Komondor verzekeren? Een huisdierenverzekering voor honden vanaf €6,5 per maand

Jouw Komondor staat synoniem voor volop gehechtheid. Het is onderdeel van jouw leven. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of een erge verwonding krijgen. Dan sta je liever niet voor de keuze tussen je hond en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jou Komondor is dan erg welkom. Tegen een klein bedrag per maand is jouw hond verzekerd tegen de meeste medische kosten. Je moet dan denken aan acupuncturist behandeling en shockwave therapie. Assuradeurs als Inshared en andere aanbieders vergoeden tussen de €1.300 tot wel €4.800. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl vind je populaire Komondor verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Komondor is jouw trouwe viervoeter. Natuurlijk wens je uitmuntende zorg voor hem of haar. Met behulp van zo’n dierenverzekering waarborg jij jouw hond van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hebt zo geen stress over een forse nota. Doorgaans kies je zelf jouw eigen dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €4.300 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Voor jonge en oude honden
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Premie vanaf €7,35 per maand

Inslapen en euthanasie

Begint je hond op leeftijd te raken, of gewoon te ziek? Hier is inslapen de beste optie. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (kost ongeveer €100), maar mogelijk ook thuis (plus minus €170). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de verzekeraars. Aangaande afscheid nemen zijn er diverse keuzes: cremeren, begraven of destructie.

Castratie en Sterilisatie

Het castreren zorgt ervoor dat de Komondor geen pups meer voort kan brengen. Vaak resulteert het ook in een huisdier dat minder wegloopt. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Houdt wel rekening met zo’n €285. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij veel van de andere polissen is het castreren gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-komondor

Wat kost een Komondor verzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Tegen een maandelijkse premie, worden medische kosten (deels) gedekt. Een verzekering voor dieren is flink goedkoper dan een verzekering voor mensen. De kosten variëren tussen €9,75 – €35 per maand. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Verschillende factoren bepalen de premie. Wat als eerste telt is het ras van jouw hond. Ook houden verzekeraars rekening met geboortejaar en het gewicht. Ook het basispakket dat je kiest en het eigen risico bepalen de premie. Jouw hond is verzekerd vanaf €7,3 per maand. Gelijk ontdekken wat de verzekering voor jouw Komondor nu echt kost? Kies direct een van de partijen, vul de vragen over jou en je dier in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van april 2024 bedraagt. Check ook: verzekering Japanse spaniel afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Een goede Komondor verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een pakket tegengekomen met een aantrekkelijke polis, of die jij betrouwbaar acht? Doorgaans krijg je de volgende vragen:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Is jouw hond een kruising? Klik dan op het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en een eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Kosten dierenarts Komondor

Consult Prijzen
Consult €35
Consult weekend / avond €61
Chippen €40
Vaccinatie €48
Urine onderzoek €16
Bloedonderzoek €50
Röntgenfoto €72
CT-scan €149
MRI-Scan €775
Castratie Vanaf €180
Sterilisatie Vanaf €295
Tanden en kiezen trekken Vanaf €165
Reinigen gebit Vanaf €72

Welke hondenverzekering past bij mij?

Bezig met een puppy verzekering voor jouw trouwe Komondor (reu of teef? Graag noemen we belangrijke variabelen die je in het achterhoofd moet houden bij de keuze voor een maatschappij. Goed om te weten: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Je profiteert dan van minimale kosten. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Kosten per maand (premie)
De te verzekeren hond (gewicht, ras) bepalen de de maandelijkse kosten. Maar, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Begin steevast met simpelweg prijzen vergelijken.

2. Type dekking?
Bekijk goed wat er vergoed wordt. Niet alle operaties en medicijnen zijn inbegrepen. Analyseer goed de voorwaarden van de verzekeraar. Is vaccinaties ook inbegrepen? En hoe zit het met huidallergie behandeling?

3. Maximum vergoeding
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt ligt tussen de €1.800 – 6.300. Kies je een hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij meerdere assuradeurs betaal je het eigen risico als een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Een aantal andere polissen doen dit met een percentage per behandeling. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €75, bij een percentage ga je vaak richting de 25%. Bekijk ook de opties voor een Kelpie verzekering.

Dierenverzekering Komondor vergelijken april 2024

Jij wilt jouw hond verzekeren. Deze tijd is het aanbod enorm. Bij wie moet ik zijn voor een verzekering zonder poespas? Door gebruik te maken van huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan je simpel & snel hondenverzekering voor de Komondor vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Inshared. Variabelen die ten grondslag liggen aan de premie zijn zaken als medisch verleden, geslacht, gewicht, het ras, postcode. Hierna lees je meer over de meest bekende dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Opname kliniek
De nr. 1 dierenverzekering
Begrijpelijk

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Vandaag nog verzekerd
Tel: 072-5180280
Veel rassen te verzekeren

ohra-verzekering

Ohra

Radio Therapie
€2500 – €5000
Vrije dierenarts keuze

inshared-verzekering

Inshared

Eigen risico kiezen
Jaarbeloning
Hoge klanttevredenheid

hema-verzekering

Hema

Geneesmiddelen
Prima basisdekking
Account via internet

aegon-verzekering

Aegon

Radio Therapie
Leeftijdsafhankelijk
Voor de allerkleinsten

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering lopen uiteen. Het gros van de aanbieders biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Zo ben je al vrij goed verzekerd. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, CT-scans, een uitgebreide behandeling of medische hulpmiddelen. Gewoonlijk wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van gedeclareerde bedragen. Niet zelden kies je dit percentage zelf. Bovendien er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Dit is een meer complete verzekering, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Klik verder naar: Reaal dier & zorg verzekering voor dieren.

Aanvullende dierenverzekering
Het merendeel van de maatschappijen geven jou de optie voor uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). De polis zelf gaat omhoog, maar het biedt meer zekerheid. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Castratie / Sterilisatie
 • Euthanasie
 • Europa dekking
 • Fysio-dekking
 • Gebit-dekking
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Komondor afsluiten? Altijd een lage verzekeringspremie voor uw dierenverzekering!