Labrador retriever verzekeren? Een huisdierverzekering voor je hond vanaf €6,25 per maand

Jouw eigen Labrador retriever biedt jou geweldig veel gehechtheid. Het is onderdeel van jouw leven. Het is geen populair onderwerp: ook jouw hond kan ziek worden, of een tegenslag krijgen. In zo’n scenario wil je geen keuze hoeven maken tussen je hond en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor de Labrador retriever kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Tegen een klein bedrag per maand is jouw hond verzekerd tegen veel voorkomende ingrepen. Onder andere consult of heupbehandeling. Verzekeraars als Inshared en nog een aantal assuradeurs hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.900 tot en met € 4.100. Aan de hand van deze pagina vind je meer info over alle Labrador retriever verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Labrador retriever is jou heel wat waard. Natuurlijk wil je de beste zorg voor jouw viervoeter. Dankzij een dierenverzekering waarborg jij jouw viervoeter van de juiste zorg als het nodig is. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hoeft je dan niet druk te maken over geld. Bij veel aanbieders kan je terecht bij de dichtsbijzijndste dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €3.900 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Ook voor kruisingen
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Beginnend bij €9,8 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw hond oud aan het worden, of gewoon te ziek? Hier is inslapen een mogelijkheid. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (kost ongeveer €80), maar is ook op locatie mogelijk (circa €115). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door de assuranten. Omtrent het afscheid heb je ’n aantal keuzemogelijkheden: begraven, destructie of cremeren.

Castratie of Sterilisatie

Het effect van castratie is dat jouw Labrador retriever geen pups meer voort kan brengen. Het positieve effect is: een huisdier dat minder wegloopt. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Denk hierbij al wel snel aan €220. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij een groot aantal andere polissen is het castreren een premium dekking.

dierenverzekering-labrador-retriever

Wat kost een Labrador retriever verzekeren?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de standaard zorgverzekering bij mensen. In de overeengekomen polis worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Jouw hond verzekeren is stukken goedkoper dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De kosten variëren tussen €11,75 en €33 per maand. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Verschillende elementen liggen ten grondslag aan de premie. Het meest belangrijke is het ras of de kruising van het dier. Natuurlijk tellen ook geboortejaar en het gewicht. Ook de dekking die je kiest en het (vrijwillig) eigen risico zijn belangrijke factoren. Een verzekering is er al vanaf €9,55 per maand. Nu achterhalen wat de verzekering voor de Labrador retriever concreet kost? Kies een aanbieder, vul de vragen over jou en je dier in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van juni 2024 is. Alternatief: verzekering Kaukasische owcharka afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een Labrador retriever verzekering afsluiten is zo gepiept. Een dekking gezien die betaalbaar is, of een waar jij goede verhalen over hoort? Normaal gesproken werkt het als volgt:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Heb je te maken met een kruising? Klik dan op het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Kies jouw basisdekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en kies het eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Prijslijst dierenarts Labrador retriever

Situatie Kosten
Consult €34
Consult weekend / avond €70
Chippen €45
Vaccinatie €57
Urine onderzoek €18,5
Bloedonderzoek €57
Röntgenfoto €70,5
CT-scan €146
MRI-Scan €850
Castratie Vanaf €185
Sterilisatie Vanaf €315
Tanden en kiezen trekken Vanaf €185
Reinigen gebit Vanaf €66

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering kiezen voor jouw Labrador retriever (reu of teef? We behandelen essentiële factoren die je in het achterhoofd moet houden bij het vinden van de juiste polis. Tip: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Je hebt dan altijd een aantrekkelijke premie. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Premie per maand
Het ras, gewicht en leeftijd zijn grotendeels verantwoordelijk voor de maandelijkse premie Maar, de ene polis is de ander niet. Jouw startpunt is dus een gedegen prijsvergelijking.

2. Dekkingsgebied van de polis
Check altijd wat er vergoed wordt. Niet alle operaties en pillen betaalt de verzekeraar. Check zorgvuldig de inhoud van het pakket. Is transponder plaatsen wel of niet vergoed? En in hoeverre zijn zaken gedekt als Europese medische zorg?

3. Maximum uitkering per jaar
De maximale vergoeding op jaarbasis vinden we meestal tussen de €1.700 t/m 2.900. Ga je voor een hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij meerdere polissen betekent het eigen risico een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Een aantal andere assuradeurs eisen een percentage voor elke declaratie. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €50, en het percentage is vaak max. 40%. We hebben ook info over: Korthals griffon verzekering.

Dierenverzekering Labrador retriever vergelijken juni 2024

Jij wilt de zorg voor jouw hond goed regelen. Deze tijd vinden we talloze verzekeraars. Waar vind ik nu een verzekering op maat? Door gebruik te maken van de vergelijkingstool kan je in een paar minuten hondenverzekering voor de Labrador retriever vergelijken. Je leest alles over bijv. Petplan. Variabelen die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn bijvoorbeeld het ras, leeftijd, gewicht, postcode, medisch verleden. Verderop vind je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Aantrekkelijk geprijsd
Interessante dierenblog
Veel rassen te verzekeren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Fysiotherapie
Dekking op maat
Online account

ohra-verzekering

Ohra

Scherpe premie
Zelf dierenarts kiezen
Alle honden welkom

inshared-verzekering

Inshared

Aantrekkelijk geprijsd
50% vergoeding mogelijk
Online afsluiten

hema-verzekering

Hema

Dekking op maat
Doorlopende reisverzekering
Snelle uitkering

aegon-verzekering

Aegon

Vaccinaties
Lage poliskosten
Alle honden welkom

Wat betaalt mijn hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering wisselen enorm. De erkende assuradeurs biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Zo worden algemene kosten gedekt. Denk aan een consult bij een dierenarts, CT-scans, een uitgebreide behandeling of medicijnen. Vaak kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van de gemaakte kosten. In sommige gevallen kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Bovendien is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Dit is een meer complete verzekering, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Lees meer over: Inshared verzekering voor huisdieren.

Aanvullende verzekering
Steeds meer maatschappijen kunnen voorzien in speciale unieke aanvullende verzekering (pakketten). Het kostenplaatje wordt wat duurder, maar het biedt meer zekerheid. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Castratie / Sterilisatie
 • Uitvaart
 • Buitenland-modules
 • Fysio-trajecten
 • Tand-dekking
 • MRI-scan

Verzekering Labrador retriever afsluiten? Zeker een voordelige verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!