Landseer verzekeren? Een verzekering voor honden al vanaf €6,75 per maand

Herkenbaar? Jouw Landseer betekent een hoop liefde. Het hoort bij jouw gezin. Je hoort het eigenlijk liever niet: ook jouw hond kan ziek worden, of er kan iets anders gebeuren. In zo’n scenario wil je niet kiezen tussen jouw maatje en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor jou Landseer is een oplossing. Al vanaf een paar euro per maand is jouw hond verzekerd tegen verwondingen of aandoeningen. Denk dan aan bijvoorbeeld behandeling tegen knie-aandoeningen of behandeling tegen knie-aandoeningen. Maatschappijen als Aegon of lokale verzekeraars vergoeden tussen de €1.100 en €3.200. Via deze pagina vind je meer info over bekende Landseer verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Landseer is jouw trouwe kameraad. Vanzelfsprekend ga je voor het allerbeste voor hem of haar. Met een dierenverzekering verzeker jij jouw viervoeter van de juiste zorg mocht het zover komen. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hoeft dan niet in te zitten over een flinke rekening van de arts. In veel gevallen kan je gewoon naar een regionale dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €4.500 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Ook voor kruisingen
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Beginnend bij €8,3 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw hond erg oud, of is hij ongeneeslijk ziek? In een dergelijke situatie is inslapen een mogelijkheid. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (kosten: €95), maar soms is thuis ook een optie (ongeveer €160). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed in de polis. Aangaande afscheid nemen heb je ’n aantal keuzemogelijkheden: destructie, cremeren of begraven.

Castreren of Steriliseren

Het castreren heeft als effect dat je Landseer geen puppies meer kan verwekken. Het grote voordeel hiervan is: een vrolijke viervoeter. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Houdt wel rekening met zo’n €275. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij het gros van de andere aanbieders is castratie een premium dekking.

dierenverzekering-landseer

Wat kost een Landseer verzekeren?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met de zorgverzekering zoals wij die kennen. In ruil voor een terugkerende premie zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Het verzekeren van een huisdier is flink voordeliger dan een verzekering voor mensen. De premie ligt tussen de €9,25 – €37 per 4 weken. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Meerdere elementen liggen ten grondslag aan de premie. Het meest belangrijke is het type ras of de kruising. Ook kijken verzekeraars naar het gewicht in KG en leeftijd. Ook het verzekeringspakket en het (vrijwillig) eigen risico zijn van belang. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €9,45 per maand. Ogenblikkelijk ontdekken wat de verzekering voor jouw Landseer exact kost? Kies een verzekeraar, voer jouw gegevens in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van april 2024 bedraagt. Suggestie: verzekering Kleine keeshond afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een goede Landseer verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een polis aangetroffen die betaalbaar is, of juist met de beste voorwaarden? Doorgaans doorloop je de volgende stappen:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Selecteer dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Selecteer de gewenste dekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Prijzen dierenarts Landseer

Ingreep Vergoeding
Consult €43
Consult weekend / avond €66
Chippen €41
Vaccinatie €49
Urine onderzoek €15
Bloedonderzoek €59,5
Röntgenfoto €78,5
CT-scan €158
MRI-Scan €875
Castratie Vanaf €215
Sterilisatie Vanaf €330
Tanden en kiezen trekken Vanaf €195
Reinigen gebit Vanaf €66

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering voor de Landseer (reu of teef? Hieronder vind je essentiële dingen die van belang zijn bij het afsluiten van een polis. Advies: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je hebt dan te maken met een laag tarief. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Hoogte van de premie
Het ras, gewicht en leeftijd hebben invloed op de premie Goed om te weten, de ene polis is de ander niet. Start altijd met een gedegen prijsvergelijking.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Check goed hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle behandelingen en pillen worden vergoed bij elk ras. Controleer altijd de voorwaarden van de polis. Is dwang- en sondevoeding wel vergoed voor mijn hond? En in welke mate krijg ik een vergoeding voor Rabiës vaccinatie?

3. Max. vergoeding p/jaar
De maximum uitkering per jaar vinden we meestal tussen de €2.000 t/m 3.000. Bij een hoge maximale vergoeding, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij sommige verzekeraars werkt men met een eigen risico als een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Sommige assuradeurs hanteren een percentage van circa 15%. Het vaste bedrag ligt rond de €75, en het percentage is vaak 30%. Check ook alles over een Labrador retriever verzekering.

Dierenverzekering Landseer vergelijken april 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw hond. Deze tijd is het aanbod enorm. Bij welke aanbieder vind ik een verzekering zonder poespas? Op basis van huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan je erg eenvoudig hondenverzekering voor de Landseer vergelijken. Hier tref je aanbieders als Hema. Aspecten die de premie bepalen zijn o.a. geslacht, gewicht, postcode, leeftijd, het ras. Onderstaand tref je enkele populaire dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Tandzorg
De nr. 1 dierenverzekering
Alle kruisingen welkom

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Vandaag nog verzekerd
Dekking op maat
Online account

ohra-verzekering

Ohra

Tandzorg
WhatsApp service
Uitstekend beoordeeld

inshared-verzekering

Inshared

Geneesmiddelen
50% vergoeding mogelijk
Hoge klanttevredenheid

hema-verzekering

Hema

Snelle ingangsdatum
Thuiswinkel waarborg
Online declareren

aegon-verzekering

Aegon

Aanvullende dekkingen
Korte wachttermijn
Eenvoudig

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. Het gros van de assuradeurs hanteert een basisverzekering. Hiermee ben je al vrij goed verzekerd. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, eenvoudige foto’s, een ingreep of hulpmiddelen. Standaard is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van de gemaakte kosten. Tip: soms selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Daarnaast kan je een premium pakket kiezen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Bezoek ook: Petplan dekking.

Aanvullende verzekering
Het gros van de verzekeringsmaatschappijen kunnen je voorzien van extra aanvullende verzekeringen. De premie zal wat stijgen, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Uw hond steriliseren
 • Uitvaart
 • Buitenland-modules
 • Fysio-trajecten
 • Tandarts
 • Radio- en chemotherapie

Verzekering Landseer afsluiten? Gegarandeerd een voordelige verzekeringspremie van de dierenverzekering!