Kooikerhondje verzekeren? Een verzekering voor honden al vanaf €8 per maand

Jouw trouwe Kooikerhondje staat voor ontzettend veel liefde. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Het is geen populair onderwerp: hij kan iets onder de leden krijgen of terechtkomen in een ongeval. Dan sta je liever niet voor de keuze tussen jouw huisdier en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jouw Kooikerhondje biedt dan uitkomst. Voor een kleine premie is jouw hond verzekerd tegen veel voorkomende ingrepen. Denk hierbij aan gebit schoonmaken of cocktail vaccinatie. Aanbieders als Reaal en andere aanbieders werken met max. vergoedingen variërend van €1.900 oplopend tot €5.500. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl ontdek je populaire Kooikerhondje verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Kooikerhondje is jouw trouwe kameraad. Vanzelf wens je het beste voor hem of haar. Met een dierenverzekering verzeker je het dier van de juiste zorg mocht het zover komen. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hebt zo geen stress over geld. Bij veel verzekeraars kan je terecht bij een dierenarts in de buurt. De factuur declareer je eenvoudig online. Vergoedingen lopen op tot €4.200 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Vrije keuze dierenarts
 • Vanaf €8,7 per maand

Euthanasie en inslapen

Wordt jouw hond een dag je ouder, of gewoon te ziek? Wellicht is het laten inslapen van je dier mogelijk. Euthanasie regel je bij de dierenarts (ongeveer €85), maar mogelijk ook thuis (circa €120). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de assuranten. Aangaande afscheid nemen zijn er verschillende varianten: destructie, cremeren of begraven.

Sterilisatie of Castratie

Castratie zorgt ervoor dat de Kooikerhondje geen puppies meer kan verwekken. Vaak resulteert het ook in een rustiger dier. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Sterilisatie kost al gauw €230. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij een groot aantal andere verzekeraars is een castratie een premium dekking.

dierenverzekering-kooikerhondje

Wat kost een Kooikerhondje verzekering?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de standaard zorgverzekering bij mensen. Binnen een vooraf afgesloten pakket zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Het verzekeren van een huisdier is stukken goedkoper dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De kosten variëren tussen €15,75 en €45 per 4 weken. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Verschillende onderdelen zorgen voor de totstandkoming van de premie. De voornaamste variabele is het ras of de kruising van het dier. Bovendien tellen ook de leeftijd en het gewicht. Ook het verzekeringspakket en jouw eigen risico hebben invloed. Een verzekering is er al vanaf €7,15 per maand. Direct uitvinden wat de verzekering voor jouw Kooikerhondje nu echt kost? Selecteer een aanbieder, vul de gevraagde gegevens in, en check de premie van mei 2024. Interessant: verzekering Jura laufhund afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Zo’n Kooikerhondje verzekering afsluiten is zo gepiept. Een aanbieder gezien met een aantrekkelijke polis, of met een dekking die bij jou past? In veel gevallen doorloop je de volgende stappen:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Staat het ras er niet bij? Klik dan op het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en bepaal het eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Prijzen dierenarts Kooikerhondje

Situatie Tarieven
Consult €35
Consult weekend / avond €64
Chippen €48
Vaccinatie €55
Urine onderzoek €15,5
Bloedonderzoek €58,5
Röntgenfoto €73
CT-scan €149
MRI-Scan €775
Castratie Vanaf €200
Sterilisatie Vanaf €305
Tanden en kiezen trekken Vanaf €185
Reinigen gebit Vanaf €76,5

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Overweeg jij een puppy verzekering voor de Kooikerhondje (reu of teef? Hieronder vind je belangrijke variabelen waar je rekening mee dient te houden bij het vinden van de juiste polis. Tip: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je vindt dan al snel minimale kosten. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Premie per maand
Het type hond, en z’n leeftijd bepalen grotendeels de maandelijkse premie Echter, prijzen verschillen nogal per aanbieder. Start altijd met simpelweg prijzen vergelijken.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Achterhaal zorgvuldig wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle ingrepen en pillen zijn inbegrepen. Controleer goed de polisvoorwaarden. Wordt ontvlooien wel of niet vergoed? En wat kan ik verwachten omtrent ontwormen?

3. Maximum vergoeding
De maximale vergoeding op jaarbasis vinden we meestal tussen de €1.100 t/m 3.200. Ga je voor een hoog bedrag, dan stijgt de premie. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij een aantal partijen is het eigen risico een vaststaand bedrag per behandeling. Een aantal andere partijen vragen een percentage per behandeling. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €100, het procentuele eigen risico ligt rond de 20%. We hebben ook info over: King Charles Spaniel verzekering.

Dierenverzekering Kooikerhondje vergelijken mei 2024

Jij wilt de zorg voor jouw hond goed regelen. Deze tijd is er nogal wat te kiezen. Hoe vind ik nu snel een kwalitatieve verzekering? Geholpen door de vergelijkingstool kan je simpel & snel hondenverzekering voor de Kooikerhondje vergelijken. Hier tref je aanbieders als Inshared. Aspecten die invloed hebben op de premie zijn factoren als postcode, medisch verleden, gewicht, leeftijd, geslacht. Hierna vind je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Crematie
Handig dierenadvies
Ongeacht welk ras/afkomst

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Vaccinaties
Bewust of Comfort
Vele tevreden klanten

ohra-verzekering

Ohra

Crematie
Tel: 126-4004040
Online declareren

inshared-verzekering

Inshared

Chemo
170.000 + verzekerden
Hoge klanttevredenheid

hema-verzekering

Hema

Tandzorg
Prima basisdekking
Maximale zekerheid

aegon-verzekering

Aegon

Aanvullende dekkingen
Looptijd: 1 jaar
Alle rassen welkom

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. Het gros van de maatschappijen werken met een basisverzekering. Zo ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. O.a. een consult bij de dierenarts, foto’s maken bij de dierenarts, een ingreep of geneesmiddelen. In het algemeen kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van gedeclareerde bedragen. Bij een aantal aanbieders selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Niet zelden kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Je krijgt dan nog meer dekking, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Klik verder naar: Inshared verzekering voor dieren.

Aanvullende dierenverzekering
Het gros van de verzekeringsmaatschappijen kunnen je voorzien van extra aanvullende verzekeringen. Het kostenplaatje gaat omhoog, maar je kunt met een gerust hart slapen. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw hond castreren
 • Cremeren
 • Dekking in het buitenland
 • Fysiotherapie
 • Tandheelkunde
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Kooikerhondje afsluiten? Gegarandeerd een aantrekkelijke verzekeringspremie van jouw dierenverzekering!