Kleine munsterlander verzekeren? Een verzekeringspolis voor je hond vanaf €6,5 per maand

Jouw Kleine munsterlander betekent geweldig veel gehechtheid. Het hoort bij jouw gezin. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of een erge verwonding krijgen. In dat geval wil je niet kiezen tussen jullie hond en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jou Kleine munsterlander is een oplossing. Voor een kleine premie verzeker je jouw huisdier tegen verwondingen of aandoeningen. Denk hierbij aan scintigrafie en cocktail vaccinatie. Verzekeraars als Inshared en verschillende andere partijen hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.100 en €3.500. Op deze website vind je erkende Kleine munsterlander verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Kleine munsterlander is jouw trouwe viervoeter. Uiteraard verlang je naar optimale zorg voor jouw hond. Door het afsluiten van een dierenverzekering garandeer je jouw maatje van optimale zorg. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft je dan niet druk te maken over een forse nota. Steeds vaker kan je terecht bij de dichtsbijzijndste dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. De maximale vergoeding kan oplopen tot €3.400 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Vrije keuze dierenarts
 • Al vanaf €6 per maand

Inslapen & euthanasie

Is de tijd voor je hond gekomen, of heeft hij een erge aandoening? In dat geval is het laten inslapen van je dier mogelijk. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (circa €90), maar soms is thuis ook een optie (ongeveer €155). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de verzekeraar. Ten aanzien van het afscheid zijn er diverse varianten: cremeren, destructie of begraven.

Steriliseren en Castreren

Castratie zorgt ervoor dat de Kleine munsterlander geen puppies meer kan verwekken. Het grote voordeel hiervan is: een aangenamer gezinslid. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Kosten van sterilisatie zijn al snel €245. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij een groot aantal andere partijen is het castreren een premium dekking.

dierenverzekering-kleine-munsterlander

Wat kost een Kleine munsterlander verzekering?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met een zorgverzekering voor mensen. In ruil voor een terugkerende premie ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Een verzekering voor dieren is stukken betaalbaarder dan een normale zorgverzekering. De prijzen variëren enorm, tussen €8,75 – €38 per 30 dagen. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Veel variabelen zorgen voor de totstandkoming van de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het ras van jouw hond. Tevens tellen ook het gewicht in KG en leeftijd. Ook de dekking die je kiest en het eigen risico zijn belangrijke factoren. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €6,2 per maand. Gemakkelijk ontdekken wat de verzekering voor jouw Kleine munsterlander precies kost? Kies een aanbieder, vul de vragen over jou en je dier in, en achterhaal de actuele premie van mei 2024. Check ook: verzekering Jamthund afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Een Kleine munsterlander verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een aanbieder aangetroffen die niet al te duur is, of waar jij veel vertrouwen in hebt? In veel gevallen werkt het als volgt:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Kies je voor kruising? Selecteer dan het volgroeide gewicht.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Vul je postcode in.
 6. Kies een dekkingspakket plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en het vrijwillig eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Kosten dierenarts Kleine munsterlander

Consult Kosten
Consult €42
Consult weekend / avond €60
Chippen €49
Vaccinatie €56
Urine onderzoek €14,5
Bloedonderzoek €58,5
Röntgenfoto €70,5
CT-scan €158
MRI-Scan €775
Castratie Vanaf €200
Sterilisatie Vanaf €305
Tanden en kiezen trekken Vanaf €180
Reinigen gebit Vanaf €74

Welke hondenverzekering is voor mij geschikt?

Vandaag nog een puppy verzekering afsluiten voor de Kleine munsterlander (reu of teef)? We onderscheiden eenessentiële variabelen waar je rekening mee dient te houden bij het kiezen van een aanbieder. Goed om te weten: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Je hebt dan altijd minimale kosten. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Kosten per maand (premie)
Het type hond, en z’n leeftijd zijn grotendeels verantwoordelijk voor de maandelijkse premie Goed om te weten, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Start altijd met een gedegen prijsvergelijking.

2. Type dekking?
Check grondig wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle soorten ziektes en medicijnen zijn inbegrepen. Bekijk grondig de inhoud van het pakket. Is transponder plaatsen wel vergoed voor mijn hond? En hoe zit het met elleboogbehandeling?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De max. vergoeding p/jaar is vaak een bedrag tussen de €1.300 – 5.900. Ga je voor een hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij sommige verzekeraars werkt men met een eigen risico als een vaststaand bedrag per behandeling. Een aantal andere aanbieders vragen een percentage per behandeling. Het vaste bedrag ligt rond de €150, bij een percentage ga je vaak richting de ongeveer 30%. Bekijk ook de opties voor een Keeshond verzekering.

Dierenverzekering Kleine munsterlander vergelijken mei 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw hond verzekeren. Tegenwoordig zijn er veel aanbieders. Bij welke aanbieder vind ik een kwalitatieve verzekering? Geholpen door onze vergelijker kan je in een paar minuten hondenverzekering voor de Kleine munsterlander vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Ohra. Factoren die invloed hebben op de premie zijn bijvoorbeeld medisch verleden, postcode, geslacht, gewicht, het ras. Nu vind je enkele populaire dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Reisverzekering
De nr. 1 dierenverzekering
Geen kleine lettertjes

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Snelle ingangsdatum
Alternatieve therapieën
Alle honden welkom

ohra-verzekering

Ohra

Radio Therapie
€2500 – €5000
Ook je pup verzekeren

inshared-verzekering

Inshared

Snelle ingangsdatum
50% of 100% gedekt
Online declareren

hema-verzekering

Hema

Heupen verzekerd
Uitgebreide dekking
Declaren via internet

aegon-verzekering

Aegon

Heupen verzekerd
€3.500 euro per jaar
Alle kruisingen welkom

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De nationale aanbieders biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Zodoende worden algemene kosten gedekt. Denk aan een consult bij een dierenarts, CT-scans, een uitgebreide behandeling of medicijnen. Normaliter kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van de gemaakte kosten. Handig: steeds vaker bepaal je zelf het eigen risico. Niet zelden kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Dit is een meer complete verzekering, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Lees meer over: OHRA verzekering voor dieren.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
Steeds meer verzekeringsbedrijven hebben de beschikking over unieke aanvullende verzekering (pakketten). De polis zelf gaat omhoog, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw hond steriliseren
 • Euthanasie
 • Europa dekking
 • Fysio-begeleiding
 • Gebit-dekking
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Kleine munsterlander afsluiten? Altijd een lage verzekeringspremie voor uw dierenverzekering!