Manchester terrier verzekeren? Een verzekeringspolis voor honden al vanaf €6,5 per maand

Jouw eigen Manchester terrier staat synoniem voor onmetelijk veel gehechtheid. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je staat er misschien niet altijd bij stil: ook jouw hond kan ziek worden, of terechtkomen in een ongeval. In dat geval sta je liever niet voor de keuze tussen jouw huisdier en een rekening. Een huisdierenverzekering voor de Manchester terrier biedt dan uitkomst. Voor een kleine premie ben je verzekerd tegen de meeste ziektekosten. Onder andere echo of MRI-scan. Polissen van bijvoorbeeld Aegon en verschillende andere partijen hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.500 en €3.600. Via deze pagina bekijk je bekende Manchester terrier verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Manchester terrier is jou heel wat waard. Vanzelfsprekend wens je de beste zorg voor jouw viervoeter. Via een dierenverzekering verzeker jij het diertje van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hebt zo geen stress over financiële zaken. In veel gevallen kan je gewoon naar een lokale dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. Vergoedingen lopen op tot €3.200 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Ook voor kruisingen
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Al vanaf €8,55 per maand

Euthanasie & inslapen

Begint je hond op leeftijd te raken, of is hij ongeneeslijk ziek? Wellicht is inslapen de beste optie. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (ongeveer €70), echter kan dit ook lokaal (plus minus €110). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt binnen je polis. Aangaande afscheid nemen onderscheiden we een aantal varianten: begraven, destructie of cremeren.

Steriliseren en Castreren

Het castreren heeft als effect dat je Manchester terrier zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Het grote voordeel hiervan is: een leuker huisdier. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Kijk niet vreemd op van bedragen als €190. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij het gros van de andere assuranten is het castreren een extra dekking.

dierenverzekering-manchester-terrier

Wat kost een Manchester terrier verzekering?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de zorgverzekering zoals wij die kennen. In de overeengekomen polis vallen een groot aantal medische behandelingen. Jouw viervoeter verzekeren is aanzienlijk betaalbaarder dan een polis voor mensen. De kosten variëren tussen €15,75 tot €35,5 per 4 weken. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Een aantal onderdelen hebben invloed op de prijs. Een belangrijke factor is het type ras of de kruising. Natuurlijk wordt er gekeken naar de leeftijd en het gewicht. Ook het basispakket dat je kiest en jouw eigen risico werken mee in de premie. Een verzekering is er al vanaf €9,9 per maand. Simpel & snel te weten komen wat de verzekering voor de Manchester terrier exact kost? Selecteer een maatschappij, beantwoord de vragen, en ontdek de actuele premie van juli 2024. Alternatief: verzekering Lagotto Romagnolo afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Zo’n Manchester terrier verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een pakket gezien die goedkoop is, of een waar jij goede verhalen over hoort? bij de meeste verzekeraars ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Staat het ras er niet bij? Klik dan op het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Vul je postcode in.
 6. Markeer de gewenste dekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en selecteer het eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Kosten dierenarts Manchester terrier

Behandeling Prijzen
Consult €39
Consult weekend / avond €61
Chippen €39
Vaccinatie €52
Urine onderzoek €15,5
Bloedonderzoek €51,5
Röntgenfoto €74,5
CT-scan €150
MRI-Scan €825
Castratie Vanaf €175
Sterilisatie Vanaf €300
Tanden en kiezen trekken Vanaf €185
Reinigen gebit Vanaf €66

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Vandaag nog een puppy verzekering kiezen voor jouw Manchester terrier (reu of teef? Hieronder vind je belangrijke factoren waar je op moet letten bij het afsluiten van een polis. Advies: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Je vindt dan al snel een laag tarief. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Kosten per maand (premie)
De te verzekeren hond (gewicht, ras) liggen ten grondslag aan de maandelijkse premie Maar, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. Begin steevast met een prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Analyseer grondig wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle operaties en pillen worden standaard betaald. Achterhaal zorgvuldig de kleine lettertjes. Wordt homeopaat behandeling wel vergoed voor mijn hond? En hoe zit het met KC of Pneumo vaccinatie?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De maximale vergoeding op jaarbasis bedraagt tussen de €2.000 en 5.300. Selecteer je €3.500 of meer, dan betaal je meer premie. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij sommige aanbieders is het eigen risico een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Echter, weer andere assuradeurs eisen een percentage voor elke declaratie. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €100, kies je een percentage dan moet je denken aan 20%, afhankelijk van het pakket. Bekijk ook de opties voor een Lundehund verzekering.

Dierenverzekering Manchester terrier vergelijken juli 2024

Jij wilt jouw hond verzekeren. Op dit moment zijn er veel aanbieders. Bij wie moet ik zijn voor een verzekering op maat? Op basis van de huisdierenverzekering vergelijken kan je in een paar minuten hondenverzekering voor de Manchester terrier vergelijken. Hier tref je aanbieders als Petplan. Aspecten die ten grondslag liggen aan de premie zijn factoren als leeftijd, medisch verleden, het ras, postcode, gewicht. Hierna tref je een aantal erkende dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Reisverzekering
Hond, kat, papegaai en konijn
Verantwoord verzekeren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Vandaag nog verzekerd
Diervriendelijk
Hoge klanttevredenheid

ohra-verzekering

Ohra

Verblijf in kliniek
Tel: 126-4004040
Online afsluiten

inshared-verzekering

Inshared

Tandzorg
Ruim 175.000 klanten
Vrije dierenarts keuze

hema-verzekering

Hema

Verblijf in kliniek
Scherpe premie rasdieren
Ook je pup verzekeren

aegon-verzekering

Aegon

Snelle ingangsdatum
Looptijd: 1 jaar
Online account

Wat betaalt mijn hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering zijn wisselend. Het merendeel van de partijen hanteert een basisverzekering. Met deze polis zijn de meest standaard kosten gedekt. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, CT-scans, een uitgebreide behandeling of pillen. Vaak vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van de gemaakte kosten. Niet zelden selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Meestal kan je een premium pakket kiezen. Dit een volledig pakket qua dekking, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Check ook: Overzicht huisdierverzekeringen.

Aanvullende hondenverzekering
Veel van de maatschappijen kunnen je voorzien van aanvullende verzekeringen op maat. Het maandbedrag zal wellicht toenemen, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Castratie
 • Cremeren
 • Buitenland-modules
 • Fysio-dekking
 • Tand-dekking
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Manchester terrier afsluiten? Altijd een lage verzekeringspremie voor jouw dierenverzekering!