Labradoodle verzekeren? Een verzekering voor uw hond vanaf €6,25 per maand

Jouw trouwe Labradoodle staat synoniem voor onmetelijk veel gezelligheid. Misschien is het wel je beste vriend. Je staat er misschien niet altijd bij stil: hij kan iets onder de leden krijgen of een tegenslag krijgen. In zo’n scenario wil je niet kiezen tussen je hond en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jou Labradoodle is dan erg welkom. Al vanaf een paar euro per maand is jouw hond verzekerd tegen de meeste medische kosten. Je moet dan denken aan ontvlooien en dwang- en sondevoeding. Assuradeurs als Aegon en andere aanbieders hanteren vergoedingen schommelend tussen de €2.000 en €4.200. Op deze webpagina bekijk je gangbare Labradoodle verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Labradoodle is jou heel wat waard. Vanzelf wens je uitmuntende zorg voor jouw huisdier. Met behulp van zo’n dierenverzekering waarborg jij het diertje van de juiste zorg als het nodig is. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hebt zo geen stress over hoge rekeningen. Doorgaans kan je terecht bij jouw eigen dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €4.800 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Premie vanaf €9 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw hond oud aan het worden, of is hij ernstig ziek? In dat geval is inslapen een mogelijkheid. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (om en nabij €75), maar kan ook bij jou thuis (ongeveer €140). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed binnen je polis. Wat het afscheid aangaat onderscheiden we een aantal varianten: destructie, cremeren of begraven.

Steriliseren of Castreren

Het effect van castratie is dat jouw Labradoodle niet meer vruchtbaar is. Vaak resulteert het ook in een aangenamer dier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Houdt wel rekening met zo’n €295. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel van de andere partijen is het castreren een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-labradoodle

Wat kost een Labradoodle verzekering?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met de zorgverzekering zoals wij die kennen. In de overeengekomen polis worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Een huisdierenverzekering is beduidend voordeliger dan een zorgverzekering voor jou en mij. De kosten variëren tussen €8 – €43,5 per maand. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Allerlei elementen zijn bepalend voor de kosten. De verzekeraars kijkt primair naar het ras van jouw hond. Bovendien spelen er ook zaken als geboortejaar en het gewicht. Ook het basispakket dat je kiest en het (vrijwillig) eigen risico zijn belangrijke factoren. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €7,5 per maand. À la minute weten wat de verzekering voor jouw Labradoodle exact kost? Selecteer een verzekeraar, vul de gevraagde gegevens in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van juli 2024 bedraagt. Je kunt ook direct een verzekering Kaukasische herder afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Zo’n Labradoodle verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een polis gevonden die betaalbaar is, of waar jij veel vertrouwen in hebt? Doorgaans gaat het zo:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Is jouw hond een kruising? Kies dan het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Vul je postcode in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Dierenarts Tarieven Labradoodle

Consult Prijzen
Consult €45
Consult weekend / avond €61
Chippen €39
Vaccinatie €55
Urine onderzoek €19
Bloedonderzoek €57,5
Röntgenfoto €68
CT-scan €153
MRI-Scan €775
Castratie Vanaf €170
Sterilisatie Vanaf €275
Tanden en kiezen trekken Vanaf €185
Reinigen gebit Vanaf €68,5

Welke hondenverzekering is voor mij geschikt?

Overweeg jij een puppy verzekering voor jouw trouwe Labradoodle (reu of teef? Hieronder vind je belangrijke variabelen waar je rekening mee dient te houden bij de keuze voor een maatschappij. Wist je dat: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Je vindt dan al snel een lage premie. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Hoogte van de premie
Het ras, gewicht en leeftijd hebben invloed op de maandelijkse kosten. Maar, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Begin steevast met een gedegen prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Analyseer nauwkeurig wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle behandelingen en geneesmiddelen worden vergoed bij elk ras. Bekijk zorgvuldig de voorwaarden van de polis. Is titeren ook gedekt? En hoe gaat het met castratie?

3. Maximum vergoeding
De maximum uitkering per jaar schommelt tussen de €1.700 – 6.000. Ga je voor een hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij meerdere polissen betekent het eigen risico een vaststaand bedrag per behandeling. Maar andere verzekeraars hanteren een percentage van circa 15%. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €50, kies je een percentage dan moet je denken aan 20%, afhankelijk van het pakket. Misschien ook interessant: Kooikerhondje verzekering.

Dierenverzekering Labradoodle vergelijken juli 2024

Jij wilt jouw hond verzekeren. Vandaag de dag is het aanbod enorm. Bij wie moet ik zijn voor een kwalitatieve verzekering? Door gebruik te maken van deze website kan je in een paar minuten hondenverzekering voor de Labradoodle vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Reaal. Variabelen die de premie bepalen zijn onder andere gewicht, geslacht, het ras, postcode, leeftijd. Hieronder achterhaal je de meest gekozen dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Radio Therapie
De enige echte specialist
Ook voor puppy’s

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Crematie
Tot €5000 dekking
Maximale zekerheid

ohra-verzekering

Ohra

Verblijf in kliniek
WhatsApp service
Online declareren

inshared-verzekering

Inshared

Steralisatie
Advertentie bij vermissing
Maximale zekerheid

hema-verzekering

Hema

Fysiotherapie
Scherpe premie rasdieren
Veel keuzevrijheid

aegon-verzekering

Aegon

Uitgebreide basisdekking
Identificatiechip
Verantwoord verzekeren

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering zijn wisselend. De meeste partijen werken met een basisverzekering. Zodoende zijn de standaard ingrepen afgedekt. Voorbeelden hiervan zijn consults, CT-scans, een uitgebreide behandeling of medische hulpmiddelen. Normaliter vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van gedeclareerde bedragen. Bij een aantal aanbieders bepaal je zelf het eigen risico. Bovendien zijn er duurdere “top” pakketten. Dit een volledig pakket qua dekking, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Bezoek ook: Petplan verzekering voor huisdieren.

Aanvullende verzekering
De erkende organisaties kunnen voorzien in speciale uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). De polis zelf valt iets hoger uit, maar je kunt met een gerust hart slapen. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Sterilisatie en castratie
 • Crematie
 • Buitenland-modules
 • Fysio-dekking
 • Tandartsdekking
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Labradoodle afsluiten? Gewaarborgde scherpe verzekeringspremie voor de dierenverzekering!