Malthezer verzekeren? Een huisdierenverzekering voor jouw hond al vanaf €8,25 per maand

Herkenbaar? Jouw Malthezer biedt jou een hoop toewijding. Het is onderdeel van jouw leven. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of een erge verwonding krijgen. In zo’n scenario wil je geen keuze hoeven maken tussen jouw viervoeter en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor de Malthezer is een oplossing. Voor slechts een paar euro is jouw hond verzekerd tegen verwondingen of aandoeningen. Je moet dan denken aan nest enting voor fokkers of operatie met narcose. Assuradeurs als Inshared of andere partijen werken met max. vergoedingen variërend van €1.400 en €4.900. Via deze pagina tref je alle Malthezer verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Malthezer is jou heel wat waard. Vanzelf wens je het beste voor hem of haar. Via een dierenverzekering verzeker jij jouw hond van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hebt zo geen stress over financiële zaken. In veel gevallen ben je gewoon welkom bij jouw eigen dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. De maximale vergoeding kan oplopen tot €3.900 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Ook voor kruisingen
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Beginnend bij €6,15 per maand

Inslapen & euthanasie

Wordt jouw hond een dag je ouder, of is hij ernstig ziek? In zo’n geval is laten inslapen soms het beste. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (circa €95), echter kan dit ook lokaal (circa €180). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt binnen je polis. Aangaande afscheid nemen heb je enkele mogelijkheden: cremeren, destructie of begraven.

Castratie of Sterilisatie

Het castreren zorgt ervoor dat de Malthezer zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Het gedrag verandert vaak in een huisdier dat minder wegloopt. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Kijk niet vreemd op van bedragen als €260. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij veel van de andere polissen is het castreren als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-malthezer

Wat kost een Malthezer verzekering?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als de standaard zorgverzekering bij mensen. In ruil voor een terugkerende premie zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Een verzekering voor dieren is flink betaalbaarder dan een polis voor mensen. De premie ligt tussen de €8,5 en €27 per 30 dagen. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Velerlei factoren hebben invloed op de prijs. Wat als eerste telt is het type ras of de kruising. Natuurlijk wordt er gekeken naar het gewicht in KG en leeftijd. Ook het verzekeringspakket en jouw eigen risico zijn van belang. Jouw hond is verzekerd vanaf €5,75 per maand. Gelijk achterhalen wat de verzekering voor de Malthezer tot op de komma kost? Klik op een maatschappij, vul de gevraagde gegevens in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van juli 2024 is. Suggestie: verzekering Laekense herder afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Zo’n Malthezer verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een pakket gezien met een lage premie, of waar je een goed gevoel bij hebt? Grofweg doorloop je de volgende stappen:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Heb je te maken met een kruising? Selecteer dan het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en het vrijwillig eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Prijzen dierenarts Malthezer

Consult Prijzen
Consult €35
Consult weekend / avond €72
Chippen €39
Vaccinatie €55
Urine onderzoek €18,5
Bloedonderzoek €54,5
Röntgenfoto €69,5
CT-scan €146
MRI-Scan €875
Castratie Vanaf €225
Sterilisatie Vanaf €295
Tanden en kiezen trekken Vanaf €185
Reinigen gebit Vanaf €75,5

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Bezig met een puppy verzekering voor jouw trouwe Malthezer (reu of teef)? We onderscheiden eenbelangrijke onderdelen waar je rekening mee dient te houden bij de keuze voor een maatschappij. Goed om te weten: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Je vindt dan al snel een lage premie. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Hoogte van de premie
Het ras/kruising van de hond bepalen de de premie per maand Let op, de ene polis is de ander niet. Start altijd met simpelweg prijzen vergelijken.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Controleer zorgvuldig wat er in de basisdekking zit. Niet alle therapieën en geneesmiddelen zijn inbegrepen. Analyseer grondig de kleine lettertjes. Is puppie vaccinatie wel vergoed voor mijn hond? En welke garanties zijn er met kennelhoest vaccinatie?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De max. vergoeding p/jaar schommelt tussen de €1.600 – 5.400. Wil je een lekker hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij meerdere partijen werkt men met een eigen risico als een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Maar andere verzekeraars hanteren een percentage van circa 15%. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €175, en het percentage is vaak ongeveer 30%. Mogelijk ook relevant: Lhasa apso verzekering.

Dierenverzekering Malthezer vergelijken juli 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw hond. Op dit moment is het aanbod enorm. Waar vind ik nu een gewoon goede verzekering? Via huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan je razendsnel hondenverzekering voor de Malthezer vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Reaal. Variabelen die ten grondslag liggen aan de premie zijn zaken als postcode, medisch verleden, gewicht, het ras, geslacht. Verderop tref je een aantal erkende dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Uitgebreide vergoeding
De nr. 1 dierenverzekering
Verantwoord verzekeren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Ellebogen verzekerd
Betrouwbaar Reaal
Alle honden welkom

ohra-verzekering

Ohra

Vaccinaties
WhatsApp service
Begrijpelijk

inshared-verzekering

Inshared

Tandzorg
Geldt ook op vakantie
Declaren via internet

hema-verzekering

Hema

Tandzorg
Verbond van verzekeraars
Uitstekend beoordeeld

aegon-verzekering

Aegon

Tandzorg
Leeftijdsafhankelijk
Online declareren

Wat betaalt mijn hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering zijn wisselend. De genoemde verzekeraars werken met een basisverzekering. Zodoende worden algemene kosten gedekt. Voorbeelden hiervan zijn consults, röntgenfoto’s, opname in een kliniekof medische hulpmiddelen. In het algemeen is de minimale dekking tot 80% van de rekening. Bij een aantal aanbieders kies je zelf het eigen risico. Niet zelden kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Dit een volledig pakket qua dekking, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Lees meer over: Overzicht verzekeraars.

Aanvullende hondenverzekering
Steeds meer verzekeraars geven jou de optie voor unieke aanvullende verzekering (pakketten). Het maandbedrag valt iets hoger uit, maar het biedt meer zekerheid. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie
 • Uitvaart
 • Europa dekking
 • Fysiotherapie
 • Tandartsdekking
 • Bloedonderzoek

Verzekering Malthezer afsluiten? Zeker een lage verzekeringspremie van een dierenverzekering!