zijn er met gedragstherapie?

3. Max. vergoeding p/jaar
De maximale vergoeding op jaarbasis is vaak een bedrag tussen de €1.200 t/m 3.800. Kies je een hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij sommige polissen werkt men met een eigen risico als een vaststaand bedrag per behandeling. Echter, weer andere verzekeraars doen dit met een percentage per behandeling. Vaste vergoedingen liggen rond de €50, het procentuele eigen risico ligt rond de 15% per declaratie. We hebben ook info over: Irish softcoated wheaten terrier verzekering.

Dierenverzekering Japanse spits vergelijken juni 2024

Jij wilt de zorg voor jouw hond goed regelen. Op dit moment kan je kiezen uit veel pakketten. Bij wie moet ik zijn voor de beste of goedkoopste verzekering? Via de vergelijkingstool kan je in een paar minuten hondenverzekering voor de Japanse spits vergelijken. Wij vergelijken onder andere Ohra. Onderdelen die invloed hebben op de premie zijn bijvoorbeeld medisch verleden, gewicht, het ras, leeftijd, geslacht. Hierna ontdek je een aantal erkende dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Castratie
Handig dierenadvies
Vrije dierenarts keuze

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Chemo
Dekking op maat
Goede adviseur

ohra-verzekering

Ohra

Aantrekkelijk geprijsd
Eenvoudig opzeggen
Uitstekend beoordeeld

inshared-verzekering

Inshared

Verblijf in kliniek
We all benefit
Maximale zekerheid

hema-verzekering

Hema

Heupen verzekerd
Eenvoudig verzekerd
Gebruiksvriendelijk

aegon-verzekering

Aegon

Vandaag nog verzekerd
Lage poliskosten
Snelle uitkering

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering lopen uiteen. De meeste maatschappijen gaat uit van een basisverzekering. Daarmee zijn de standaard ingrepen afgedekt. Voorbeelden hiervan zijn consults, eenvoudige foto’s, opname in een kliniekof medicijnen. Normaliter is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van gedeclareerde bedragen. Bij een aantal aanbieders kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Ook kan je een premium pakket kiezen. Dit een volledig pakket qua dekking, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Lees meer over: AEGON huisdier dekking.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
De nationale assuradeurs kunnen je voorzien van unieke aanvullende verzekering (pakketten). De polis zelf gaat omhoog, maar je kunt met een gerust hart slapen. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie en castratie
 • Euthanasie + crematie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-dekking
 • Gebit
 • MRI-scan

Verzekering Japanse spits afsluiten? Altijd een aantrekkelijke verzekeringspremie van je dierenverzekering!