Leeuwhondje verzekeren? Een verzekeringspolis voor jouw hond al vanaf €9,25 per maand

De Leeuwhondje geeft jou ontzettend veel vriendschap. Het is onderdeel van jouw leven. Het is geen populair onderwerp: jouw hond kan een aandoening krijgen, of terechtkomen in een ongeval. In zo’n scenario wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw maatje en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jouw Leeuwhondje biedt dan uitkomst. Tegen een klein bedrag per maand is jouw hond verzekerd tegen verwondingen of aandoeningen. Je moet dan denken aan radioactieve jodium behandelingen en/of radioactieve jodium behandelingen. Polissen van bijvoorbeeld Hema en nog een aantal assuradeurs staan garant voor bedragen tussen de €1.900 en €2.800. Op deze website vind je meer info over bekende Leeuwhondje verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Leeuwhondje is jouw trouwe viervoeter. Uiteraard streef je naar het allerbeste voor jouw viervoeter. Met behulp van zo’n dierenverzekering verzeker je jouw maatje van de juiste zorg als het nodig is. Een ongeluk zit in een klein hoekje. In zo’n geval een forse nota. Meestal kan je terecht bij de dichtsbijzijndste dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. De maximale vergoedingen zijn soms wel €4.400 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Beginnend bij €6 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw hond erg oud, of is hij ongeneeslijk ziek? Wellicht is inslapen een mogelijkheid. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (kosten: €95), maar mogelijk ook thuis (ongeveer €170). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed in de polis. Wat het afscheid aangaat heb je enkele keuzes: destructie, begraven of cremeren.

Castreren of Steriliseren

Castratie zorgt ervoor dat de Leeuwhondje zich niet meer kan voortplanten. Dit zorgt vaak ook voor een minder onrustig dier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Kijk niet vreemd op van bedragen als €275. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij de meeste andere verzekeraars is castreren als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-leeuwhondje

Wat kost een Leeuwhondje verzekering?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de zorgverzekering zoals wij die kennen. Binnen een vooraf afgesloten pakket ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Het verzekeren van een huisdier is aanmerkelijk goedkoper dan een zorgverzekering voor jou en mij. De prijzen variëren enorm, tussen €17,75 en €26,5 (maandelijks). Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Meerdere variabelen bepalen de premie. Een belangrijke factor is het ras of de kruising van het dier. Vanzelfsprekend spelen er ook zaken als het gewicht in KG en leeftijd. Ook het gekozen pakket en het (vrijwillig) eigen risico bepalen de premie. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €9,75 per maand. Eenvoudig ondervinden wat de verzekering voor de Leeuwhondje concreet kost? Kies direct een maatschappij, beantwoord de vragen, en je ziet meteen hoe hoog de premie van mei 2024 bedraagt. Alternatief: verzekering Kooikerhondje afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een goede Leeuwhondje verzekering afsluiten is kinderspel. Een polis gevonden met een aantrekkelijke polis, of waar jij veel vertrouwen in hebt? Normaliter werkt het als volgt:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Markeer dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en het vrijwillig eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Kosten dierenarts Leeuwhondje

Behandeling Kosten
Consult €44
Consult weekend / avond €68
Chippen €43
Vaccinatie €53
Urine onderzoek €15
Bloedonderzoek €51,5
Röntgenfoto €69
CT-scan €144
MRI-Scan €750
Castratie Vanaf €185
Sterilisatie Vanaf €290
Tanden en kiezen trekken Vanaf €165
Reinigen gebit Vanaf €74,5

Welke hondenverzekering past bij mij?

Bezig met een puppy verzekering afsluiten voor de Leeuwhondje (reu of teef? Graag noemen we een aantal variabelen die je niet moet vergeten bij het afsluiten van de verzekering. Advies: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Je hebt dan te maken met een lage premie. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Premie per maand
De te verzekeren hond (gewicht, ras) bepalen grotendeels de hoogte van de premie. Vergeet niet, prijzen verschillen nogal per aanbieder. Begin steevast met premies vergelijken.

2. Type dekking?
Achterhaal altijd wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle therapieën en medische hulpmiddelen betaalt de verzekeraar. Bekijk nauwkeurig de inhoud van het pakket. Is heupbehandeling wel of niet vergoed? Of hoe zit het met medische hulpmiddelen?

3. De maximale vergoeding
De maximale vergoeding per jaar schommelt tussen de €1.400 – 5.500. Kies je een hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij enkele partijen giet met het eigen risico in een vaststaand bedrag per behandeling. Sommige partijen eisen een percentage voor elke declaratie. Het vaste bedrag ligt rond de €125, percentages zijn rond de max. 40%. Misschien ook interessant: Lancashire Heeler verzekering.

Dierenverzekering Leeuwhondje vergelijken mei 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw hond. Tegenwoordig vinden we talloze verzekeraars. Bij welke aanbieder vind ik een gewoon goede verzekering? Door gebruik te maken van huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan je zonder problemen hondenverzekering voor de Leeuwhondje vergelijken. Je leest alles over bijv. Inshared. Onderdelen die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn onder andere leeftijd, het ras, postcode, gewicht, medisch verleden. Hieronder lees je meer over de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Aanvullende dekkingen
Ruim aanbod pakketten
Online account

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Uitgebreide vergoeding
280.000+ klanten
Geen kleine lettertjes

ohra-verzekering

Ohra

Vaccinaties
WhatsApp service
Ook voor puppy’s

inshared-verzekering

Inshared

Snelle ingangsdatum
Medische kosten tot €3.500
Hoge klanttevredenheid

hema-verzekering

Hema

Dekking op maat
Uitgebreide dekking
Account via internet

aegon-verzekering

Aegon

Uitgebreide vergoeding
Ook narcose
Veel keuzevrijheid

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering lopen uiteen. Het merendeel van de partijen gaat uit van een basisverzekering. Daarmee zijn de meest standaard kosten gedekt. O.a. een consult bij de dierenarts, eenvoudige foto’s, een intensieve opname of pillen. In de regel is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van te declareren rekeningen. Handig: steeds vaker kies je dit percentage zelf. Bovendien er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Check ook: OHRA huisdierdekking.

Aanvullende verzekering
Het merendeel van de maatschappijen bieden daarnaast unieke aanvullende verzekering (pakketten). Het maandbedrag zal wat stijgen, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie / Sterilisatie
 • Crematie
 • Buitenland-modules
 • Fysio-module
 • Gebit-module
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Leeuwhondje afsluiten? Altijd een aantrekkelijke verzekeringspremie van je dierenverzekering!