Laekense herder verzekeren? Een dierenverzekering voor honden vanaf €7,25 per maand

De Laekense herder staat synoniem voor een hoop toewijding. Misschien is het wel je beste vriend. Je denkt er liever niet over na: ook jouw hond kan ziek worden, of een ongeluk krijgen. In dat geval is het niet leuk om te moeten kiezen tussen je hond en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor de Laekense herder kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Voor een kleine premie is jouw hond verzekerd tegen de meeste medische kosten. Bijvoorbeeld behandeling tegen knie-aandoeningen en gebitsbehandeling. Maatschappijen als Aegon en nog een aantal assuradeurs vergoeden tussen de €1.100 tot en met € 5.100. Aan de hand van deze pagina bekijk je betrouwbare Laekense herder verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Laekense herder is jouw trouwe viervoeter. Uiteraard verlang je naar de beste zorg voor hem of haar. Dankzij een dierenverzekering waarborg je het dier van de juiste zorg mocht het zover komen. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft je dan niet druk te maken over geld. Meestal kies je zelf een regionale dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €3.100 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Beginnend bij €8,65 per maand

Inslapen & euthanasie

Begint je hond op leeftijd te raken, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Mogelijk is inslapen de beste optie. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (circa €70), maar kan ook bij jou thuis (plus minus €155). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald binnen je polis. Ten aanzien van het afscheid heb je ’n aantal varianten: cremeren, begraven of destructie.

Castreren of Steriliseren

Het castreren heeft als effect dat je Laekense herder zich niet meer kan voortplanten. Dit zorgt vaak ook voor een leuker huisdier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Houdt wel rekening met zo’n €215. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij veel andere aanbieders is het castreren een extra dekking.

dierenverzekering-laekense-herder

Wat kost een Laekense herder verzekeren?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als de standaard zorgverzekering bij mensen. In ruil voor een terugkerende premie worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Jouw hond verzekeren is flink voordeliger dan een polis voor mensen. De kosten variëren tussen €16,5 en €27,5 per 4 weken. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Verschillende onderdelen liggen ten grondslag aan de premie. De voornaamste variabele is het ras van jouw viervoeter. Vanzelfsprekend tellen ook geboortejaar en het gewicht. Ook de dekking die je kiest en het eigen risico zijn belangrijke factoren. Een verzekering is er al vanaf €6,3 per maand. Simpel & snel ontdekken wat de verzekering voor jouw Laekense herder nu echt kost? Klik op een verzekeraar, vul de gevraagde gegevens in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van juli 2024 bedraagt. Check ook: verzekering Keeshond afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een Laekense herder verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een dekking tegengekomen die betaalbaar is, of met een dekking die bij jou past? In veel gevallen gaat het zo:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Is jouw hond een kruising? Voer dan in het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Vul je postcode in.
 6. Kies een dekkingspakket en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en de hoogte van het eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Dierenarts Tarieven Laekense herder

Ingreep Tarieven
Consult €33
Consult weekend / avond €72
Chippen €44
Vaccinatie €54
Urine onderzoek €16,5
Bloedonderzoek €50
Röntgenfoto €70
CT-scan €158
MRI-Scan €750
Castratie Vanaf €195
Sterilisatie Vanaf €275
Tanden en kiezen trekken Vanaf €215
Reinigen gebit Vanaf €68

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Meer weten over een puppy verzekering voor jouw Laekense herder (reu of teef)? We onderscheiden eennuttige variabelen waar je op moet letten bij het kiezen van een aanbieder. Goed om te weten: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Je vindt dan al snel een voordelige polis. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Jouw premie
De te verzekeren hond (gewicht, ras) bepalen de de hoogte van de premie. Vergeet niet, verzekeraars hanteren uiteenlopende tarieven. Het vertrekpunt moet zijn het vergelijken van de prijzen.

2. Type dekking?
Controleer nauwkeurig wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle behandelingen en geneesmiddelen worden standaard betaald. Check altijd de voorwaarden van de polis. Is scintigrafie ook gedekt? En welke garanties zijn er met castratie?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt schommelt tussen de €2.000 en 6.200. Bij een hoge maximale vergoeding, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij enkele verzekeraars werkt men met een eigen risico als een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Sommige verzekeraars vragen een percentage per behandeling. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €175, en het percentage is vaak 20%, afhankelijk van het pakket. Mogelijk ook relevant: Kraski Ovcar verzekering.

Dierenverzekering Laekense herder vergelijken juli 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw hond. Sinds een aantal jaren zijn er veel aanbieders. Hoe vind ik nu snel een verzekering op maat? Geholpen door de huisdierenverzekering vergelijken kan je zonder problemen hondenverzekering voor de Laekense herder vergelijken. Wij vergelijken onder andere Petplan. Onderdelen die ten grondslag liggen aan de premie zijn zaken als het ras, gewicht, medisch verleden, geslacht, postcode. Onderstaand tref je de meest gekozen dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Scherpe premie
4 pakketten
Snelle uitkering

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Uitgebreide basisdekking
Betrouwbaar Reaal
Online afsluiten

ohra-verzekering

Ohra

Heupen verzekerd
Basis, Plus en Top
Begrijpelijk

inshared-verzekering

Inshared

Ellebogen verzekerd
170.000 + verzekerden
Online afsluiten

hema-verzekering

Hema

Reisverzekering
Eenvoudig verzekerd
Goede adviseur

aegon-verzekering

Aegon

Heupen verzekerd
Leeftijdsafhankelijk
Geen kleine lettertjes

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering lopen uiteen. De grote assuradeurs gaat uit van een basisverzekering. Met deze polis zijn de meest standaard kosten gedekt. Vanzelfsprekend een regulier consult, CT-scans, een intensieve opname of andere hulpmiddelen. In het algemeen wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van een declaratie. In sommige gevallen kies je zelf het eigen risico. Niet zelden zijn er duurdere “top” pakketten. Dit een volledig pakket qua dekking, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Bekijk alles over: HEMA verzekering voor huisdieren.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
De Nederlandse maatschappijen kunnen je voorzien van aanvullende verzekeringen. De polis zelf wordt wat duurder, maar je kunt met een gerust hart slapen. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie
 • Crematie
 • Buitenland-modules
 • Fysio-trajecten
 • Tand-module
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Laekense herder afsluiten? Gegarandeerd een goedkope verzekeringspremie voor jouw dierenverzekering!