Laplandse Herdershond verzekeren? Een dierenverzekering voor honden al vanaf €8,75 per maand

De Laplandse Herdershond staat synoniem voor ontzettend veel liefde. Het is onderdeel van jouw leven. Je denkt er liever niet over na: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of een ongeluk krijgen. Dan wil je geen keuze hoeven maken tussen je hond en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor jou Laplandse Herdershond biedt dan uitkomst. Al vanaf een paar euro per maand ben je verzekerd tegen veel voorkomende ingrepen. Denk hierbij aan vaccinaties en tumor medicatie. Verzekeraars als Reaal en verschillende andere partijen werken met max. vergoedingen variërend van €1.500 en €5.000. Op deze webpagina vind je Nederlandse Laplandse Herdershond verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Laplandse Herdershond is jouw trouwe kameraad. Vanzelfsprekend wens je uitstekende zorg voor jouw viervoeter. Door het afsluiten van een dierenverzekering waarborg je het diertje van optimale zorg. Denk aan een bepaalde operatie. In zo’n geval geld. Bij veel aanbieders kan je terecht bij de dichtsbijzijndste dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. De maximale vergoeding kan oplopen tot €3.500 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Al vanaf €6,4 per maand

Inslapen & euthanasie

Is de tijd voor je hond gekomen, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? In dat geval is laten inslapen soms het beste. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (circa €70), maar mogelijk ook thuis (zo’n €180). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald binnen je polis. Aangaande afscheid nemen heb je ’n aantal opties: begraven, destructie of cremeren.

Steriliseren en Castreren

Het castreren zorgt ervoor dat de Laplandse Herdershond niet meer vruchtbaar is. Vaak resulteert het ook in een huisdier dat minder wegloopt. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Kijk niet vreemd op van bedragen als €265. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij een groot aantal andere partijen is castreren een premium dekking.

dierenverzekering-laplandse-herdershond

Wat kost een Laplandse Herdershond verzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. In de overeengekomen polis vallen een groot aantal medische behandelingen. Jouw hond verzekeren is aanmerkelijk voordeliger dan een normale zorgverzekering. De kosten variëren tussen €14,5 – €28 per 4 weken. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Meerdere aspecten zijn bepalend voor de kosten. De voornaamste variabele is het ras van jouw hond. Ook kijken verzekeraars naar geboortejaar en het gewicht. Ook het verzekeringspakket en het gekozen eigen risico zijn van belang. Een verzekering is er al vanaf €9,1 per maand. Binnen een paar minuten weten wat de verzekering voor jouw Laplandse Herdershond precies kost? Kies een aanbieder, voer jouw gegevens in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van mei 2024 bedraagt. Alternatief: verzekering Koningspoedel afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Zo’n Laplandse Herdershond verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een verzekeraar gezien met een lage premie, of juist met de beste voorwaarden? bij de meeste verzekeraars werkt het als volgt:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Staat het ras er niet bij? Voer dan in het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Kies een dekkingspakket en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en selecteer het eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Kosten dierenarts Laplandse Herdershond

Consult Vergoeding
Consult €33
Consult weekend / avond €66
Chippen €43
Vaccinatie €50
Urine onderzoek €17
Bloedonderzoek €58
Röntgenfoto €79
CT-scan €144
MRI-Scan €850
Castratie Vanaf €220
Sterilisatie Vanaf €275
Tanden en kiezen trekken Vanaf €180
Reinigen gebit Vanaf €73

Welke hondenverzekering is voor mij geschikt?

Vandaag nog een puppy verzekering voor jouw trouwe Laplandse Herdershond (reu of teef? Hieronder vind je essentiële zaken waar je op moet letten bij het afsluiten van een polis. Goed om te weten: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Je profiteert dan van een laag tarief. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Hoogte van de premie
De te verzekeren hond (gewicht, ras) zijn grotendeels verantwoordelijk voor de premie per maand Goed om te weten, de premies per maand lopen enorm uiteen. Begin steevast met premies naast elkaar zetten.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Controleer altijd wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle soorten ziektes en geneesmiddelen zitten in het basispakket. Bekijk altijd de inhoud van het pakket. Wordt gedragstherapie wel of niet vergoed? En wat kan ik verwachten omtrent heupbehandeling?

3. Maximum vergoeding
De maximale vergoeding op jaarbasis is vaak een bedrag tussen de €1.000 – 6.300. Ga je voor een hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij een aantal polissen werkt men met een eigen risico als een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Maar andere polissen eisen een percentage voor elke declaratie. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €100, en het percentage is vaak 15 – 25%. Mogelijk ook relevant: Lakeland terrier verzekering.

Dierenverzekering Laplandse Herdershond vergelijken mei 2024

Jij wilt de zorg voor jouw hond goed regelen. Vandaag de dag is er nogal wat te kiezen. Waar vind ik nu een verzekering op maat? Geholpen door de huisdierenverzekering vergelijken kan je zonder problemen hondenverzekering voor de Laplandse Herdershond vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Ohra. Onderdelen die ten grondslag liggen aan de premie zijn onder andere het ras, gewicht, leeftijd, postcode, medisch verleden. Nu lees je meer over de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Vandaag nog verzekerd
Interessante dierenblog
Alle rassen welkom

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Tandzorg
Dier & Zorg label
Ook je pup verzekeren

ohra-verzekering

Ohra

Snelle klantenservice
Eenvoudig opzeggen
Goed beoordeeld

inshared-verzekering

Inshared

Crematie
De eerlijke verzekering
Voor de allerkleinsten

hema-verzekering

Hema

Opname kliniek
Uitgebreide dekking
Alle rassen welkom

aegon-verzekering

Aegon

Vaccinaties
Met buitenland
Alle honden welkom

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De genoemde partijen biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Daarmee ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. Vanzelfsprekend een regulier consult, CT-scans, een intensieve opname of pillen. Normaliter kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van de gemaakte kosten. Niet zelden kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Bij het gros van de aanbieders er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Bekijk alles over: AEGON dekking.

Aanvullende huisdierenverzekering
De nationale partijen geven jou de optie voor aanvullende verzekeringen. Het maandbedrag gaat omhoog, maar het biedt meer zekerheid. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Sterilisatie en castratie
 • Cremeren
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-begeleiding
 • Tandarts
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Laplandse Herdershond afsluiten? Altijd een goedkope verzekeringspremie van je dierenverzekering!