Kelpie verzekeren? Een verzekering voor je hond vanaf €9 per maand

De Kelpie betekent geweldig veel gezelligheid. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of een ongeluk krijgen. Dan wil je geen keuze hoeven maken tussen jouw viervoeter en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor jou Kelpie is dan erg welkom. Voor slechts een paar euro ben je verzekerd tegen verwondingen of aandoeningen. Je moet dan denken aan lepto en/of DHP vaccinatie en/of bloedonderzoek. Polissen van bijvoorbeeld Petplan of verschillende andere partijen hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.800 oplopend tot €2.700. Op deze webpagina vind je meer info over populaire Kelpie verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Kelpie is misschien wel je beste vriend. Vanzelf streef je naar het allerbeste voor jouw hond. Door het afsluiten van een dierenverzekering garandeer je jouw hond van de juiste zorg mocht het zover komen. Een ongeluk zit in een klein hoekje. In zo’n geval financiële zaken. Doorgaans kies je zelf de dichtsbijzijndste dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. De maximale vergoedingen zijn soms wel €4.100 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Vanaf €9,95 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw hond op leeftijd, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Mogelijk is het laten inslapen van dieren een keuze. Euthanasie regel je bij de dierenarts (circa €85), maar soms is thuis ook een optie (zo’n €125). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt door de verzekeraar. Wat betreft afscheid onderscheiden we een aantal keuzes: destructie, cremeren of begraven.

Sterilisatie of Castratie

Het castreren zorgt ervoor dat de Kelpie geen pups meer voort kan brengen. Het grote voordeel hiervan is: een leuker huisdier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Houdt wel rekening met zo’n €335. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij een groot aantal andere assuranten is een castratie een premium dekking.

dierenverzekering-kelpie

Wat kost een Kelpie verzekeren?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als een zorgverzekering voor mensen. Tegen een maandelijkse premie, worden medische kosten (deels) gedekt. Het verzekeren van een huisdier is natuurlijk veel betaalbaarder dan een zorgverzekering voor jou en mij. De prijzen variëren enorm, tussen €8,75 – €44 (maandelijks). Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Allerlei elementen zorgen voor de totstandkoming van de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het ras. Bovendien wordt er gekeken naar geboortejaar en het gewicht. Ook het basispakket dat je kiest en jouw eigen risico zijn belangrijke factoren. Een dierenverzekering is er vanaf €8,75 per maand. Eenvoudig achterhalen wat de verzekering voor de Kelpie precies kost? Klik op een assuradeur, voer de details over jouw huisdier in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van juni 2024 is. Suggestie: verzekering Irish Glen afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Zo’n Kelpie verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een pakket aangetroffen die goedkoop is, of waar je een goed gevoel bij hebt? Grofweg krijg je de volgende vragen:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Markeer dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Prijslijst dierenarts Kelpie

Consult Kosten
Consult €37
Consult weekend / avond €62
Chippen €41
Vaccinatie €52
Urine onderzoek €19,5
Bloedonderzoek €57
Röntgenfoto €68,5
CT-scan €144
MRI-Scan €875
Castratie Vanaf €205
Sterilisatie Vanaf €295
Tanden en kiezen trekken Vanaf €205
Reinigen gebit Vanaf €71,5

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering voor jouw trouwe Kelpie (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken essentiële variabelen die van belang zijn bij het kiezen van een aanbieder. Wist je dat: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Je vindt dan al snel een voordelige polis. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Premie per maand
De te verzekeren hond (gewicht, ras) zijn grotendeels verantwoordelijk voor de premie Goed om te weten, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Jouw startpunt is dus het vergelijken van de prijzen.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Bekijk zorgvuldig wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle therapieën en medicaties zitten in het basispakket. Controleer zorgvuldig de voorwaarden van de verzekeraar. Is consult ook gedekt? En hoe zit het met acupuncturist behandeling?

3. Maximum vergoeding
De max. vergoeding p/jaar ligt tussen de €1.800 en 6.100. Wil je een lekker hoog bedrag, dan stijgt de premie. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij enkele polissen is het eigen risico een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Maar andere assuradeurs doen dit met een percentage per behandeling. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €125, percentages zijn rond de 20%, afhankelijk van het pakket. Misschien ook interessant: Karabash verzekering.

Dierenverzekering Kelpie vergelijken juni 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Op dit moment is er nogal wat te kiezen. Bij welke aanbieder vind ik de beste of goedkoopste verzekering? Op basis van deze website kun je snel en gemakkelijk een hondenverzekering voor de Kelpie vergelijken. Wij vergelijken onder andere Aegon. Onderdelen die de premie bepalen zijn factoren als geslacht, het ras, medisch verleden, leeftijd, postcode. Nu ontdek je de meest gekozen dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Crematie
De enige echte specialist
Declaren via internet

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Snelle ingangsdatum
Tel: 072-5180280
Goed beoordeeld

ohra-verzekering

Ohra

Crematie
Direct geregeld
Ongeacht welk ras/afkomst

inshared-verzekering

Inshared

Steralisatie
We all benefit
Online account

hema-verzekering

Hema

Rontgenonderzoek
Uitgebreide dekking
Geen kleine lettertjes

aegon-verzekering

Aegon

Geneesmiddelen
Korte wachttermijn
Ongeacht welk ras/afkomst

Wat betaalt mijn hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering lopen uiteen. Het gros van de assuradeurs werken met een basisverzekering. Met deze polis worden algemene kosten gedekt. Voorbeelden hiervan zijn consults, röntgenfoto’s, opname + verblijf in kliniek of medische hulpmiddelen. Gewoonlijk is de minimale dekking tot 80% van te declareren rekeningen. Bij verscheidene partijen kies je dit percentage zelf. Niet zelden zijn er duurdere “top” pakketten. Je krijgt dan nog meer dekking, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Bekijk alles over: Petplan contract.

Aanvullende verzekering
De Nederlandse aanbieders kunnen je voorzien van aanvullende verzekeringen. Het kostenplaatje zal wellicht toenemen, maar je kunt met een gerust hart slapen. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Sterilisatie
 • Uitvaart
 • Europa dekking
 • Fysio-dekking
 • Gebit-module
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Kelpie afsluiten? Altijd een aantrekkelijke verzekeringspremie van een dierenverzekering!