Maltezer verzekeren? Een verzekeringspolis voor honden al vanaf €8,5 per maand

De Maltezer betekent volop toewijding. Een onderdeel van de familie. Het is niet leuk om te bedenken: jouw hond kan een aandoening krijgen, of een ongeluk krijgen. Dan wil je geen keuze hoeven maken tussen je hond en een rekening. Een huisdierenverzekering voor de Maltezer is een oplossing. Tegen een klein bedrag per maand verzeker je jouw huisdier tegen de meeste medische kosten. Je moet dan denken aan heupbehandeling of homeopaat behandeling. Polissen van bijvoorbeeld Aegon en verschillende andere partijen vergoeden tussen de €1.800 en €2.500. Aan de hand van deze pagina vergelijk je favoriete Maltezer verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Maltezer is misschien wel je beste vriend. Vanzelf streef je naar het allerbeste voor hem of haar. Geholpen door een dierenverzekering waarborg jij jouw huisdier van de juiste zorg mocht het zover komen. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hebt zo geen stress over hoge rekeningen. Vaak kan je terecht bij een dierenarts naar keuze. De rekening gaat naar de verzekeraar. De maximale vergoeding kan oplopen tot €3.300 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Ook voor kruisingen
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Al vanaf €7,45 per maand

Euthanasie & inslapen

Begint je hond op leeftijd te raken, of heeft hij een erge aandoening? Hier is het laten inslapen van je dier mogelijk. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (kost ongeveer €90), maar mogelijk ook thuis (circa €120). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door de verzekeraar. Ten aanzien van het afscheid zijn er verschillende keuzes: destructie, begraven of cremeren.

Castratie en Sterilisatie

Het effect van castratie is dat jouw Maltezer geen pups meer voort kan brengen. Het grote voordeel hiervan is: een huisdier dat minder wegloopt. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Houdt wel rekening met zo’n €285. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij de meeste andere partijen is het castreren een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-maltezer

Wat kost een Maltezer verzekeren?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Binnen een vooraf afgesloten pakket zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Een huisdierenverzekering is aanmerkelijk voordeliger dan een normale zorgverzekering. De premie ligt tussen de €8,25 en €32 per 30 dagen. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Allerlei aspecten zijn bepalend voor de kosten. Wat als eerste telt is het ras van jouw hond. Tevens houden verzekeraars rekening met het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook de dekking die je kiest en het eigen risico bepalen de premie. Een verzekering is er al vanaf €6,9 per maand. À la minute ondervinden wat de verzekering voor de Maltezer exact kost? Klik op een van de partijen, beantwoord de vragen, en achterhaal de actuele premie van mei 2024. Je kunt ook direct een verzekering Labrador retriever afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een Maltezer verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een verzekeraar tegengekomen die betaalbaar is, of die jij betrouwbaar acht? Normaal gesproken krijg je de volgende vragen:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Heb je te maken met een kruising? Markeer dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Selecteer de gewenste dekking plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en het vrijwillig eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Prijslijst dierenarts Maltezer

Ingreep Vergoeding
Consult €41
Consult weekend / avond €65
Chippen €45
Vaccinatie €51
Urine onderzoek €17
Bloedonderzoek €56
Röntgenfoto €79,5
CT-scan €140
MRI-Scan €775
Castratie Vanaf €180
Sterilisatie Vanaf €320
Tanden en kiezen trekken Vanaf €220
Reinigen gebit Vanaf €66,5

Welke hondenverzekering past bij mij?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering afsluiten voor de Maltezer (reu of teef)? We onderscheiden eeneen aantal factoren die belangrijk zijn bij het afsluiten van een polis. Goed om te weten: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een puppy is. Je hebt dan te maken met minimale kosten. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Maandelijkse premie
Het ras/kruising van de hond zijn grotendeels verantwoordelijk voor de hoogte van de premie. Let op, de tarieven liggen zeer uiteen. Begin steevast met premies naast elkaar zetten.

2. Dekkingsgebied van de polis
Bekijk grondig wat er in de basisdekking zit. Niet alle therapieën en medicijnen worden standaard betaald. Bekijk nauwkeurig de polisvoorwaarden. Is puppie vaccinatie vergoed of niet? En in hoeverre zijn zaken gedekt als gebitsbehandeling?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De maximum uitkering per jaar is vaak een bedrag tussen de €2.000 t/m 3.800. Wil je een lekker hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij sommige partijen is het eigen risico een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Enkele andere partijen eisen een percentage voor elke declaratie. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €50, bij een percentage ga je vaak richting de ongeveer 30%. Check ook alles over een Leonberger verzekering.

Dierenverzekering Maltezer vergelijken mei 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Tegenwoordig zijn er veel aanbieders. Hoe vind ik nu snel een kwalitatieve verzekering? Geholpen door de vergelijkingstool kan je zonder problemen hondenverzekering voor de Maltezer vergelijken. Hier tref je aanbieders als Ohra. Variabelen die ten grondslag liggen aan de premie zijn factoren als leeftijd, het ras, medisch verleden, gewicht, postcode. Hieronder achterhaal je de meest gekozen dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Kies je eigen dekking
Basis, Plus, Totaal en Ongevallen
Snelle uitkering

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Operaties
Ook heupen en ellebogen
Begrijpelijk

ohra-verzekering

Ohra

Heupen verzekerd
Voor hond & kat
Gemoedsrust

inshared-verzekering

Inshared

Aantrekkelijk geprijsd
Health check
Alle kruisingen welkom

hema-verzekering

Hema

Uitgebreide vergoeding
Uitgebreide dekking
Declaren via internet

aegon-verzekering

Aegon

Verblijf in kliniek
Leeftijdsafhankelijk
Goede adviseur

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering zijn wisselend. De Nederlandse partijen werken met een basisverzekering. Met deze polis worden algemene kosten gedekt. Denk aan een consult bij een dierenarts, een röntgenfoto laten maken, een noodzakelijke operatie of andere hulpmiddelen. Vaak vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van te declareren rekeningen. Niet zelden kies je dit percentage zelf. Meestal zijn er duurdere “top” pakketten. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Bekijk alles over: Alle verzekeraars.

Aanvullende hondenverzekering
Het gros van de verzekeringsbedrijven hebben de beschikking over aanvullende verzekeringen op maat. De premie zal wellicht toenemen, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Sterilisatie en castratie
 • Euthanasie
 • Buitenland-modules
 • Fysiotherapie
 • Tandartsdekking
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Maltezer afsluiten? Gegarandeerd een goedkope verzekeringspremie voor jouw dierenverzekering!