King Charles Spaniel verzekeren? Een dierenverzekering voor honden al vanaf €7,25 per maand

Jouw trouwe King Charles Spaniel staat synoniem voor volop gehechtheid. Een onderdeel van de familie. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of een aanrijding krijgen. In dat geval wil je niet kiezen tussen jouw maatje en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jou King Charles Spaniel biedt dan uitkomst. Voor een kleine premie ben je verzekerd tegen de meeste medische kosten. Bijvoorbeeld chippen en/of chippen. Polissen van bijvoorbeeld Ohra en andere partijen keren bedragen uit tussen de €1.000 tot wel €4.900. Op deze webpagina ontdek je populaire King Charles Spaniel verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw King Charles Spaniel is misschien wel je beste vriend. Natuurlijk wil je het allerbeste voor je dog. Dankzij een dierenverzekering garandeer je jouw maatje van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft je dan niet druk te maken over financiële zaken. Steeds vaker kan je terecht bij de dichtsbijzijndste dierenarts. De rekening gaat naar de verzekeraar. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €3.700 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Voor jonge en oude honden
 • Naar je eigen dierenarts
 • Al vanaf €9,75 per maand

Inslapen & euthanasie

Is de tijd voor je hond gekomen, of gewoon te ziek? In een dergelijke situatie is het laten inslapen van je dier mogelijk. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (kosten: €100), maar is ook op locatie mogelijk (circa €180). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door een verzekeringsmaatschappij. Omtrent het afscheid heb je enkele varianten: begraven, cremeren of destructie.

Castratie of Sterilisatie

Het casteren maakt dat een King Charles Spaniel zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Het positieve effect is: een vrolijke viervoeter. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Kijk niet vreemd op van bedragen als €185. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij het gros van de andere verzekeraars is castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-king-charles-spaniel

Wat kost een King Charles Spaniel verzekering?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als een zorgverzekering voor mensen. Binnen een vooraf afgesloten pakket zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Een verzekering voor dieren is vele malen goedkoper dan een verzekering voor mensen. De premie ligt tussen de €11,25 – €37,5 per 30 dagen. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Een aantal aspecten zijn bepalend voor de kosten. Het meest belangrijke is het ras. Evenzeer spelen er ook zaken als gewicht en leeftijd. Ook het gekozen pakket en het (vrijwillig) eigen risico worden meegenomen. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €8,7 per maand. Nu achterhalen wat de verzekering voor de King Charles Spaniel nu echt kost? Selecteer een assuradeur, vul de vragen over jou en je dier in, en ontdek de actuele premie van juni 2024. Je kunt ook direct een verzekering Italiaans windhondje afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Zo’n King Charles Spaniel verzekering afsluiten is zo gepiept. Een polis gevonden die niet al te duur is, of juist met de beste voorwaarden? Doorgaans gaat het zo:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Staat het ras er niet bij? Markeer dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Vul je postcode in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en kies een eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Prijslijst dierenarts King Charles Spaniel

Ingreep Onkosten
Consult €42
Consult weekend / avond €67
Chippen €48
Vaccinatie €53
Urine onderzoek €17,5
Bloedonderzoek €60
Röntgenfoto €73
CT-scan €149
MRI-Scan €700
Castratie Vanaf €220
Sterilisatie Vanaf €315
Tanden en kiezen trekken Vanaf €195
Reinigen gebit Vanaf €77

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering kiezen voor jouw King Charles Spaniel (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken nuttige dingen die je niet moet vergeten bij het afsluiten van de verzekering. Tip: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Er is dan meestal wel een aantrekkelijke premie. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Kosten per maand (premie)
Het ras/kruising van de hond zijn grotendeels verantwoordelijk voor de hoogte van de premie. Vergeet niet, verzekeraars hanteren uiteenlopende tarieven. Het vertrekpunt moet zijn simpelweg prijzen vergelijken.

2. Dekkingsgebied van de polis
Check goed wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle aandoeningen en medische hulpmiddelen betaalt de verzekeraar. Analyseer altijd de kleine lettertjes. Wordt shockwave therapie wel of niet vergoed? En welke garanties zijn er met echo?

3. Maximum vergoeding
De maximale vergoeding per jaar ligt tussen de €1.900 en 3.100. Ga je voor een hoog bedrag, dan stijgt de premie. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij enkele aanbieders betekent het eigen risico een vaststaand bedrag per behandeling. Maar andere polissen eisen een percentage voor elke declaratie. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €175, bij een percentage ga je vaak richting de circa 35%. We hebben ook info over: Kaukasische herder verzekering.

Dierenverzekering King Charles Spaniel vergelijken juni 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw hond. Op dit moment is er nogal wat te kiezen. Wat is nu een kwalitatieve verzekering? Geholpen door huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan je erg eenvoudig hondenverzekering voor de King Charles Spaniel vergelijken. Je leest alles over bijv. Reaal. Elementen die de premie bepalen zijn bijvoorbeeld het ras, leeftijd, postcode, medisch verleden, gewicht. Verderop lees je meer over de meest bekende dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Dekking op maat
Ruim aanbod pakketten
Alle honden welkom

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Castratie
Bewust of Comfort
Begrijpelijk

ohra-verzekering

Ohra

Castratie
Ook andere verzekeringen
Vrije dierenarts keuze

inshared-verzekering

Inshared

Crematie
Ruim 175.000 klanten
Alle kruisingen welkom

hema-verzekering

Hema

Scherpe premie
Scherpe premie rasdieren
Verantwoord verzekeren

aegon-verzekering

Aegon

Ellebogen verzekerd
Ook narcose
Veel keuzevrijheid

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering lopen uiteen. De genoemde maatschappijen hanteert een basisverzekering. Zodoende worden algemene kosten gedekt. Denk aan een consult bij een dierenarts, CT-scans, een intensieve opname of medische hulpmiddelen. Normaliter vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van de rekening. Soms selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Bij het gros van de aanbieders er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Dit is een meer complete verzekering, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Klik verder naar: HEMA contract.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
Het gros van de verzekeraars kunnen voorzien in speciale uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het maandbedrag gaat omhoog, maar je kunt met een gerust hart slapen. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie en castratie
 • Cremeren
 • Europa dekking
 • Fysio-trajecten
 • Tandartsdekking
 • MRI-scan

Verzekering King Charles Spaniel afsluiten? Gegarandeerd een voordelige verzekeringspremie voor jouw dierenverzekering!