Kaukasische owcharka verzekeren? Een verzekeringspolis voor een hond al vanaf €7,5 per maand

Jouw Kaukasische owcharka geeft jou ontzettend veel toewijding. Een onderdeel van de familie. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of een tegenslag krijgen. In dat geval wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen je hond en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor de Kaukasische owcharka is een oplossing. Tegen een klein bedrag per maand verzeker je jouw huisdier tegen de meeste ziektekosten. Denk hierbij aan nest enting voor fokkers en/of bloeddrukmeting. Maatschappijen als Aegon of andere partijen keren bedragen uit tussen de €1.900 oplopend tot €5.100. Op deze website vind je meer info over gangbare Kaukasische owcharka verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Kaukasische owcharka is jou heel wat waard. Uiteraard ga je voor de beste zorg voor hem of haar. Door het afsluiten van een dierenverzekering verzeker jij jouw maatje van de beste zorg. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hoeft je dan niet druk te maken over financiële zaken. In veel gevallen kies je zelf jouw eigen dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. De maximale vergoedingen zijn soms wel €4.600 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Naar je eigen dierenarts
 • Vanaf €8,7 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw hond op leeftijd, of heeft hij een erge aandoening? Mogelijk is laten inslapen soms het beste. Euthanasie regel je bij de dierenarts (om en nabij €85), maar soms is thuis ook een optie (vaak €150). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt in de polis. Aangaande afscheid nemen heb je enkele keuzes: cremeren, begraven of destructie.

Sterilisatie en Castratie

Castratie zorgt ervoor dat de Kaukasische owcharka geen puppies meer kan verwekken. Vaak resulteert het ook in een rustiger dier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Denk hierbij al wel snel aan €200. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij een groot aantal andere assuranten is castreren gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-kaukasische-owcharka

Wat kost een Kaukasische owcharka verzekeren?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. In de overeengekomen polis vallen een groot aantal medische behandelingen. Een huisdierenverzekering is veel voordeliger dan een normale zorgverzekering. De prijzen variëren enorm, tussen €17,5 en €26 (maandelijks). Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Verschillende elementen zorgen voor de totstandkoming van de premie. Wat als eerste telt is het ras van jouw hond. Tevens tellen ook het gewicht in KG en leeftijd. Ook de gekozen dekking en jouw eigen risico werken mee in de premie. Een dierenverzekering is er vanaf €8,4 per maand. Nu ontdekken wat de verzekering voor jouw Kaukasische owcharka tot op de komma kost? Selecteer een verzekeraar, beantwoord de vragen, en check de premie van april 2024. Check ook: verzekering Imaal Terrier afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een geschikte Kaukasische owcharka verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een pakket aangetroffen die niet al te duur is, of juist met de beste voorwaarden? Gewoonlijk gaat het zo:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Is jouw hond een kruising? Markeer dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Markeer de gewenste dekking plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en kies het eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Prijslijst dierenarts Kaukasische owcharka

Behandeling Tarieven
Consult €35
Consult weekend / avond €71
Chippen €47
Vaccinatie €49
Urine onderzoek €14,5
Bloedonderzoek €51,5
Röntgenfoto €78
CT-scan €156
MRI-Scan €750
Castratie Vanaf €185
Sterilisatie Vanaf €320
Tanden en kiezen trekken Vanaf €180
Reinigen gebit Vanaf €74,5

Welke hondenverzekering past bij mij?

Bezig met een puppy verzekering kiezen voor jouw Kaukasische owcharka (reu of teef? We behandelen belangrijke variabelen waar je rekening mee dient te houden bij het vinden van de juiste polis. Handig: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Je hebt dan te maken met een lage premie. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Premie per maand
De te verzekeren hond (gewicht, ras) bepalen de de hoogte van de premie. Vergeet niet, de ene polis is de ander niet. Start altijd met premies vergelijken.

2. Type dekking?
Check zorgvuldig wat er in de basisdekking zit. Niet alle ingrepen en medische hulpmiddelen zijn inbegrepen. Bekijk altijd de voorwaarden van de verzekeraar. Wordt bloedonderzoek ook inbegrepen? En wat kan ik verwachten omtrent gedragstherapie?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De maximum uitkering per jaar vinden we meestal tussen de €2.000 en 4.100. Bij een hoge maximale vergoeding, dan betaal je meer premie. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij meerdere partijen werkt men met een eigen risico als een vaststaand bedrag per behandeling. Sommige assuradeurs doen dit met een percentage per behandeling. Vaste vergoedingen liggen rond de €125, kies je een percentage dan moet je denken aan 15% per declaratie. We hebben ook info over: Kanaänhond verzekering.

Dierenverzekering Kaukasische owcharka vergelijken april 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw hond. Op dit moment zijn er veel aanbieders. Hoe vind ik nu snel de best geteste verzekering? Op basis van de vergelijkingstool kun je snel en gemakkelijk een hondenverzekering voor de Kaukasische owcharka vergelijken. Je leest alles over bijv. Ohra. Variabelen die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn factoren als postcode, gewicht, het ras, medisch verleden, geslacht. Onderstaand bekijk je een aantal erkende dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Operaties
Basis, Plus, Totaal en Ongevallen
Eenvoudig

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Rontgenonderzoek
€65 preventieve zorg
Ongeacht welk ras/afkomst

ohra-verzekering

Ohra

Heupen verzekerd
€2500 – €5000
Vrije dierenarts keuze

inshared-verzekering

Inshared

Tandzorg
Medische kosten tot €3.500
Vele tevreden klanten

hema-verzekering

Hema

Scherpe premie
Doorlopende reisverzekering
Vele tevreden klanten

aegon-verzekering

Aegon

Eigen risico kiezen
Identificatiechip
Hoge klanttevredenheid

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering zijn wisselend. Het merendeel van de verzekeraars werken met een basisverzekering. Zo worden algemene kosten gedekt. O.a. een consult bij de dierenarts, eenvoudige foto’s, een ingreep of geneesmiddelen. Vaak is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van een declaratie. Tip: soms kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Ook kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Bezoek ook: OHRA contract.

Aanvullende dierenverzekering
Het gros van de verzekeraars kunnen voorzien in speciale uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het maandbedrag wordt wat duurder, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie
 • Euthanasie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-dekking
 • Gebit
 • MRI-scan

Verzekering Kaukasische owcharka afsluiten? Gegarandeerd een goedkope verzekeringspremie van een dierenverzekering!