Kerry blue terrier verzekeren? Een verzekeringspolis voor een hond al vanaf €6,75 per maand

Jouw trouwe Kerry blue terrier staat voor onmetelijk veel gezelligheid. Het hoort bij jouw gezin. Je denkt er liever niet over na: hij kan iets onder de leden krijgen of er kan iets anders gebeuren. In zo’n scenario is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jouw huisdier en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor de Kerry blue terrier biedt dan uitkomst. Voor slechts een paar euro verzeker je jouw hond verwondingen of aandoeningen. Je moet dan denken aan shockwave therapie en bloedonderzoek. Assuradeurs als Aegon en lokale verzekeraars vergoeden tussen de €2.000 en €3.100. Op deze website vergelijk je populaire Kerry blue terrier verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Kerry blue terrier is jou heel wat waard. Vanzelf verlang je naar het beste voor je dog. Geholpen door een dierenverzekering waarborg jij jouw viervoeter van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. In zo’n geval een flinke rekening van de arts. Meestal ben je gewoon welkom bij een dierenarts in de buurt. De factuur declareer je eenvoudig online. Vergoedingen lopen op tot €4.200 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Premie vanaf €5,7 per maand

Euthanasie en inslapen

Is jouw hond oud aan het worden, of is hij ernstig ziek? In dat geval is inslapen een mogelijkheid. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (om en nabij €80), maar is ook op locatie mogelijk (plus minus €155). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door de verzekeraar. Wat het afscheid aangaat onderscheiden we een aantal varianten: destructie, cremeren of begraven.

Castratie en Sterilisatie

Het effect van castratie is dat jouw Kerry blue terrier zich niet meer kan voortplanten. Het positieve effect is: een aangenamer dier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Kosten van sterilisatie zijn al snel €305. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij de meeste andere polissen is het castreren een premium dekking.

dierenverzekering-kerry-blue-terrier

Wat kost een Kerry blue terrier verzekering?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als de standaard zorgverzekering bij mensen. In ruil voor een terugkerende premie worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Jouw viervoeter verzekeren is aanzienlijk voordeliger dan een zorgverzekering voor jou en mij. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €15,25 en €34,5 per 30 dagen. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Een aantal elementen liggen ten grondslag aan de premie. Wat als eerste telt is het ras. Bovendien spelen er ook zaken als het gewicht in KG en leeftijd. Ook de dekking die je kiest en het eigen risico hebben invloed. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €9,65 per maand. Eenvoudig te weten komen wat de verzekering voor de Kerry blue terrier precies kost? Selecteer een verzekeraar, beantwoord de vragen, en check de premie van juni 2024. Suggestie: verzekering Irish softcoated wheaten terrier afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een goede Kerry blue terrier verzekering afsluiten is kinderspel. Een polis gevonden met een aantrekkelijke polis, of waar je een goed gevoel bij hebt? Normaal gesproken ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Staat het ras er niet bij? Selecteer dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Markeer de gewenste dekking plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en de hoogte van het eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Kosten dierenarts Kerry blue terrier

Ingreep Kosten
Consult €32
Consult weekend / avond €64
Chippen €45
Vaccinatie €48
Urine onderzoek €18
Bloedonderzoek €56
Röntgenfoto €70
CT-scan €144
MRI-Scan €775
Castratie Vanaf €185
Sterilisatie Vanaf €310
Tanden en kiezen trekken Vanaf €185
Reinigen gebit Vanaf €67,5

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Meer weten over een puppy verzekering kiezen voor jouw Kerry blue terrier (reu of teef? Graag noemen we verschillende factoren waar je rekening mee dient te houden bij het afsluiten van een polis. Advies: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Je vindt dan al snel een voordelige polis. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Kosten per maand (premie)
Het ras, gewicht en leeftijd zijn grotendeels verantwoordelijk voor de premie Let op, prijzen verschillen nogal per aanbieder. Start altijd met een prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Controleer altijd wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle operaties en geneesmiddelen betaalt de verzekeraar. Check grondig de voorwaarden van de polis. Wordt scintigrafie wel vergoed voor mijn hond? En wat kan ik verwachten omtrent isotopenonderzoek?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De maximum uitkering per jaar schommelt tussen de €1.000 en 2.800. Wil je een lekker hoog bedrag, dan stijgt de premie. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij enkele polissen is het eigen risico een vast bedrag per declaratie. Enkele andere verzekeraars hanteren een percentage van circa 15%. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €125, percentages zijn rond de 20%, afhankelijk van het pakket. Check ook alles over een Karelische Berenhond verzekering.

Dierenverzekering Kerry blue terrier vergelijken juni 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw hond verzekeren. Sinds een aantal jaren is er nogal wat te kiezen. Waar vind ik nu een kwalitatieve verzekering? Geholpen door deze website kan jij zonder gedoe hondenverzekering voor de Kerry blue terrier vergelijken. Wij vergelijken onder andere Petplan. Aspecten die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn factoren als gewicht, leeftijd, geslacht, medisch verleden, postcode. Onderstaand tref je de meest bekende dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Uitgebreide basisdekking
Interessante dierenblog
Hulp en advies online

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Aantrekkelijk geprijsd
Alternatieve therapieën
Account via internet

ohra-verzekering

Ohra

Radio Therapie
Basis, Plus en Top
Goed beoordeeld

inshared-verzekering

Inshared

Geneesmiddelen
Health check
Gebruiksvriendelijk

hema-verzekering

Hema

Kies je eigen dekking
Doorlopende reisverzekering
Hulp en advies online

aegon-verzekering

Aegon

Uitgebreide basisdekking
Looptijd: 1 jaar
Eenvoudig

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De nationale assuradeurs hanteert een basisverzekering. Met deze polis ben je al vrij goed verzekerd. Voorbeelden hiervan zijn consults, röntgenfoto’s, een uitgebreide behandeling of geneesmiddelen. Gewoonlijk is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van een declaratie. Tip: soms kies je zelf het eigen risico. Bij het gros van de aanbieders zijn er duurdere “top” pakketten. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Bezoek ook: Inshared contract.

Aanvullende huisdierenverzekering
Het gros van de verzekeringsbedrijven kunnen je voorzien van aanvullende verzekeringen op maat. Het kostenplaatje valt iets hoger uit, maar het biedt meer zekerheid. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie van de hond
 • Crematie
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-begeleiding
 • Gebit-dekking
 • Ct-scans

Verzekering Kerry blue terrier afsluiten? Betrouwbare en lage verzekeringspremie van een dierenverzekering!