Lancashire Heeler verzekeren? Een huisdierverzekering voor je hond vanaf €6,75 per maand

Jouw Lancashire Heeler geeft jou een hoop toewijding. Misschien is het wel je beste vriend. Het is geen populair onderwerp: jouw hond kan een aandoening krijgen, of een aanrijding krijgen. In zo’n scenario is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jouw huisdier en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor jou Lancashire Heeler kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Voor slechts een paar euro verzeker je jouw hond verwondingen of aandoeningen. Onder andere cocktail vaccinatie of bloeddrukmeting. Verzekeraars als Inshared en lokale verzekeraars hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.500 oplopend tot €4.300. Via deze pagina ontdek je erkende Lancashire Heeler verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Lancashire Heeler is misschien wel je beste vriend. Vanzelfsprekend wil je uitmuntende zorg voor je dog. Met behulp van zo’n dierenverzekering verzeker je jouw viervoeter van de juiste zorg als het nodig is. Een ongeluk zit in een klein hoekje. In zo’n geval een forse nota. Bij veel aanbieders kan je gewoon naar een regionale dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. De maximale vergoedingen zijn soms wel €4.800 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Vanaf €9,2 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw hond op leeftijd, of heeft hij een erge aandoening? In dat geval is inslapen een mogelijkheid. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (kosten: €75), maar kan ook bij jou thuis (zo’n €115). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de verzekeraars. Ten aanzien van het afscheid onderscheiden we een aantal opties: begraven, destructie of cremeren.

Castratie of Sterilisatie

Het casteren maakt dat een Lancashire Heeler niet meer vruchtbaar is. Het grote voordeel hiervan is: een rustiger dier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Kijk niet vreemd op van bedragen als €285. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel andere verzekeraars is het castreren een extra dekking.

dierenverzekering-lancashire-heeler

Wat kost een Lancashire Heeler verzekeren?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. In de overeengekomen polis worden medische kosten (deels) gedekt. Het verzekeren van een huisdier is natuurlijk veel goedkoper dan een polis voor mensen. De premie ligt tussen de €10 tot €38 per 4 weken. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Veel factoren bepalen de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het type ras of de kruising. Uiteraard spelen er ook zaken als het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook de gekozen dekking en het eigen risico worden meegenomen. Een dierenverzekering is er vanaf €9,9 per maand. Ogenblikkelijk weten wat de verzekering voor jouw Lancashire Heeler nu echt kost? Navigeer naar een maatschappij, voer de details over jouw huisdier in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van april 2024 bedraagt. Suggestie: verzekering King Charles Spaniel afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een goede Lancashire Heeler verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een pakket gevonden met een lage premie, of met een dekking die bij jou past? bij de meeste verzekeraars werkt het als volgt:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Betreft het een kruising? Markeer dan het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Kies een dekkingspakket en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en een eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Prijzen dierenarts Lancashire Heeler

Behandeling Tarieven
Consult €40
Consult weekend / avond €67
Chippen €46
Vaccinatie €52
Urine onderzoek €15,5
Bloedonderzoek €52
Röntgenfoto €77
CT-scan €158
MRI-Scan €800
Castratie Vanaf €195
Sterilisatie Vanaf €320
Tanden en kiezen trekken Vanaf €190
Reinigen gebit Vanaf €76

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering kiezen voor jouw Lancashire Heeler (reu of teef? Hieronder vind je essentiële onderdelen die je in het achterhoofd moet houden bij de keuze voor een maatschappij. Tip: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Er is dan meestal wel een aantrekkelijke premie. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Maandelijkse premie
De te verzekeren hond (gewicht, ras) hebben invloed op de hoogte van de premie. Echter, verzekeraars hanteren uiteenlopende tarieven. Het vertrekpunt moet zijn premies naast elkaar zetten.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Check altijd wat er in de basisdekking zit. Niet alle operaties en pillen zitten in het basispakket. Controleer grondig de polisvoorwaarden. Wordt gebit schoonmaken wel vergoed voor mijn hond? En in welke mate krijg ik een vergoeding voor radioactieve jodium behandelingen?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De maximum uitkering per jaar schommelt tussen de €1.000 – 3.000. Wil je een lekker hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij een aantal partijen is het eigen risico een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Sommige partijen eisen een percentage voor elke declaratie. Vaste vergoedingen liggen rond de €50, kies je een percentage dan moet je denken aan 25%. Check ook alles over een Labradoodle verzekering.

Dierenverzekering Lancashire Heeler vergelijken april 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw hond. Sinds een aantal jaren is er nogal wat te kiezen. Bij wie moet ik zijn voor een verzekering op maat? Op basis van de huisdierenverzekering vergelijken kan je erg eenvoudig hondenverzekering voor de Lancashire Heeler vergelijken. Hier tref je aanbieders als Ohra. Variabelen die invloed hebben op de premie zijn o.a. leeftijd, het ras, gewicht, medisch verleden, geslacht. Onderstaand ontdek je de meest gekozen dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Reisverzekering
Interessante dierenblog
Online afsluiten

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Operaties
€65 preventieve zorg
Vrije dierenarts keuze

ohra-verzekering

Ohra

Geneesmiddelen
Delta Lloyd
Vele tevreden klanten

inshared-verzekering

Inshared

Vaccinaties
50% of 100% gedekt
Online afsluiten

hema-verzekering

Hema

Uitgebreide vergoeding
Uitgebreide dekking
Alle rassen welkom

aegon-verzekering

Aegon

Uitgebreide vergoeding
Keurmerk
Begrijpelijk

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering lopen uiteen. Het gros van de verzekeraars biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Hiermee zijn de meest standaard kosten gedekt. O.a. een consult bij de dierenarts, röntgenfoto’s, opname + verblijf in kliniek of medische hulpmiddelen. Gewoonlijk is de minimale dekking tot 80% van een declaratie. Bij een aantal aanbieders kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Meestal kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Dit is een meer complete verzekering, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Bekijk alles over: Reaal dekking.

Aanvullende huisdierenverzekering
De Nederlandse maatschappijen hebben de beschikking over aanvullende verzekeringen op maat. Het kostenplaatje gaat omhoog, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw hond castreren
 • Uitvaart
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-trajecten
 • Tandheelkunde
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Lancashire Heeler afsluiten? Altijd een voordelige verzekeringspremie voor de dierenverzekering!