Lagotto Romagnolo verzekeren? Een huisdierverzekering voor jouw hond al vanaf €6,25 per maand

Jouw Lagotto Romagnolo geeft jou geweldig veel gehechtheid. Het hoort bij jouw gezin. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw viervoeter kan ziek worden, of er kan iets anders gebeuren. In zo’n scenario wil je niet kiezen tussen jouw maatje en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jouw Lagotto Romagnolo is dan erg welkom. Vanaf €5,00 verzeker je jouw hond verwondingen of aandoeningen. Je moet dan denken aan ontvlooien en heupbehandeling. Verzekeraars als Aegon en andere partijen werken met max. vergoedingen variërend van €1.300 tot wel €3.800. Op deze website vind je meer info over bekende Lagotto Romagnolo verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Lagotto Romagnolo is jouw trouwe kameraad. Uiteraard ga je voor optimale zorg voor jouw huisdier. Met een dierenverzekering garandeer je het diertje van de beste zorg. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hoeft niet na te denken over hoge rekeningen. Doorgaans ben je gewoon welkom bij een dierenarts in de buurt. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €4.700 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Vrije keuze dierenarts
 • Al vanaf €5,6 per maand

Euthanasie & inslapen

Wordt jouw hond een dag je ouder, of gewoon te ziek? Dan is laten inslapen soms het beste. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (om en nabij €80), maar mogelijk ook thuis (ongeveer €160). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald in de polis. Ten aanzien van het afscheid heb je enkele keuzemogelijkheden: cremeren, destructie of begraven.

Castreren en Steriliseren

Castratie zorgt ervoor dat de Lagotto Romagnolo zich niet meer kan voortplanten. Het positieve effect is: een leuker huisdier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Kosten van sterilisatie zijn al snel €335. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij een groot aantal andere aanbieders is castreren als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-lagotto-romagnolo

Wat kost een Lagotto Romagnolo verzekeren?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de zorgverzekering zoals wij die kennen. Voor een vast bedrag per maand, zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Een huisdierenverzekering is beduidend voordeliger dan de zorgpremie die jij en ik betalen. In de basis ligt de prijs tussen €8,75 en €27 per maand. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Een aantal variabelen hebben invloed op de prijs. De voornaamste variabele is het ras of de kruising van het dier. Tevens tellen ook het gewicht in KG en leeftijd. Ook het verzekeringspakket en het eigen risico werken mee in de premie. Een dierenverzekering is er vanaf €8,05 per maand. Snel ontdekken wat de verzekering voor jouw Lagotto Romagnolo concreet kost? Kies direct een maatschappij, vul de vragen over jou en je dier in, en achterhaal de actuele premie van juni 2024. Check ook: verzekering Kelpie afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Een goede Lagotto Romagnolo verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een verzekeraar gezien met een lage premie, of waar je een goed gevoel bij hebt? Normaal gesproken doorloop je de volgende stappen:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Betreft het een kruising? Kies dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Kies jouw basisdekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Prijzen dierenarts Lagotto Romagnolo

Behandeling Prijzen
Consult €37
Consult weekend / avond €65
Chippen €49
Vaccinatie €54
Urine onderzoek €15,5
Bloedonderzoek €54,5
Röntgenfoto €69,5
CT-scan €157
MRI-Scan €850
Castratie Vanaf €200
Sterilisatie Vanaf €330
Tanden en kiezen trekken Vanaf €165
Reinigen gebit Vanaf €70

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Meer weten over een puppy verzekering afsluiten voor de Lagotto Romagnolo (reu of teef? We behandelen belangrijke onderdelen die belangrijk zijn bij het afsluiten van een polis. Wist je dat: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je vindt dan al snel een voordelige polis. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Jouw premie
De te verzekeren hond (gewicht, ras) liggen ten grondslag aan de premie Echter, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Begin steevast met een gedegen prijsvergelijking.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Check goed wat er vergoed wordt. Niet alle soorten ziektes en geneesmiddelen betaalt de verzekeraar. Check grondig de inhoud van het pakket. Is titeren wel of niet vergoed? En hoe zit het met kennelhoest vaccinatie?

3. Maximum vergoeding
De maximale vergoeding op jaarbasis ligt tussen de €1.000 en 6.100. Bij een hoge maximale vergoeding, dan gaat de premie omhoog. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij meerdere aanbieders betaal je het eigen risico als een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Sommige assuradeurs doen dit met een percentage per behandeling. Vaste vergoedingen liggen rond de €125, kies je een percentage dan moet je denken aan ongeveer 30%. Mogelijk ook relevant: Kromfohrlander verzekering.

Dierenverzekering Lagotto Romagnolo vergelijken juni 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw hond verzekeren. Sinds een aantal jaren is het aanbod enorm. Waar vind ik nu de best geteste verzekering? Via onze vergelijker kan jij zonder gedoe hondenverzekering voor de Lagotto Romagnolo vergelijken. Wij vergelijken onder andere Petplan. Factoren die ten grondslag liggen aan de premie zijn onder andere het ras, gewicht, leeftijd, medisch verleden, geslacht. Onderstaand lees je meer over de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Snelle klantenservice
Hond, kat, papegaai en konijn
Goed beoordeeld

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Dekking op maat
Diervriendelijk
Hoge klanttevredenheid

ohra-verzekering

Ohra

Ellebogen verzekerd
Ook aansprakelijkheid
Alle honden welkom

inshared-verzekering

Inshared

Opname kliniek
Aanvullende opties
Online account

hema-verzekering

Hema

Rontgenonderzoek
Doorlopende reisverzekering
Uitstekend beoordeeld

aegon-verzekering

Aegon

Aantrekkelijk geprijsd
Lage poliskosten
Account via internet

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering lopen uiteen. De erkende assuradeurs gaat uit van een basisverzekering. Zo zijn de normale behandelingen inbegrepen. Vanzelfsprekend een regulier consult, röntgenfoto’s, een noodzakelijke operatie of medicijnen. Gewoonlijk kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van de rekening. In sommige gevallen kies je dit percentage zelf. Niet zelden er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Lees meer over: AEGON verzekering voor huisdieren.

Aanvullende huisdierenverzekering
De nationale verzekeraars hebben de mogelijkheid voor aanvullende verzekeringen. De polis zelf wordt wat duurder, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Uw hond castreren
 • Cremeren
 • Europa dekking
 • Fysio-module
 • Tandarts
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Lagotto Romagnolo afsluiten? Zeker een goedkope verzekeringspremie voor jullie dierenverzekering!