Lapinkoira verzekeren? Een verzekeringspolis voor honden al vanaf €8,5 per maand

Jouw eigen Lapinkoira staat synoniem voor volop toewijding. Misschien is het wel je beste vriend. Je hoort het eigenlijk liever niet: ook jouw hond kan ziek worden, of er kan iets anders gebeuren. In dat geval sta je liever niet voor de keuze tussen je hond en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor jou Lapinkoira is dan erg welkom. Tegen een klein bedrag per maand verzeker je jouw huisdier tegen de meeste medische kosten. Denk hierbij aan gebit schoonmaken en/of homeopaat behandeling. Polissen van bijvoorbeeld Hema en lokale verzekeraars werken met max. vergoedingen variërend van €1.800 oplopend tot €5.400. Aan de hand van deze pagina vergelijk je nationale Lapinkoira verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Lapinkoira is misschien wel je beste vriend. Logischerwijs verlang je naar uitmuntende zorg voor hem of haar. Via een dierenverzekering waarborg jij jouw viervoeter van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Denk aan een bepaalde operatie. Je hebt zo geen stress over hoge rekeningen. Bij veel verzekeraars kies je zelf jouw eigen dierenarts. De rekening gaat naar de verzekeraar. Vergoedingen lopen op tot €3.300 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Naar je eigen dierenarts
 • Vanaf €6,45 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw hond erg oud, of is hij ernstig ziek? In een dergelijke situatie is inslapen een mogelijkheid. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (ongeveer €85), maar kan ook bij jou thuis (ongeveer €160). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door de assuranten. Omtrent het afscheid heb je enkele keuzemogelijkheden: cremeren, begraven of destructie.

Sterilisatie en Castratie

Het effect van castratie is dat jouw Lapinkoira geen pups meer voort kan brengen. Dit zorgt vaak ook voor een leuker huisdier. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Denk hierbij al wel snel aan €195. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel van de andere assuranten is de castratie een extra dekking.

dierenverzekering-lapinkoira

Wat kost een Lapinkoira verzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. In ruil voor een terugkerende premie vallen een groot aantal medische behandelingen. Een verzekering voor dieren is natuurlijk veel betaalbaarder dan een verzekering voor mensen. De premie ligt tussen de €10,75 tot €37,5 (maandelijks). Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Meerdere factoren bepalen de premie. Een belangrijke factor is het ras of de kruising van het dier. Ook tellen ook geboortejaar en het gewicht. Ook het basispakket dat je kiest en de hoogte van het eigen risico worden meegenomen. Jouw hond is verzekerd vanaf €9,35 per maand. Eenvoudig weten wat de verzekering voor jouw Lapinkoira exact kost? Selecteer een aanbieder, voer jouw gegevens in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van april 2024 is. Interessant: verzekering Kleine munsterlander afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Een goede Lapinkoira verzekering afsluiten is zo gepiept. Een aanbieder gespot met een lage premie, of waar jij veel vertrouwen in hebt? bij de meeste verzekeraars doorloop je de volgende stappen:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Heb je te maken met een kruising? Klik dan op het volgroeide gewicht.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Vul je postcode in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en de hoogte van het eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Prijzen dierenarts Lapinkoira

Situatie Tarieven
Consult €37
Consult weekend / avond €71
Chippen €47
Vaccinatie €57
Urine onderzoek €18,5
Bloedonderzoek €59
Röntgenfoto €78,5
CT-scan €150
MRI-Scan €775
Castratie Vanaf €205
Sterilisatie Vanaf €280
Tanden en kiezen trekken Vanaf €195
Reinigen gebit Vanaf €66

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Vandaag nog een puppy verzekering kiezen voor jouw Lapinkoira (reu of teef? Hieronder vind je verschillende variabelen die je in het achterhoofd moet houden bij het afsluiten van een polis. Wist je dat: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Je hebt dan te maken met een laag tarief. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Hoogte van de premie
De te verzekeren hond (gewicht, ras) liggen ten grondslag aan de premie Goed om te weten, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Stap 1 is dus premies vergelijken.

2. Type dekking?
Bekijk grondig wat er vergoed wordt. Niet alle ingrepen en geneesmiddelen zijn inbegrepen. Bekijk goed de polisvoorwaarden. Wordt shockwave therapie vergoed of niet? En wat kan ik verwachten omtrent radioactieve jodium behandelingen?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De maximale vergoeding op jaarbasis schommelt tussen de €1.600 – 6.000. Kies je een hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij een aantal aanbieders giet met het eigen risico in een vast bedrag per declaratie. Sommige assuradeurs vragen een percentage per behandeling. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €175, het procentuele eigen risico ligt rond de 20%. Misschien ook interessant: Laekense herder verzekering.

Dierenverzekering Lapinkoira vergelijken april 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw hond. Sinds een aantal jaren is het aanbod enorm. Bij welke aanbieder vind ik een verzekering op maat? Via huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan jij binnen een paar minuten hondenverzekering voor de Lapinkoira vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Ohra. Onderdelen die de hoogte van de polis bepalen zijn onder andere het ras, geslacht, leeftijd, medisch verleden, postcode. Verderop tref je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Kies je eigen dekking
De enige echte specialist
Account via internet

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Radio Therapie
Alternatieve therapieën
Vrije dierenarts keuze

ohra-verzekering

Ohra

Geneesmiddelen
Direct geregeld
Declaren via internet

inshared-verzekering

Inshared

Fysiotherapie
Advertentie bij vermissing
Online account

hema-verzekering

Hema

14 dagen bedenktijd
Verbond van verzekeraars
Ongeacht welk ras/afkomst

aegon-verzekering

Aegon

Chemo
Korte wachttermijn
Ongeacht welk ras/afkomst

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering lopen uiteen. De nationale maatschappijen gaat uit van een basisverzekering. Zo zijn de normale behandelingen inbegrepen. Denk aan een consult bij een dierenarts, CT-scans, een intensieve opname of pillen. Gewoonlijk is de minimale dekking tot 80% van de rekening. Niet zelden selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Bij veel partijen kan je een premium pakket kiezen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Bekijk alles over: Inshared dekking.

Aanvullende verzekering
Veel van de maatschappijen bieden daarnaast extra aanvullende verzekeringen. De polis zelf gaat omhoog, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie van de hond
 • Cremeren
 • Buitenland-modules
 • Fysio-trajecten
 • Tandarts
 • Bloedonderzoek

Verzekering Lapinkoira afsluiten? Gegarandeerd een voordelige verzekeringspremie voor uw dierenverzekering!