Lurcher verzekeren? Een verzekeringspolis voor honden vanaf €8,25 per maand

De Lurcher staat synoniem voor onmetelijk veel gehechtheid. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw hond kan een aandoening krijgen, of een ongeluk krijgen. In dat geval wil je geen keuze hoeven maken tussen je hond en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor jouw Lurcher biedt dan uitkomst. Voor slechts een paar euro verzeker je jouw viervoeter tegen de meeste medische kosten. Onder andere bloedonderzoek en KC of Pneumo vaccinatie. Aanbieders als Aegon of verschillende andere partijen hanteren vergoedingen schommelend tussen de €2.000 oplopend tot €3.500. Op deze website vergelijk je alle Lurcher verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Lurcher is misschien wel je beste vriend. Vanzelf ga je voor het allerbeste voor hem of haar. Geholpen door een dierenverzekering waarborg je jouw hond van de juiste zorg mocht het zover komen. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft dan niet in te zitten over hoge rekeningen. Bij veel verzekeraars kan je gewoon naar een dierenarts in de buurt. De onkosten dekt de verzekeraar online. Vergoedingen lopen op tot €5.000 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Naar je eigen dierenarts
 • Beginnend bij €7,35 per maand

Inslapen en euthanasie

Is de tijd voor je hond gekomen, of is hij ernstig ziek? In een dergelijke situatie is inslapen een mogelijkheid. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (kost ongeveer €85), maar kan ook bij jou thuis (vaak €170). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door een verzekeringsmaatschappij. Omtrent het afscheid zijn er diverse opties: destructie, begraven of cremeren.

Castratie of Sterilisatie

Het casteren maakt dat een Lurcher geen pups meer voort kan brengen. Dit zorgt vaak ook voor een vrolijke viervoeter. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Houdt wel rekening met zo’n €280. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij het gros van de andere assuranten is het castreren een premium dekking.

dierenverzekering-lurcher

Wat kost een Lurcher verzekering?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met een zorgverzekering voor mensen. Voor een vast bedrag per maand, worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Een verzekering voor dieren is beduidend voordeliger dan een polis voor mensen. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €12,5 en €41 (maandelijks). Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Velerlei onderdelen hebben invloed op de prijs. Wat als eerste telt is het ras. Vanzelfsprekend spelen er ook zaken als het gewicht in KG en leeftijd. Ook het verzekeringspakket en de hoogte van het eigen risico bepalen de premie. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €7,7 per maand. Gemakkelijk weten wat de verzekering voor jouw Lurcher exact kost? Navigeer naar een maatschappij, vul de gevraagde gegevens in, en check de premie van juni 2024. Alternatief: verzekering Kuvasz afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Een Lurcher verzekering afsluiten is kinderspel. Een polis aangetroffen met een aantrekkelijke polis, of een waar jij goede verhalen over hoort? In de regel gaat het zo:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Is jouw hond een kruising? Klik dan op het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Kies jouw basisdekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en kies een eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Kosten dierenarts Lurcher

Behandeling Tarieven
Consult €34
Consult weekend / avond €64
Chippen €47
Vaccinatie €57
Urine onderzoek €18
Bloedonderzoek €56,5
Röntgenfoto €71,5
CT-scan €149
MRI-Scan €725
Castratie Vanaf €210
Sterilisatie Vanaf €325
Tanden en kiezen trekken Vanaf €180
Reinigen gebit Vanaf €77

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Bezig met een puppy verzekering afsluiten voor de Lurcher (reu of teef? Hieronder vind je een aantal dingen die je in het achterhoofd moet houden bij de keuze voor een maatschappij. Wist je dat: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je hebt dan altijd een laag tarief. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Hoogte van de premie
Het ras/kruising van de hond bepalen grotendeels de premie per maand Maar, verzekeraars hanteren uiteenlopende tarieven. Het vertrekpunt moet zijn het vergelijken van de prijzen.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Controleer altijd wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle therapieën en medische hulpmiddelen worden standaard betaald. Bekijk goed de kleine lettertjes. Wordt transplantaties met lichaamseigen cellen wel vergoed voor mijn hond? En hoe zit het met lepto en/of DHP vaccinatie?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt ligt tussen de €1.900 – 5.300. Kies je een hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij een aantal aanbieders is het eigen risico een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Maar andere aanbieders werken met een percentage van bijv. 20%. Vaste vergoedingen liggen rond de €175, percentages zijn rond de ongeveer 30%. Mogelijk ook relevant: Laplandse Herdershond verzekering.

Dierenverzekering Lurcher vergelijken juni 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw hond verzekeren. Sinds een aantal jaren kan je kiezen uit veel pakketten. Bij wie moet ik zijn voor een gewoon goede verzekering? Via huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan je erg eenvoudig hondenverzekering voor de Lurcher vergelijken. Je leest alles over bijv. Reaal dier & zorg. Onderdelen die de premie bepalen zijn onder andere medisch verleden, geslacht, postcode, leeftijd, het ras. Hierna ontdek je enkele populaire dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Reisverzekering
De nr. 1 dierenverzekering
Online declareren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Rontgenonderzoek
Bewust of Comfort
Alle honden welkom

ohra-verzekering

Ohra

Kies je eigen dekking
Basis, Plus en Top
Eenvoudig

inshared-verzekering

Inshared

Vandaag nog verzekerd
Geldt ook op vakantie
Gebruiksvriendelijk

hema-verzekering

Hema

Uitgebreide basisdekking
Uitgebreide dekking
Veel rassen te verzekeren

aegon-verzekering

Aegon

Fysiotherapie
Keurmerk
Gemoedsrust

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering zijn wisselend. De genoemde aanbieders werken met een basisverzekering. Hiermee worden algemene kosten gedekt. Denk aan een consult bij een dierenarts, eenvoudige foto’s, opname in een kliniekof medische hulpmiddelen. Standaard vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van de rekening. Soms kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Ook is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Dit een volledig pakket qua dekking, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Check ook: HEMA huisdierdekking.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
De Nederlandse verzekeringsmaatschappijen kunnen je voorzien van unieke aanvullende verzekering (pakketten). Het verzekeringstarief valt iets hoger uit, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw hond steriliseren
 • Crematie
 • Buitenlanddekking
 • Fysiotherapie
 • Tandarts module
 • Bloedonderzoek

Verzekering Lurcher afsluiten? Betrouwbare en aantrekkelijke verzekeringspremie voor de dierenverzekering!