Kromfohrlander verzekeren? Een verzekeringspakket voor honden al vanaf €8,5 per maand

De Kromfohrlander biedt jou volop gehechtheid. Een onderdeel van de familie. Het is geen populair onderwerp: ook jouw hond kan ziek worden, of een ongeluk krijgen. In zo’n scenario wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw huisdier en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor de Kromfohrlander is dan erg welkom. Vanaf €5,00 verzeker je jouw viervoeter tegen verwondingen of aandoeningen. Onder andere Rabiës vaccinatie of bloedtransfusies. Verzekeraars als Hema of andere aanbieders keren bedragen uit tussen de €1.600 tot wel €3.600. Op deze website vind je nationale Kromfohrlander verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Kromfohrlander is jou heel wat waard. Uiteraard verlang je naar optimale zorg voor jouw huisdier. Dankzij een dierenverzekering waarborg je jouw huisdier van de juiste zorg mocht het zover komen. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hoeft dan niet in te zitten over een forse nota. In veel gevallen kies je zelf een regionale dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. De maximale vergoeding kan oplopen tot €3.200 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Naar je eigen dierenarts
 • Beginnend bij €8,9 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw hond op leeftijd, of gewoon te ziek? Wellicht is inslapen de beste optie. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (om en nabij €95), maar mogelijk ook thuis (plus minus €155). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door de verzekeraars. Ten aanzien van het afscheid onderscheiden we een aantal varianten: cremeren, destructie of begraven.

Castreren en Steriliseren

Castratie zorgt ervoor dat de Kromfohrlander geen pups meer voort kan brengen. Dit zorgt vaak ook voor een huisdier dat minder wegloopt. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Kosten van sterilisatie zijn al snel €340. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij veel andere assuranten is de castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-kromfohrlander

Wat kost een Kromfohrlander verzekeren?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met een zorgverzekering voor mensen. In de overeengekomen polis worden medische kosten (deels) gedekt. Een verzekering voor dieren is beduidend voordeliger dan een normale zorgverzekering. De premie ligt tussen de €8,25 en €36 per 30 dagen. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Meerdere onderdelen zorgen voor de totstandkoming van de premie. Het meest belangrijke is het ras van jouw hond. Uiteraard kijken verzekeraars naar het gewicht in KG en leeftijd. Ook het basispakket dat je kiest en het eigen risico worden meegenomen. Jouw hond is verzekerd vanaf €8,25 per maand. Direct ondervinden wat de verzekering voor de Kromfohrlander exact kost? Navigeer naar een assuradeur, vul de gevraagde gegevens in, en achterhaal de actuele premie van mei 2024. Suggestie: verzekering Karabash afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een geschikte Kromfohrlander verzekering afsluiten is zo gepiept. Een polis aangetroffen die goedkoop is, of waar jij veel vertrouwen in hebt? Normaliter krijg je de volgende vragen:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Kies je voor kruising? Markeer dan het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Kies jouw basisdekking plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en de hoogte van het eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Prijzen dierenarts Kromfohrlander

Situatie Kosten
Consult €36
Consult weekend / avond €65
Chippen €39
Vaccinatie €52
Urine onderzoek €17,5
Bloedonderzoek €58
Röntgenfoto €70
CT-scan €158
MRI-Scan €750
Castratie Vanaf €230
Sterilisatie Vanaf €280
Tanden en kiezen trekken Vanaf €195
Reinigen gebit Vanaf €67

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Meer weten over een puppy verzekering afsluiten voor de Kromfohrlander (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken belangrijke variabelen waar je op moet letten bij het afsluiten van de verzekering. Advies: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een puppy is. Je profiteert dan van een lage premie. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Premie per maand
Het ras, gewicht en leeftijd bepalen grotendeels de maandelijkse kosten. Goed om te weten, verzekeraars hanteren uiteenlopende tarieven. De basis is premies naast elkaar zetten.

2. Dekkingsgebied van de polis
Bekijk altijd hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle operaties en pillen worden vergoed bij elk ras. Bekijk nauwkeurig de polisvoorwaarden. Wordt transponder plaatsen wel vergoed voor mijn hond? En in welke mate krijg ik een vergoeding voor medische hulpmiddelen?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De max. vergoeding p/jaar vinden we meestal tussen de €1.900 t/m 3.800. Kies je een hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij een aantal partijen werkt men met een eigen risico als een vaststaand bedrag per behandeling. Echter, weer andere polissen eisen een percentage voor elke declaratie. Het vaste bedrag ligt rond de €175, het procentuele eigen risico ligt rond de 15% per declaratie. We hebben ook info over: Komondor verzekering.

Dierenverzekering Kromfohrlander vergelijken mei 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw hond verzekeren. Vandaag de dag vinden we talloze verzekeraars. Wat is nu een kwalitatieve verzekering? Op basis van de vergelijkingstool kan jij binnen een paar minuten hondenverzekering voor de Kromfohrlander vergelijken. Je leest alles over bijv. Petplan. Onderdelen die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn zaken als postcode, geslacht, medisch verleden, gewicht, leeftijd. Nu achterhaal je de meest gekozen dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Aantrekkelijk geprijsd
4 pakketten
Veel keuzevrijheid

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Scherpe premie
€65 preventieve zorg
Vele tevreden klanten

ohra-verzekering

Ohra

Rontgenonderzoek
€2500 – €5000
Vele tevreden klanten

inshared-verzekering

Inshared

Crematie
Advertentie bij vermissing
Goede adviseur

hema-verzekering

Hema

Vaccinaties
Dagelijks opzegbaar
Online account

aegon-verzekering

Aegon

Heupen verzekerd
Met buitenland
Eenvoudig

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering lopen uiteen. De meeste aanbieders werken met een basisverzekering. Zodoende zijn de standaard ingrepen afgedekt. O.a. een consult bij de dierenarts, eenvoudige foto’s, een intensieve opname of medicijnen. Gewoonlijk kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van de rekening. Handig: steeds vaker bepaal je zelf het eigen risico. Bij veel partijen zijn er duurdere “top” pakketten. Dit is een meer complete verzekering, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Klik verder naar: OHRA verzekering voor huisdieren.

Aanvullende verzekering
De Nederlandse partijen hebben de beschikking over unieke aanvullende verzekering (pakketten). De polis zelf gaat omhoog, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie van de hond
 • Euthanasie + crematie
 • Europa dekking
 • Fysio-module
 • Tand-dekking
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Kromfohrlander afsluiten? Gegarandeerd een scherpe verzekeringspremie voor jullie dierenverzekering!