Lakeland terrier verzekeren? Een dierenverzekering voor uw hond vanaf €6,75 per maand

Jouw eigen Lakeland terrier geeft jou volop gehechtheid. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Het is niet leuk om te bedenken: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of een erge verwonding krijgen. Dan wil je niet kiezen tussen jullie hond en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor de Lakeland terrier is een oplossing. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw hond de meeste medische kosten. Denk dan aan bijvoorbeeld transplantaties met lichaamseigen cellen of gebitsbehandeling. Maatschappijen als Reaal of nog een aantal assuradeurs werken met max. vergoedingen variërend van €1.300 tot en met € 3.100. Via deze pagina bekijk je nationale Lakeland terrier verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Lakeland terrier is jouw maatje. Uiteraard verlang je naar de best mogelijke zorg voor jouw huisdier. Door het afsluiten van een dierenverzekering verzeker je het diertje van optimale zorg. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hebt zo geen stress over geld. Bij veel verzekeraars ben je gewoon welkom bij jouw eigen dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €3.200 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Naar je eigen dierenarts
 • Al vanaf €8,4 per maand

Inslapen en euthanasie

Wordt jouw hond een dag je ouder, of gewoon te ziek? In zo’n geval is inslapen de beste optie. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (circa €95), maar soms is thuis ook een optie (vaak €115). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door de verzekeraar. Inzake het afscheid zijn er diverse opties: destructie, cremeren of begraven.

Castratie of Sterilisatie

Het casteren maakt dat een Lakeland terrier zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Vaak resulteert het ook in een aangenamer dier. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Sterilisatie kost al gauw €320. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij het gros van de andere partijen is de castratie een premium dekking.

dierenverzekering-lakeland-terrier

Wat kost een Lakeland terrier verzekering?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als een zorgverzekering voor mensen. In de overeengekomen polis ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Een verzekering voor dieren is stukken goedkoper dan een zorgverzekering voor jou en mij. In de basis ligt de prijs tussen €10,75 tot €36 per 4 weken. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Een aantal aspecten liggen ten grondslag aan de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het ras van jouw hond. Evenzeer spelen er ook zaken als de leeftijd en het gewicht. Ook de gekozen dekking en de hoogte van het eigen risico worden meegenomen. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €6,5 per maand. Onmiddellijk uitvinden wat de verzekering voor jouw Lakeland terrier concreet kost? Klik op een aanbieder, vul de vragen over jou en je dier in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van juli 2024 is. Je kunt ook direct een verzekering Kerry blue terrier afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Een geschikte Lakeland terrier verzekering afsluiten is zo gepiept. Een pakket gezien met een aantrekkelijke polis, of juist met de beste voorwaarden? Normaliter werkt het als volgt:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Kies je voor kruising? Markeer dan het volgroeide gewicht.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en selecteer het eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Kosten dierenarts Lakeland terrier

Ingreep Kosten
Consult €32
Consult weekend / avond €69
Chippen €42
Vaccinatie €54
Urine onderzoek €15,5
Bloedonderzoek €53,5
Röntgenfoto €78
CT-scan €142
MRI-Scan €725
Castratie Vanaf €215
Sterilisatie Vanaf €275
Tanden en kiezen trekken Vanaf €185
Reinigen gebit Vanaf €66

Welke hondenverzekering past bij mij?

Vandaag nog een puppy verzekering voor jouw trouwe Lakeland terrier (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken nuttige dingen waar je rekening mee dient te houden bij het kiezen van een aanbieder. Handig: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Er is dan meestal wel een aantrekkelijke premie. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Hoogte van de premie
Het ras/kruising van de hond zijn grotendeels verantwoordelijk voor de premie per maand Echter, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Het vertrekpunt moet zijn premies vergelijken.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Achterhaal altijd wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle behandelingen en medicaties zijn inbegrepen. Check grondig de voorwaarden van de polis. Is dwang- en sondevoeding ook inbegrepen? En in hoeverre zijn zaken gedekt als puppie vaccinatie?

3. Maximum vergoeding
De maximale vergoeding op jaarbasis vinden we meestal tussen de €1.800 – 5.100. Wil je een lekker hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij een aantal partijen giet met het eigen risico in een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Sommige polissen vragen een percentage per behandeling. Het vaste bedrag ligt rond de €100, kies je een percentage dan moet je denken aan 20%, afhankelijk van het pakket. Misschien ook interessant: Kuvasz verzekering.

Dierenverzekering Lakeland terrier vergelijken juli 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw hond verzekeren. Vandaag de dag zijn er veel aanbieders. Bij wie moet ik zijn voor een gewoon goede verzekering? Via de vergelijkingstool kan jij zonder gedoe hondenverzekering voor de Lakeland terrier vergelijken. Je leest alles over bijv. Ohra. Aspecten die de hoogte van de polis bepalen zijn o.a. postcode, leeftijd, het ras, gewicht, geslacht. Verderop vind je enkele populaire dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Steralisatie
Basis, Plus, Totaal en Ongevallen
Online account

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Aantrekkelijk geprijsd
Betrouwbaar Reaal
Hulp en advies online

ohra-verzekering

Ohra

Vaccinaties
Delta Lloyd
Account via internet

inshared-verzekering

Inshared

Radio Therapie
Advertentie bij vermissing
Veel keuzevrijheid

hema-verzekering

Hema

Geneesmiddelen
Eenvoudig verzekerd
Declaren via internet

aegon-verzekering

Aegon

Radio Therapie
Geen erfelijke ziektes
Snelle uitkering

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. De meeste maatschappijen gaat uit van een basisverzekering. Met deze polis zijn de standaard ingrepen afgedekt. Vanzelfsprekend een regulier consult, een röntgenfoto laten maken, een ingreep of pillen. Standaard vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van een declaratie. Bij verscheidene partijen kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Bovendien er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Je krijgt dan nog meer dekking, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Lees meer over: OHRA dekking.

Aanvullende hondenverzekering
De erkende verzekeringsbedrijven geven jou de optie voor aanvullende verzekeringen op maat. Het maandbedrag zal wat stijgen, maar het biedt meer zekerheid. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie en castratie
 • Uitvaart
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-module
 • Tand-dekking
 • Bloedonderzoek

Verzekering Lakeland terrier afsluiten? Gewaarborgde scherpe verzekeringspremie voor uw dierenverzekering!