Kuvasz verzekeren? Een verzekering voor jouw hond al vanaf €6 per maand

Jouw trouwe Kuvasz staat voor onmetelijk veel liefde. Het hoort bij jouw gezin. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw viervoeter kan ziek worden, of een tegenslag krijgen. In dat geval wil je niet kiezen tussen jullie hond en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jou Kuvasz is een oplossing. Voor een kleine premie is jouw hond verzekerd tegen veel voorkomende ingrepen. Je moet dan denken aan consult of homeopaat behandeling. Maatschappijen als Aegon of verschillende andere partijen hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.000 en €3.100. Op deze webpagina vind je erkende Kuvasz verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Kuvasz is misschien wel je beste vriend. Vanzelf streef je naar het allerbeste voor jouw viervoeter. Met behulp van zo’n dierenverzekering garandeer jij jouw hond van optimale zorg. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hoeft je dan niet druk te maken over een flinke rekening van de arts. In veel gevallen ben je gewoon welkom bij jouw eigen dierenarts. De rekening gaat naar de verzekeraar. De maximale vergoeding kan oplopen tot €4.600 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Vrije keuze dierenarts
 • Vanaf €5,55 per maand

Inslapen & euthanasie

Is de tijd voor je hond gekomen, of is hij ongeneeslijk ziek? Wellicht is inslapen een mogelijkheid. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (circa €95), maar mogelijk ook thuis (vaak €155). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de verzekeraars. Aangaande afscheid nemen heb je ’n aantal opties: destructie, begraven of cremeren.

Steriliseren en Castreren

Het casteren maakt dat een Kuvasz geen pups meer voort kan brengen. Het gedrag verandert vaak in een aangenamer dier. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Sterilisatie kost al gauw €310. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij veel andere aanbieders is de castratie een extra dekking.

dierenverzekering-kuvasz

Wat kost een Kuvasz verzekeren?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Binnen een vooraf afgesloten pakket vallen een groot aantal medische behandelingen. Een huisdierenverzekering is aanzienlijk voordeliger dan een normale zorgverzekering. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €10,75 en €44 per maand. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Verschillende onderdelen liggen ten grondslag aan de premie. Wat als eerste telt is het ras van jouw viervoeter. Uiteraard houden verzekeraars rekening met het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het gekozen pakket en jouw eigen risico bepalen de premie. Een dierenverzekering is er vanaf €8,4 per maand. Ogenblikkelijk achterhalen wat de verzekering voor de Kuvasz exact kost? Selecteer een aanbieder, beantwoord de vragen, en achterhaal de actuele premie van juni 2024. Interessant: verzekering Karelische Berenhond afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een Kuvasz verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een aanbieder gezien met een aantrekkelijke polis, of juist met de beste voorwaarden? Doorgaans doorloop je de volgende stappen:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Staat het ras er niet bij? Voer dan in het volgroeide gewicht.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en het vrijwillig eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Dierenarts Tarieven Kuvasz

Ingreep Vergoeding
Consult €41
Consult weekend / avond €60
Chippen €43
Vaccinatie €53
Urine onderzoek €18,5
Bloedonderzoek €57,5
Röntgenfoto €70
CT-scan €148
MRI-Scan €725
Castratie Vanaf €220
Sterilisatie Vanaf €270
Tanden en kiezen trekken Vanaf €185
Reinigen gebit Vanaf €70,5

Welke hondenverzekering past bij mij?

Overweeg jij een puppy verzekering kiezen voor jouw Kuvasz (reu of teef? Graag noemen we verschillende variabelen die je niet moet vergeten bij het vinden van de juiste polis. Goed om te weten: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Je profiteert dan van een laag tarief. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Hoogte van de premie
Het type hond, en z’n leeftijd liggen ten grondslag aan de premie per maand Let op, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Begin steevast met het vergelijken van de prijzen.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Achterhaal altijd wat er vergoed wordt. Niet alle aandoeningen en geneesmiddelen zijn inbegrepen. Controleer grondig de voorwaarden van de polis. Is tumor medicatie wel vergoed voor mijn hond? En hoe gaat het met lasertherapie?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De maximale vergoeding op jaarbasis ligt tussen de €1.300 – 6.200. Selecteer je €3.500 of meer, dan stijgt de premie. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij een aantal assuradeurs is het eigen risico een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Echter, weer andere partijen eisen een percentage voor elke declaratie. Vaste vergoedingen liggen rond de €150, kies je een percentage dan moet je denken aan 8 tot 50%. Mogelijk ook relevant: Koningspoedel verzekering.

Dierenverzekering Kuvasz vergelijken juni 2024

Jij wilt jouw hond verzekeren. Op dit moment kan je kiezen uit veel pakketten. Bij wie moet ik zijn voor de beste of goedkoopste verzekering? Geholpen door de vergelijkingstool kan je simpel & snel hondenverzekering voor de Kuvasz vergelijken. Wij vergelijken onder andere Ohra. Factoren die ten grondslag liggen aan de premie zijn onder andere geslacht, postcode, het ras, gewicht, medisch verleden. Hierna achterhaal je enkele populaire dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Vaccinaties
Diergeneeskunde Utrecht
Vrije dierenarts keuze

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Opname kliniek
280.000+ klanten
Ook voor puppy’s

ohra-verzekering

Ohra

Uitgebreide vergoeding
Eenvoudig opzeggen
Begrijpelijk

inshared-verzekering

Inshared

Buitenlanddekking
Aanvullende opties
Alle kruisingen welkom

hema-verzekering

Hema

Snelle ingangsdatum
Prima basisdekking
Gebruiksvriendelijk

aegon-verzekering

Aegon

Buitenlanddekking
€3.500 euro per jaar
Alle rassen welkom

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering lopen uiteen. Het merendeel van de assuradeurs biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Daarmee zijn de normale behandelingen inbegrepen. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, CT-scans, een ingreep of hulpmiddelen. Standaard is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van de gemaakte kosten. Bij verscheidene partijen bepaal je zelf het eigen risico. Bij veel partijen kan je een premium pakket kiezen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Bekijk alles over: Reaal verzekering voor huisdieren.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
Het gros van de maatschappijen kunnen je voorzien van uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het verzekeringstarief zal wat stijgen, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie
 • Uitvaart
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-trajecten
 • Tand-dekking
 • Ct-scans

Verzekering Kuvasz afsluiten? Altijd een goedkope verzekeringspremie van een dierenverzekering!