Leonberger verzekeren? Een verzekering voor jouw hond al vanaf €7 per maand

Jouw trouwe Leonberger staat synoniem voor volop vriendschap. Een onderdeel van de familie. Het is geen populair onderwerp: ook jouw hond kan ziek worden, of een ongeluk krijgen. In dat geval wil je niet kiezen tussen jouw viervoeter en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor jou Leonberger kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Vanaf €5,00 ben je verzekerd tegen de meeste medische kosten. Bijvoorbeeld huidallergie behandeling of radiotherapie. Assuradeurs als Aegon en lokale verzekeraars hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.000 oplopend tot €4.900. Op deze website tref je betrouwbare Leonberger verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Leonberger is jouw trouwe viervoeter. Vanzelfsprekend verlang je naar de best mogelijke zorg voor hem of haar. Via een dierenverzekering garandeer jij jouw huisdier van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft je dan niet druk te maken over hoge rekeningen. Vaak kan je gewoon naar een lokale dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Vergoedingen lopen op tot €3.500 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Vrije keuze dierenarts
 • Al vanaf €7,95 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw hond oud aan het worden, of is hij ongeneeslijk ziek? Mogelijk is het laten inslapen van je dier mogelijk. Euthanasie regel je bij de dierenarts (kosten: €85), maar is ook op locatie mogelijk (ongeveer €140). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt in de polis. Inzake het afscheid heb je enkele opties: cremeren, destructie of begraven.

Sterilisatie en Castratie

Het casteren maakt dat een Leonberger zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Het grote voordeel hiervan is: een leuker huisdier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Kosten van sterilisatie zijn al snel €280. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel andere assuranten is castreren als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-leonberger

Wat kost een Leonberger verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Tegen een maandelijkse premie, vallen een groot aantal medische behandelingen. Jouw hond verzekeren is flink voordeliger dan een zorgverzekering voor jou en mij. De kosten variëren tussen €16,5 – €31 per 30 dagen. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Een aantal variabelen bepalen de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het ras of de kruising van het dier. Vanzelfsprekend tellen ook het gewicht in KG en leeftijd. Ook het gekozen pakket en het (vrijwillig) eigen risico zijn van belang. Jouw hond is verzekerd vanaf €6,9 per maand. Gelijk weten wat de verzekering voor jouw Leonberger precies kost? Navigeer naar een maatschappij, voer jouw gegevens in, en ontdek de actuele premie van mei 2024. Interessant: verzekering Korthals griffon afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een geschikte Leonberger verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een pakket gespot die betaalbaar is, of waar jij veel vertrouwen in hebt? In veel gevallen gaat het zo:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Selecteer dan het volgroeide gewicht.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Kies jouw basisdekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en kies een eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Tarieven dierenarts Leonberger

Consult Prijzen
Consult €42
Consult weekend / avond €59
Chippen €40
Vaccinatie €51
Urine onderzoek €15
Bloedonderzoek €56
Röntgenfoto €75
CT-scan €150
MRI-Scan €875
Castratie Vanaf €225
Sterilisatie Vanaf €300
Tanden en kiezen trekken Vanaf €165
Reinigen gebit Vanaf €77

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Overweeg jij een puppy verzekering voor jouw trouwe Leonberger (reu of teef? Hieronder vind je belangrijke dingen waar je rekening mee dient te houden bij het vinden van de juiste polis. Goed om te weten: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Je hebt dan altijd een aantrekkelijke premie. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Kosten per maand (premie)
Het soort hond en z’n leeftijd bepalen grotendeels de premie Let op, de ene polis is de ander niet. Jouw startpunt is dus het vergelijken van de prijzen.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Bekijk goed wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle aandoeningen en medicijnen worden vergoed bij elk ras. Bekijk nauwkeurig de polisvoorwaarden. Is transponder plaatsen wel of niet vergoed? En in hoeverre zijn zaken gedekt als Rabiës vaccinatie?

3. De maximale vergoeding
De maximum uitkering per jaar vinden we meestal tussen de €1.800 en 5.300. Ga je voor een hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de aanbieders betaal je het eigen risico als een vaststaand bedrag per behandeling. Sommige verzekeraars werken met een percentage van bijv. 20%. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €50, bij een percentage ga je vaak richting de 30%. We hebben ook info over: Landseer verzekering.

Dierenverzekering Leonberger vergelijken mei 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw hond. Sinds een aantal jaren is het aanbod enorm. Bij wie moet ik zijn voor een verzekering zonder poespas? Via huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan jij binnen een paar minuten hondenverzekering voor de Leonberger vergelijken. Hier tref je aanbieders als Reaal dier & zorg. Aspecten die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn onder andere het ras, gewicht, geslacht, medisch verleden, postcode. Onderstaand vind je een aantal erkende dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Uitgebreide basisdekking
Hond, kat, papegaai en konijn
Eenvoudig

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Uitgebreide vergoeding
Diervriendelijk
Geen kleine lettertjes

ohra-verzekering

Ohra

Dekking op maat
Ook andere verzekeringen
Alle kruisingen welkom

inshared-verzekering

Inshared

Opname kliniek
Ruim 175.000 klanten
Ook je pup verzekeren

hema-verzekering

Hema

Ellebogen verzekerd
Wat je van Hema verwacht
Gemoedsrust

aegon-verzekering

Aegon

Crematie
Geen erfelijke ziektes
Online afsluiten

Wat betaalt mijn hondenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering lopen uiteen. De nationale verzekeraars werken met een basisverzekering. Daarmee zijn de normale behandelingen inbegrepen. Vanzelfsprekend een regulier consult, röntgenfoto’s, opname + verblijf in kliniek of pillen. In het algemeen kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van gedeclareerde bedragen. Niet zelden kies je zelf het eigen risico. Bovendien kan je een premium pakket kiezen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Bekijk alles over: Reaal dier & zorg huisdierdekking.

Aanvullende dierenverzekering
Het merendeel van de aanbieders hebben de beschikking over uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het verzekeringstarief zal wellicht toenemen, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie van de hond
 • Crematie
 • Buitenland-modules
 • Fysio-dekking
 • Tandarts module
 • MRI-scan

Verzekering Leonberger afsluiten? Altijd een scherpe verzekeringspremie van jouw dierenverzekering!