Korthals griffon verzekeren? Een verzekeringspakket voor een hond al vanaf €8 per maand

Herkenbaar? Jouw Korthals griffon geeft jou ontzettend veel gezelligheid. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Het is geen populair onderwerp: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of terechtkomen in een ongeval. Dan sta je liever niet voor de keuze tussen je hond en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor de Korthals griffon kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Tegen een klein bedrag per maand verzeker je jouw huisdier tegen veel voorkomende ingrepen. Bijvoorbeeld echo of gebit schoonmaken. Maatschappijen als Inshared en verschillende andere partijen staan garant voor bedragen tussen de €2.000 en €2.800. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl ontdek je Nederlandse Korthals griffon verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Korthals griffon is misschien wel je beste vriend. Logischerwijs wil je het allerbeste voor je dog. Met behulp van zo’n dierenverzekering verzeker je het dier van de juiste zorg mocht het zover komen. Denk aan een bepaalde operatie. Je hebt zo geen stress over financiële zaken. Doorgaans maak je zelf een keuze voor een regionale dierenarts. De rekening gaat naar de verzekeraar. Vergoedingen lopen op tot €3.800 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Beginnend bij €7,8 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw hond op leeftijd, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? In zo’n geval is laten inslapen soms het beste. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (om en nabij €85), echter kan dit ook lokaal (circa €160). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt in de polis. Wat het afscheid aangaat heb je ’n aantal varianten: begraven, cremeren of destructie.

Sterilisatie of Castratie

Het castreren heeft als effect dat je Korthals griffon zich niet meer kan voortplanten. Vaak resulteert het ook in een vrolijke viervoeter. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Kijk niet vreemd op van bedragen als €285. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij de meeste andere aanbieders is castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-korthals-griffon

Wat kost een Korthals griffon verzekering?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Voor een vast bedrag per maand, worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Jouw viervoeter verzekeren is natuurlijk veel goedkoper dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De kosten variëren tussen €13,5 tot €30 per 30 dagen. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Verschillende elementen zorgen voor de totstandkoming van de premie. Wat als eerste telt is het ras of de kruising van het dier. Tevens wordt er gekeken naar het gewicht in KG en leeftijd. Ook het gekozen pakket en het gekozen eigen risico bepalen de premie. Een dierenverzekering is er vanaf €6,1 per maand. Moeiteloos ontdekken wat de verzekering voor jouw Korthals griffon precies kost? Kies een assuradeur, beantwoord de vragen, en ontdek de actuele premie van juni 2024. Suggestie: verzekering Kanaänhond afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Zo’n Korthals griffon verzekering afsluiten is kinderspel. Een pakket aangetroffen die niet al te duur is, of juist met de beste voorwaarden? Gewoonlijk ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Betreft het een kruising? Kies dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Vul je postcode in.
 6. Kies een dekkingspakket en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en kies het eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Tarieven dierenarts Korthals griffon

Behandeling Kosten
Consult €45
Consult weekend / avond €59
Chippen €47
Vaccinatie €49
Urine onderzoek €16
Bloedonderzoek €50,5
Röntgenfoto €69,5
CT-scan €153
MRI-Scan €750
Castratie Vanaf €185
Sterilisatie Vanaf €315
Tanden en kiezen trekken Vanaf €195
Reinigen gebit Vanaf €65

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Meer weten over een puppy verzekering afsluiten voor de Korthals griffon (reu of teef? We behandelen belangrijke zaken die je niet moet vergeten bij het afsluiten van een polis. Wist je dat: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je hebt dan te maken met een aantrekkelijke premie. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Premie per maand
Het ras, gewicht en leeftijd beïnvloeden de premie Let op, verzekeraars hanteren uiteenlopende tarieven. Het vertrekpunt moet zijn premies vergelijken.

2. Dekkingsgebied van de polis
Analyseer grondig wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle ingrepen en medicaties worden vergoed bij elk ras. Analyseer grondig de voorwaarden van de polis. Wordt fysiotherapie wel afgedekt? En welke garanties zijn er met isotopenonderzoek?

3. De maximale vergoeding
De max. vergoeding p/jaar schommelt tussen de €1.600 en 5.000. Bij een hoge maximale vergoeding, dan stijgt de premie. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij meerdere assuradeurs is het eigen risico een vaststaand bedrag per behandeling. Enkele andere verzekeraars vragen een percentage per behandeling. Vaste vergoedingen liggen rond de €125, percentages zijn rond de 20%, afhankelijk van het pakket. Bekijk ook de opties voor een Kleine keeshond verzekering.

Dierenverzekering Korthals griffon vergelijken juni 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Vandaag de dag is het aanbod enorm. Wat is nu een kwalitatieve verzekering? Door gebruik te maken van de vergelijkingstool kan je zonder problemen hondenverzekering voor de Korthals griffon vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Reaal dier & zorg. Aspecten die de premie bepalen zijn zaken als medisch verleden, gewicht, geslacht, postcode, leeftijd. Hieronder achterhaal je de meest bekende dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Reisverzekering
Handig dierenadvies
Gemoedsrust

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Dekking op maat
Dier & Zorg label
Vele tevreden klanten

ohra-verzekering

Ohra

Eigen risico kiezen
Ook andere verzekeringen
Vrije dierenarts keuze

inshared-verzekering

Inshared

Verblijf in kliniek
170.000 + verzekerden
Hoge klanttevredenheid

hema-verzekering

Hema

Uitgebreide vergoeding
Doorlopende reisverzekering
Goed beoordeeld

aegon-verzekering

Aegon

Vaccinaties
Looptijd: 1 jaar
Goed beoordeeld

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De genoemde partijen biedt een soort van basisverzekering. Met deze polis worden algemene kosten gedekt. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, CT-scans, opname + verblijf in kliniek of andere hulpmiddelen. In de regel wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van gedeclareerde bedragen. Tip: soms kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Bovendien zijn er duurdere “top” pakketten. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Bezoek ook: HEMA verzekering voor dieren.

Aanvullende verzekering
Steeds meer organisaties hebben de beschikking over uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). De premie valt iets hoger uit, maar je kunt met een gerust hart slapen. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Castratie / Sterilisatie
 • Crematie
 • Buitenland-modules
 • Fysio-dekking
 • Tand-module
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Korthals griffon afsluiten? Zeker een scherpe verzekeringspremie voor de dierenverzekering!